Sonu benzemesin

Felaket tellallığı yapmak istemezdim ama bu yıl 15’inci kez düzenlenmesi planlanan One Love Festival, yetersizlikler nedeniyle yapılamayacak. Haberi Kültür LTD sitesinde gördüm.

Haberin Devamı


Pozitif tarafından hazırlanan festivalin bu yıl beklentileri karşılayacak ve istenilen içerik kalitesine ulaşabilecek bir program oluşturamadığını yazılmıştı.
Ancak sevindirici bir not da iliştirilmiş:
“Festivali 2017’de yapmama kararı alan Pozitif, önümüzdeki yıllarda özlediğimiz bir One Love Festival’de buluşmak için heyecanlı olduğunu açıklayarak, şimdiden gelecek yıl için sahnede görmek istenilen isim önerilerini beklediklerini ekledi.”
Rock’n Coke da hatırlarsanız iki senede bir yapılmaya başlanmıştı.
2008’de “Nasıl bu sene olmaz” denildiğinde yet

kililer “Sanatçıların turne programı uymuyor. Çıtayı yükseğe taşımamız lazım, festival zayıf olacaktı. Bir yıl ara veriyoruz” açıklamasını yapmıştı.
İki senede bir derken son kez 2013’te Hezarfen’de festivali görmüştük ve sonra canım festival tarih olmuştu!
Sonu benzemesin derken kastettiğim bu...

Haberin Devamı

Omar Souleyman ve halaylarımız

Bu yazıyı yazmak boynumun borcuydu. Çünkü türkü bardır, davul zurnadır, piyanist şantörlüktür diye kendi kültürümüzdeki halayı ötelerken, Omar Souleyman diye bir adam girdi hayatımıza. Tam da bu yüzden Souleyman ülkemize her geldiğinde kendi kültürünü görmezden gelen bir kitle güzelce biletini alıp konserini dinler Souleyman’ın... “Abi ben sadece yabancı müzik dinliyorum” diyen Türk seyircisine halay çektiren Suriyeli bu ünlü isim, geçtiğimiz günlerde yeni albümü “To Syria, With Love” yani “Suriye’ye Sevgilerimle”yi çıkardı.
7 şarkılık bu albüm pür halay!
Artık üç ayak mı oynarsınız, horonu mu evirirsiniz bilemem ama karşı durdukları bir müzik zevkini Türk gençlerine sevdirdiği muhakkak.
Ankara havası kadar Arap müzikleriyle de eğlendiğimizi, bir halay olduğunda koşarak serçe serçeye tutuşacağımızı bir kabul edelim.
Ne dersiniz...

Biraz övmez miyiz

“Nilüfer Yanya diye bir kız var Londra’da” başlıklı boy boy haber yapıp durdum.
Nihayet onu övme işini dünyayla birlikte yapmaya başladık.
Plant Feed ismini verdiği yeni maxi single’ını çıkaran Yanya, farklı sesi ve güçlü aranjeleriyle dikkat çekiyor. Dingin müziğiyle popa tatlı bir hava kattığı da muhakkak.
EP’deki üç şarkının üçünde de boş yok. Özellikle Sliding Doors şarkısı NME, The Guardian gibi mecralardan bolca övgü alıyor. Hâlâ dinlemediyseniz müzik paylaşım platformlarından kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Zirvede MFÖ var

11 yıl aradan sonra “Kendi Kendine” isimli albümünü çıkaran MFÖ, D&R top ten listesinde iki haftada zirveye oturdu. Yaşar’ın Şehir Yalnızlığı ikinci, Berkay’ın Yansıma’sı ise üçüncü sırada.
Albüm, 6 yıl aradan sonra “Biraz Pop Biraz Sezen”i çıkaran Sezen Aksu’yu da 4. sıraya itmiş oldu.
Bu hafta Tarkan’ın 7 yıl aradan sonra yayınlayacağı “10” isimli pop albümüyle sahalara dönmesiyle bakalım liste nasıl şekillenecek?

Bu konsere dikkat

Murat Kılıkçıer yani sahne ismiyle In Hoodies, Yasemin Özler ve Todd Gibson’ın eşlik edeceği setlerle, 16 Haziran Cuma Bant Mag. Bina / Havuz ve 17 Haziran Cumartesi Bursa, Podyumpark CD Bank’ta sahnede olacak.
Özellikle Bursa’da gerçekleşecek konserdeki bağış kutusundan elde edilecek tüm gelir Small Projects İstanbul kapsamında, Olive Tree Community Center’a iletilecek. Belki sizin minicik bağışlarınız İstanbul’a yolu düşen Suriyeli mülteci çocukların eğitiminde önemli rol oynayacak. Kim bilir...

Haberin Devamı

İsyana ilk ses Duman’dan

20-23 Temmuz’daki Bodrum Rock Festivali ile 5-9 Temmuz Kuşadası Gençlik Festivali arasındaki kriz iki haftadır sürüyor.
Umut Kuzey’in “Festivalimizde sahne alan sanatçılarımızın yakın tarihlerde, yakın coğrafyalarda benzer etkinliklerde olmasına karşıyız. Bu prensibimiz de bu yıla özel bir durum değil” demesinin ardından Duman önce Bodrum Rock Festivali’nde yer alacağını açıkladı ardından Twitter resmi hesabından “Zeytinli Rock Festivali’nde yokuz” dedi.
Kurallar ve çeşitli yaptırımların ağustos sonunda yapılması planlanan Zeytinli Festivali’ne nasıl sirayet etti anlayamadık ama Duman, bu kurallara karşı ses veren ilk grup olarak isyan kıvılcımını da atmış oldu. Bakalım bu durum ne kadar ilerleyecek...

Haberin Devamı

Profesyoneller arasında bir Türk

Geçen hafta Primavera Sound festivalinden bahsetmiştim.
Festivalin PrimaveraPro (profesyonellerin sohbetlerinin olduğu) bölümünde konuşmacı olarak Salon İKSV eş direktörü Deniz Kuzuoğlu da vardı.
Egemen Eti ile birlikte gelmişlerdi Barcelona’ya.
Kendileriyle söyleşi sonrası bir araya geldik. Barcelona’da sektör sorunları konuşulurken Türkiye’nin sıkıntılarından kısa da olsa bahsetme imkanı bulmuşlardı. Bu iklim içinde konser yapmak sihirbazlık. Kuzuoğlu ve Eti de gruplardan tek bir fire vermeden, iptal edilen konser görmeden Salon’da bir sezonu kapattı.
Yakın zamanda yeni programı açıklayacaklar.
Geçen sezon gibi başarılı bir dönem geçirip, bu kez yurtdışındaki meslektaşlarına sektörde mucize yaratmak konulu bir söyleşi verdiklerinde kesinlikle onları izlemek isterim.

Haberin Devamı

Bu yazıyı yazarken neler dinledim?

◊ Grogi - Yalnızlık Son Ses
◊ London Grammar - Wild Eyed
◊ Katy Perry - Witness
◊ Nilüfer Yanya - Sliding Doors
◊ Oscar and the Wolf - Breathing

Yazarın Tüm Yazıları