Farkı kapatalım artık

Bu ay başında Uluslararası Dünya Müzik Fuarı WOMEX’te Aynur Doğan yılın sanatçısı ödülünü aldı. Birçoğumuz haberi ya gazeteden okudu ya da sanatçının sayfasından öğrendi. Arka plandaki bir grup insanın hikayesini ise Ahmet Uluğ anlattı.

Haberin Devamı


Müzik ve organizasyon dünyasının yakından tanıdığı isimlerden olan Uluğ, bu yıl Portekiz’in Porto kentinde düzenlenen müzik fuarındaki deneyimini kişisel sosyal medya hesabından kaleme aldı.
Notları arasında Türkiye müzik standının yetersizliği, Türk sanatçıların konserinin bile duyurulmaması, bütün ülkeler arasında tanıtım konusunda Türkiye’nin geride kaldığı vardı.
Hem de sadece WOMEX’te değil, MİDEM’de ve diğer birçok etkinliklerde de...
Uluğ, Twitter hesabında paylaşımlarında bireysel çabalarıyla ülkemizi, Türk müziğini ve kataloglarındaki isimleri tanıtma çabasında olan isimlere de yer verdi.
Detaylı bilgi için kendisini takip eder, yazdıklarını okursunuz.
Bu yalnızlık ve organizasyonsuzluk konusunda ne ilk isyan değil ne de ilk tespit.
Ülkemizdeki meslek birlikleri ve büyük plak şirketleri bünyelerinde yer alan müzisyenlerin atılımlarını tanıtıp anlatabilecekleri, pazar paylarını doğru aksettirip ortaklık, tanıtım, işbirliği alabilecekleri global pazarlara minimal çabalar gösteriyor. Bunlarsa artık yeterli olmuyor.
“Orada mıydık, oradaydık!” demekle iş bitmiyor. Uluğ’un WOMEX’te yaşananları anlattığı tam da bu konu ekseninde...
Ahmet Uluğ diyor ki, “Şimdiden örgütlü şekilde hazırlamaya başlarsak, bu zor günlerde gençlerin önünü açacak bir oluşumu hayata geçirebiliriz.”
Yani el birliğiyle hazırlanalım ve sesimizi duyuralım. Sektörün içinden gelen bu tavsiye ne kadar geriden gelsek de farkı kapatabilme potansiyelimizin olduğunun sinyali.
Sonuçta Aynur Doğan’ın aldığı ödülle gururlanıyor ve konuşmasına duygulanıyoruz.
Yürüdüğü yolda ne kadar yalnız olsa da bu ödül Türkiye’ye geliyor.
Neden biraz daha organizasyon ve destekle daha çok başarıyı evimize getirmeyelim ki...

Müziğe doyduk

Haberin Devamı

Farkında değilmişiz konserlerde bir araya gelmeyi özlediğimizin... Zorlu PSM’de Mix Festival’e giderken de değişik duygular içerisindeydim. “Festival çok kalabalık olur mu, nasıl yaparız” diye düşünürken kalabalıklarla bir festivalin parçası olmayı nasıl özlediğimi es geçmişim. 2 gün boyunca sahneler arası mekik dokurken sosyal anksiyeti bile düşünmedim. Festivalde Nova Norda, Cihangir Aslan, COMA, Gaye Su Akyol, Ah!Kozmos, Lalalar ve Jakuzi, AhmetJah, Anıl Kırkyıldız, Melis Köke gibi isimlerle eğlendik. Herkes birbirini özlemiş. Festival dediğimiz şey ne keyifliymiş! Hatırlamış olduk ve müziğe doyduk.

Haberin Devamı

Sarsıcı bir şarkı

Birkan Nasuhoğlu’nun yeni şarkısı “Yollar Bitmez” yarın yayında. Belki şarkının anısına adandığı rahmetli Ergin Nasuhoğlu’nu tanıyıp sohbet etmişliğimden belki de çaresizlik hissettiğimden bilemiyorum... Şarkının hissi oldukça ağır geldi. 2022’de Nasuhoğlu’nun çıkacak yeni albümünde yer alacak olan “Yollar Bitmez” bir kaybın ardından kaleme alınmış sarsıcı bir eser. Can Güngör’ü prodüktör koltuğunda gördüğümüz şarkı, karanlık tarafıyla kendine çekiyor.

Meraklandırıyor

Huner, solo projelerine “Hiç Kafanı Yorma” ile devam ediyor. Prodüktör koltuğunda Mert Demir’in oturduğu şarkıda neo-soul ve elektronik altyapılara sahip. Keyifli bir esere imza atan Huner, yeni işleri için de meraklandırıyor.

Haberin Devamı

Olgunluk dönemi

Climb ve Pentagram’dan tanıdığımız Gökalp Ergen, solo albümü “Ölülere Masallar”ın ilk şarkısı “Yoldayım Şu Anda”yı yayınladı. Sözü, bestesi, ve düzenlemesi kendine ait olan şarkı Ergen’in olgunluk dönemine ait. Single, onlarca enstrüman olmadan da söylemek istediğini ulaştırabileceğini gösteriyor.

Yeni ruh

Mehmet Güreli ile Buluşmalar serisinin yenisi Eda Baba ile Güreli düeti “Umrumda” yayınlandı. Şarkının bestesi Mehmet Güreli’ye, sözleri Görkem Yeltan’a ait. İlk kez 2007’de yayınlanan şarkıya Eda Baba vokaliyle yeni bir ruh ve samimiyet katmış.

Biraz hareket

2021’in ilgi çeken isimlerinden Sena Şahin’in yeni şarkısı “Bana Yalanlar Söyle” R&B ve reggeaton’u aynı potada eritiyor. Şahin’in bu yeni yolu ise oldukça eğlenceli. Dinleyiciye biraz hareket getirmesi de cabası.

Ne dinledim

Haberin Devamı

Lider-Zera
Vera-Kördüğüm
Mavi-Umduğum Gibi
Widerberg, Ian Urbina-
Destroying the Commons
The Smoking Kills Company-
At The End of Nothing
Nilüfer Yanya-Stabilize
Emir Ersoy, Alrico-Bonita Chica
Ahsen Eroğlu, Algan-
Don’t Brood Ductape-Fire
Elif Sanchez-Ay Oğlan Yiğit Misin
Sena Şahin-Bana Yalanlar Söyle
Özge Ürer-Sonu Baştan Belliydi
Lukhan-Yok
Jaxuistan-Garip Kaçar
Ale Beykant-Sen Kere Darbe
Eralp Çalık-Kara Yosun
Set, Xir-Deneme Kuzen
Aga B-Hırsız Var
Şebnem Keskin-Gökyüzünde
Ege Can Sal-Kal Ya Da Git
Pera-Geri Dön
Senem-Bana Ne
Huner-Hiç Kafanı Yorma
Emirhan Derindere-Yorgun Mermi
Gökcan Sanlıman-
Bi T-Shirt Bi Kot
Haluk BB-Şike
Gökalp Ergen-Yoldayım Şu Anda
Görkem Sağlam-
Bu Muydu Dünya
Açık Seçik Aşk Bandosu-
Seninle İlgili

Yazarın Tüm Yazıları