Grammy’nin tadı kaçtı

The Weeknd’in Grammy’lerden birkaç gün önce töreni boykot edeceği ve bir daha eser göndermeyeceğini açıklaması ortalığı karıştırdı. Ona Zayn Malik de dahil olunca pirincin taşı ayıklanamaz hale geldi.

Haberin Devamı

Birkaç ay öncesine dönelim, 31 Ocak’ta yapılması beklenen tören mart ayına ertelendi. Ardından isyan bayrakları teker teker açılmaya başlandı. The Weeknd, son albümü “After Hours”un özellikle hit şarkısı “Blinding Lights”ın Grammy’de hiçbir adaylık almamasına tepki gösterip çıkışta bulundu.

Ünlü isim, bundan böyle Grammy Ödülleri’ne hiçbir şekilde katılmayacağını açıkladı.

The Weeknd, New York Times’a “Bundan böyle bağlı olduğum plak şirketimin Grammy Ödülleri başvurularında müziğimi öne sürmelerine izin vermeyeceğim. Kişisel olarak artık umursamıyorum. Şu an benim için hiçbir anlamı olmayan 3 Grammy var” dedi.

Zayn Malik de Grammy Ödülleri’nin dağılımının şaibeli olduğunu ileri sürdü. Malik, el sıkışıp hediyeler gönderenlerin kazanma şansı olduğunu belirtip “Gelecek yıl size bir sepet şekerleme göndereceğim” diyerek tartışmaları körükledi.

Haberin Devamı

Tabii, dünya bu haberin artçılarını yaşarken Kayıt Akademisi Geçici Başkanı Harvey Mason Jr., “Birileri üzgün olduğunda hepimiz hayal kırıklığına uğruyoruz ancak sürekli olarak geliştiğimizi söyleyelim. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi ödül verme sürecimizi iyileştirmek için kendimize eleştirel gözle bakacağız” dedi.

Tören gününden bir gün önce Beyoncé, performans sergilemeyeceğini açıkladı. Bu karar Grammy’lerin “renklere saygı duymamasına bir tepki” olarak algılandı. Bir başka neden, 10 yıl içinde törenden hiç büyük ödül alamaması da gösterildi.

Geçen yıl tüm önemli ödüller Billie Eilish’e gittiğinden bu yıl akademinin “eşitlikçi” davranarak paylaşımcı olacağı konuşuldu. Bu da yetmedi seri halde dağıtılan ödüller sırasında kimilerine göre bir destek kimilerine göre bir tepki de Billie Eilish’ten geldi.

“Yılın kaydı” ödülünü “Everything I Wanted” şarkısıyla kazanan Eilish konuşmasında “Megan (Thee Stallion) bu ödülü ne kadar hak ettiğini anlatmak için bir konuşma yapacaktım. Bu senin. Bunu sen hak ettin. Seni ne kadar sevdiğimi düşününce ağlamak istiyorum” dedi.

Tören sonrası, online dağıtılan ödüller sayesinde bu kadar ‘sert’ açıklamadan da komitenin paçasını kurtardığı yazıldı.

Haberin Devamı

BTS ise bu yıl en çok dinlenen şarkılardan biri olan “Dynamite”a imza atmasına rağmen tek dalda adaydı... O dalda da ödülü Lady Gaga ve Ariana Grande işbirliği “Rain On Me”ye kaptırdı.

BTS fanları da sosyal medyayı kasıp kavurdu ve tören komitesini ırkçılıkla suçladı. 

Tadı kaçan 63 yıllık bir ödül töreni başarıyla gerçekleşmiş olsa da gecede birçok ünlü ismin yokluğu, bir o kadarının bağlantıdan kaçınması dikkat çekti. Grammy kan kaybederken gelecek sene hangi büyük olaylara gebe olacağı merak konusu oldu...

Gümbür gümbür bitiyor

Yok Öyle Kararlı Şeyler, “Olasılıklar” adlı yeni EP’sini yarın yayınlanıyor. 4 şarkıdan oluşan albüm, indie rock türünde. EP’nin kuvvetli tarafı ise 2000’lere has toplum tahlili yapan şarkı sözlere sahip olması. İlk şarkı enstrümantal ve diğer üçü de birbirlerini yükselten bir harmoniye sahip. Sakin başlayan EP, gümbür gümbür bitiş dinleyicisine sunuyor.

Haberin Devamı

Aşka düşmüşler

Polen bu kez “Hafif Düşüş” ile dinleyicisine idareli bir neşe veriyor. 5 şarkının yer aldığı EP’de aşka düşen ikili, R&B ve lo-fi türleri harmanlıyor. Bir aşkın bitişini anlatan albüm “Sebebi Sensin Bil” şarkısıyla yolculuğa çıkarıyor. Adeta, tatlı bir pazar öğleden sonrası dinlenecek özel bir çalışma olmuş.

Öne çıkıyor

İlayda Dülek’in Nemf mahlasıyla yayınladığı ikinci albümü “Koza” geçen hafta yayınlandı. Synth pop ve elektronik tabanlı albümde, “Biz Çoktan Kazandık” ve “Feeling Electric Trees“ öne çıkıyor.

Karanlıkta dans edenlere

Eren Günsan’ın Affet Robot mahlasıyla yayınladığı “Fiyasko” albümü yayınlandı. Türkçe darkwave ve synth pop sevenlerin tercihi olacak albümde “Eskisi Gibi Olmayacak”, “Saplantılarımın Kölesiyim” ve “Budala” dikkat çekenler.

Haberin Devamı

Çizgisini bozmuyor

Mabel Matiz’e “pop müziğin alternatife bakan yüzü” demek asla yanlış olmaz ve bu tavrı son single’ı “Kahrettim”de de değişmiyor. Şarkıcı, yeni albümünün habercisi niteliğindeki bu şarkıda Da Poet ile işbirliği yaptı. Single ayrıca Matiz’den bir şehir albümü dinleyeceğimizin ipucusunu verdi.

Ne dinledim

∆ Yerçekimi-Yağmur

∆ Frozen Clouds-Moral Holiday

∆ Mist Efesya-Kaos

∆ Yok Öyle Kararlı Şeyler-Olasılıklar

∆ Taha Gürbüz-Kukumav Kuşları

∆ Cihan Mürtezaoğlu-Sevdanın Yükleri

∆ Ozan Turgut, Haluk Bilginer-Soytarı

∆ Mehmet Alp-Eskisi Gibi Değilim

∆ Nemf-Daha Gitme

∆ Adakanbo-Düzen Düzen

∆ Erdi Gökçek-Zor Zamanlarım

∆ Taksis-Tuttum Aklımda

∆ Polen-Sebebi Sensin Bil

Haberin Devamı

∆ Standart Sapma, Sevgi Başar-Hiç Uğraşmadım

∆ Nada-Uykuda

∆ Hipersona-Aldırmam Hiç

∆ Kamufle, İkibin-İmkanı Yok

∆ Sinan Cem Eroğlu-Sonbahar

∆ Cem Adrian-Bir Kar Tanesi

∆ Duhan Demirci-Bitirir Bizi

∆ Fırat Akarsel-Umutlar Gökyüzü

∆ Melisa Karakurt-Kocaman Bir Yalan

∆ İrem Candar-Hatırla

∆ Konuya Fransız-Parçalandı Gölgeler

 

Yazarın Tüm Yazıları