Bıllboard listesinde bir Türk

TikTok’a girenler, Instagram Reels izleyenler son günlerde aynı şarkıyla karşılaşıyor; Uzi’nin 19 Mart’ta çıkan albümü “Kan”da yer alan “KRVN” ya da sosyal medyada bilinen adıyla “Kardeşim Helikopter”...

Haberin Devamı


MOB’den çıkan albüm “Makina”, “Umrumda Değil”, “Dua” ve “KRVN” gibi 4 hit’e sahip. Türkiye’de rap sevenler için bu yeni bir bilgi değil...
Yeni olan şu: 2021’de Billboard listelerine giren ilk Türk sanatçı olması. Nisan ayı itibariyle 8,6 milyon dinlenmeye ulaşan iş, yayınlandığı ilk haftada ise 1 milyonu gördü. Şarkıyı Billboard listesine sokan ivme ise geçen hafta yüzde 141 oranında dinlenmesinin artmasıyla oldu.
2020’de “Allah’ından Bul” şarkısıyla listeye 139’uncu sıradan giren Ezhel’den sonra Uzi, Billboard Global Exclusive US listesinde yer alabilen ikinci isim oldu.
Uzi’nin 165’inci sıradan bile olsa bir Amerikan listesine kendi müziğiyle dahil olması oldukça havalı.
Önümüzdeki günlerde yabancı isimlerle featuring’ler yapıp listelerde hatırı sayılı yerlere gelirse şaşırmayın. “Rap müzik pop’taki boşluğu değerlendirdi” deyip duranlara yanıt gibi...
Sıkı çalışan, sıkı üreten, kovalayan bir güruh geliyor. Ve onların şimdi durmaya hiç de niyeti yok.

Haberin Devamı

Aynı ikili yeni proje

Fırat Ağacık ve Abkountry ikilisi bu kez Surf Arabesk projesiyle geldi. İkili, birden fazla projeye seri şekilde imza atarken araya bir de “Daha Kaç Çeşit Hoşçakal”ı sıkıştırmayı başardı. Biraz saykedelik biraz arabesk fazlasıyla yerli olan bu şarkı, ikilinin diğer projeleri arasında farklı bir yere oturuyor.

İki yeni isim

Konu rap olmuşken bu aralar yine fazlasıyla dinlenen iki isme de dikkat çekmek lazım. Reckol ve Çakal ikilisi şarkılarıyla radarımdaki yeni nesil iki isim. 20 yaşındalar, yolun başındalar. Bana pek hitap etmeyen “gangsta rap” yapmalarına rağmen “Perros Blancos Freestyle” şarkılarıyla yükselişe geçen bu iki yeni ismi takip etmek keyifli...

Kulaktan iliklere

The Ringo Jets’ten yaz atağı geldi. Yarın “Fool’s Crown”u yayınlayacak olan ekip 11 Haziran'da çıkacak “Unlimited Lunch Pack” EP’lerinin de haberini veriyorlar. Tarkan Mertoğlu, Deniz Ağan ve Lale Kardeş’ten oluşan ekip, yeni şarkılarıyla da rock’n roll’u kulaklarınızdan iliklerinize işletiyorlar.

Devamı yolda

Efe Yılmaz ve Mert Zeybekci’den oluşan elektronik müzik ikilisi Bangoverz, ilk single’ları “Hard Reality”i yayınladı. Melike Konur’un sesiyle eşlik ettiği şarkıda ikili tekno ve house’u ustaca bir araya getiriyor. Şarkının ses kalitesine hayran olmamak elde değil. Bangoverz’ın elindeki hazır şarkılar ise sırasını bekliyor.

Haberin Devamı

Tek kişilik dev kadro

İzmir’li dream-pop/shoegaze projesi Light Motiv, bu sene içerisinde çıkacak olan “Dioramas” adlı EP’sinden ilk tekli “Lets Me Know”u yayınladı. Sarp Öztürk’ten oluşan tek kişilik dev kadronun “Fluid” isimli EP’sini beğendiyseniz, bu yeni halini de seveceksiniz.

Protest sözler

Batu Akdeniz’in yeni şarkısı “Katiller Cenaze”de yarın dinleyiciyle buluşuyor. Alternatif rock alanında günden güne güç kazanan Akdeniz, protest diyebileceğimiz sözleriyle 2000’ler başlarındaki rock hissiyatını size sunuyor.

Ne dinledim
· The Ringo Jets-Fool’s Crown
· Batu Akdeniz-Katiller Cenazede
· Ahmet Üstüner-Haşır Neşir
· Atlas RB-İçimde Bir Derttir Benim
· Reckol, Çakal-Perros Blancos Freestyle
· Didem Koçer-Aklımdasın
· Özgün Semerci-Bomboş
· Selut-Sahiden
· Renksiz-Ruhumuza Sessizlik
· Elektro Hafız-Disko Hafıza
· Buse Durak-Bak
· Düşdünya-Benden Daha
· Anıl Gün-Sebebini Sorma
· Demirhan Baylan-Yaratan
· Serkan Çinioğlu, Ilaey-An
· Ali Kuru-Issız
· Başka Yer-Yapboz
· Saman Tin-Aşk Köpeği
· Sezer Koç-Su
· Şort-Yarına Kalk Yeter
· Fırat Ağacık, Abkountry-Daha Kaç Çeşit Hoşça kal
· Melis Fis-Bir Ömür Daha
· Zeynep Bastık-Marlon Brando
· Cndd, el Capitan-Beetlejuice
· Aneeka, Gazelle-Obsession

Yazarın Tüm Yazıları