Çünkü çektiğiniz videolar...

Bu haftanın en enteresan haberi A Perfect Circle cephesinden geldi.

Haberin Devamı

Tüm uyarılara rağmen grubun Amerika konserini görüntülemekte ısrar eden 60 kişinin dışarıya atıldığı açıklandı.
Hayranları küstüren bu olayın gerekçesi gruba göre çok basit. Billy Howerdel, grubun ilk zamanlarından bu yana var olduğunu söylediği “çekim yasağı” kuralının sebebini şöyle özetledi: “Çünkü çektiğiniz videolar ve sesler b.k gibi!”
Bana göre bu deneyimi konsere gelenlerle aralarında tutmaya çalışıyorlar. Ve evet, seyircinin konser çekimleri her zaman çok kötü oluyor.

Çünkü çektiğiniz videolar... 

Bayrağı aldılar gidiyorlar

Maşallah bu sene bir ben sahneye çıkmıyorum. Zorlu, bayrağı aldı resmen önden koşuyor. Geçtiğimiz günlerde Camel grubunun geleceğini açıkladılar, 24 saatte biletleri bitti. Bu hafta ise Hurts açıklandı. Muhtemelen bu yazıyı okurken biletler yine tükenmiş olur.
Synthpop ve soft rock türünde eserler veren İngiliz ikili Hurts, 10 Şubat’ta Zorlu PSM Ana Tiyatro’da, Sahne Üstü Ayakta konser konseptiyle izlenilecek.
Son albümleri Desire’dan daha fazla şarkı çalmasını beklediğimiz ikiliyi görmek için derhal sıraya girmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Nihayet İngilizce

Bedük Londra’ya taşındığından bu yana özüne döndü. İngilizce hazırladığı Flashforward isimli albümünün kapağı da geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.
Her zaman neden İngilizce devam etmediğini merak etmişimdir.
Şimdi Avrupa’nın göbeğinde İngilizce müzikle bakalım nasıl bir başarıya imza atacak. 

Yine muazzam bir iş

Cem Adrian’ın Tuz Buz albümü yayınlandı.
Vokal yelpazesinin genişliği, albüme destek olan Ceylan Ertem, Halil Sezai ve Birsen Tezer’in sesleri, sözlerin kırılganlığı derken, Adrian albümü benim için yapmış gibi.
Başka bir ülkede olsa bu sesle başı arşa değecek olan Adrian’ın hâlâ niş bir kitlesi olması beni çok üzüyor.

Azucena’dan Uzun İnce Bir Yoldayım

Geçen haftalarda Maya Azucena İstanbul’daydı. Ünlü isim, Kolpa grubundan tanıdığımız gitarist Cenk Taner Dönmez ile Aşık Veysel’in Uzun İnce bir Yoldayım türküsünü seslendirdi. Azucena’nın içtenlikle söylediği o anlar sosyal medyada yankı buldu. Yakında da Youtube’da izlenilebilecek.
Böyle evrensel işler Türk müziğinin de iyi tanıtılması açısından büyük önem taşıyor. Azucena da bu milli değeri Türk müzisyenleriyle birlikte hakkıyla tanıtmamıza yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Ne dinledim?

Cem Adrian - Ölüyorum Ellerinde
◊ Bedük - Automatik
◊ Bir Gün, Bir Adam - Sabah İçin
◊ Deniz Tekin - Hep Oturup Bekledim
◊ Jay-Jay Johanson - Advice to My Younger Self

Yazarın Tüm Yazıları