Diskonun hızlı geri dönüşü

Kıyafetlerde 80’lere, 90’lara geldik. Elbet bizim dönemimiz de gelecek” diyorsanız yanılıyorsunuz. Şimdi sıra 70’lerin ışıltılı diskosunda.

Haberin Devamı


Popüler müzik rotasını, disko pistlerine çevirdi. Birkaç nadide örnek haricinde ana akım müzikteki üretimler disko tarzında yapılmaya başladı. Bunun son örneği de Foo Fighters’tan geldi. Grup, Dee Gees mahlasıyla 17 Temmuz’a yetişecek plaklarını duyurdu. “Hail Satin” adını taşıyan albüm Bee Gees’e ait 4 klasik şarkıyı barındırıyor: “You Should Be Dancing”, “Night Fever”, “Tragedy”, “More Than A Woman”... Grup, plağın B yüzünde ise son albümleri “Medicine at Midnight”tan 5 canlı çalım Foo Fighters parçası olduğunu da duyurdu.
Emin olun disko hevesi bununla bitecek gibi değil, hatta yeni başlıyor. Pimi Dua Lipa çekti.
Dua Lipa, albümden, klip hikayelerine kadar öncülüğünü yaptığı disko akımına Doja Cat “Say So”, The Weeknd “Blinding Lights” şarkılarıyla katıldı.
Kylie Minogue, “Disco” adını taşıyan son albümüyle tabii ki geri kalmadı. Miley Cyrus, Dua Lipa ile daha sonra disko punk diye tabir edilebilecek “Prisoner”a imza attı. Tüm bu şarkı ve albümler listeleri zorladı, sevildi, biraz da diskoyla özlem giderildi.
Yurtdışındaki müzik yazarlarının görüşü de neredeyse ortak: Popüler müzikte yeniden doğma, umut verme, özgürlük aşılama gibi misyonları olan 70’lerin disko müziğinin hızla geri dönüyor.
Eskilere nur yağıp cover’lar mı yapılır, yoksa yeni albümler peşi sıra eklenir mi bilinmez ama şimdiden tarihe not düşeyim; Disko 2020’lerin müziği olarak hatırlanırsa şaşmayın.

Haberin Devamı

Pop’sa hay hay

Hadise’nin yeni şarkısı “Hay Hay” geçtiğimiz haftanın başarılı pop çıkışlarından biri oldu. Şarkının, söz, müzik ve aranjesi Ersay Üner imzalı. Şarkı, dijital müzik dinleme platformlarında trendlere girdi ve çok dinlendi. Hadise’nin özel hayatına dair çıkan haberleri bir kenara bırakabilenler için sanatçının kariyerinin dikkat çeken işlerinden biri. Şarkıda da Ersay Üner’in pop müzik konusundaki dehasını bir kez
daha anlıyorsunuz. Kapısındaki kuyruğun uzaması yakındır.

Umut veriyor

Fatma Turgut, yeni single’ı “Dünyalar Senin Olsun”u yayınladı. Bir süredir stabil bir ivmeyle yoluna devam eden Turgut, bu şarkıyla yeniden vites arttırıyor. Söz ve müziğini Can Baydar ile hazırlayan Turgut, şarkı düzenlemesinde ise Baydar, Ozan Tügen ve Tarkan Gözübüyük’le çalışmış. Yaz dizilerinin muhtemelen havada kapacağı şarkı, umut vermesiyle bir adım öne geçiyor.

Haberin Devamı

Festival oley!

Bundan 16 ay önce “Bir festival haberine bu kadar sevinecek misin” diye sorsalar “emin misiniz” derdim. Ama bu sürede çok şey değişti. Nilüfer Caz Festivali’nin başlaması, ağustos sonunda Kaş Caz Festivali’nin yapılacağının açıklanmasının ardından 49. İstanbul Müzik Festivali, ağustos ve eylül ayına dağılan programıyla yüzümüzü güldürdü. Önceki günse 28. İstanbul Caz Festivali’nin katılımcıları açıklandı. 1 Eylül’de başlayacak festivalde 4 Grammy ödüllü Angélique Kidjo, Kenan Doğulu, Stefano Di Battista, Niels Broos ile Mabel Matiz, Altın Gün, Karsu, Arlo Parks gibi birçok isim yer alacak.

Oldukça eğlenceli

Emir Ersoy’un “1977” isimli albümü yarın yayınlanıyor. Sezen Aksu’nun hem yazar hem de yorumcu olarak seslendirdiği 9 şarkısının yer aldığı albüm, renkli isimleri barındırıyor. Latin düzenlemeli pop şarkılarını Gülse Birsel, Leyla Lydia Tuğutlu, Aslı Bekiroğlu, Seda Bakan, Gökçe Bahadır, Hande Subaşı, Aslı İnandık, Oya Başar ve Belçim Bilgin seslendiriyor. Albüm, tatil aşerdiğiniz şu günlere iyi gelecektir. Ancak albüme büyük beklentiler yüklemeyin. Dost meclisindeki şarkı söyleme samimiyetinde kayıtlar alınmış.

Solo şarkı

Haberin Devamı

Sepya ile tanıdığımız, şimdi kariyerine solo olarak devam eden Huner, sözü ve müziği kendine ait olan “İhanetler” ile iyi bir başlangıç yaptı. R&B ve pop’u birlikte harmanlayan prodüksiyonunda Flytones’un imza ritimlerini taşıyan şarkı, kendini üst üste dinlettiriyor.

Ne dinledim?
· Koray Candemir-Kimileri
· Emir Ersoy ft Aslı Bekiroğlu-Çakkıdı
· Simge Pınar-Cevap
· Fatma Turgut-Dünyalar Senin Olsun
· Hadise-Hay Hay
· Spade427 ft Şehinşah-Matrix
· Hüner-İhanetler
· Ali Beykant-Tuzlu Çiçek
· Ryok-Karanlığımda
· Emirhan Derindere-Bu Akşam Sana İhtiyacım Var
· Nevabit-Hep Yeşil
· Dersu-Uyanırsam
· Volkan İncüvez-Dertli Dolap
· Batu-Biricik Evin
· Umut Er-Düş
· Rozz Kalliope-Marjinal
· Efkan-Akşam Yemeği
· RednBlack-Devam
· Ege Külsoy-Sorun Bende
· Eskiz-Hadi Gel
· Tuğkan ft Aspova-Ecel
· Feride Hilal Akın, Doğuş Çabakçor-Deprem Gibi
· Light Motiv-Dioramas
· Albus-in-Sirens
· Dryghe-Idling
· Nusaibin-Istan
· Cevdet Erek-Zincirli
· Tolga Tüzün-Coming Out
· Sinakun-Angel Dust
· Derya Yıldırım&Grup Şimşek-The Trip
· Halil Çaglar Serin-Mysteriously Disappearing Sock

Yazarın Tüm Yazıları