2021’de en çok kimler dinlendi

Farklı zamanlarda, müzik dinleme platformları zirvedeki isimleri açıkladı. Spotify, AppleMusic, TikTok ve YouTube’da en çok dinlenen isimler, Türkiye’nin müzik zevki hakkında çok şey söylüyor.

Haberin Devamı

Rap Ezhel, Uzi, Sefo, Cakal, Bege, Gazapizm, Reckol, Contra, Batuflex, Lil Zey, Lvbel 5 ve Murda ipi göğüsleyen isimler arasında.
Pop Sezen Aksu zirveyi kimselere bırakmazken onu Zeynep Bastık ve Sertab Erener izledi. Edis de single’larıyla havamızı değiştirdi. Hadise’nin “Hay Hay”ı ise gözden kaçmadı. Yalın, Ziynet Sali, Derya Uluğ, Oğuzhan Koç, Hande Ünsal, Demet Akalın, Simge, Sura İskenderli takip edilen isimler arasında. Arem Özgüç ve Arman Aydın’ın popun isimleriyle işbirlikleri oldukça dikkat çekti. Reynmen ve Enes Batur’la öne çıkarken Kerimcan Durmaz’ı da bu kategoriye almadan olmaz.
Rock/Indie Duman en çok dinlenenlerde yukarılarılardaydı. Onu Yüzyüzeyken Konuşuruz, Adamlar, Dolu Kadehi Ters Tut, Evdeki Saat, Kendimden Hallice, İkilem, İkiye On Kala, Perdenin Ardındakiler ve Madrigal takip etti.
Alternatif Emir Can İğrek’in bu yıl sol kulvardan hızla ilerlediğini söylemek mümkün. Mabel Matiz, Melike Şahin, Sena Şener, Cem Adrian, Kaan Boşnak ve Barış Diri öne çıkan diğer isimler oldu.
Pop-arabesk ve diğerleri
Bilal Sonses, Tuğçe Kandemir, Sibel Can, Ebru Yaşar, Kurtuluş Kuş&Burak Bulut, Derya Bedavacı bu bölümde dikkat çekiyor.
Özetle yeni isimleri keşfetmek Türk dinleyicisine zor gelmiş gibi... Sadece rap kategorisinde yeni isimleri kucakladıkları aşikâr.
Yeni pop ise rap. 2022’de de rap, trap, drill gibi türleri çok konuşacağız gibi görünüyor.
Gelecek hafta “Yılın Z Raporu”nu alıp 2022’yi kucaklıyor olacağız.
Beklemede kalın.

Haberin Devamı

Akustik pop sevenlere

Levent Özer’in yeni şarkısı “Nerdeyim”, müzisyenin solo kariyerinde sağlam adımlar attığının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Söz ve müziği kendisine ait bu şarkı hem duygusu hem de sözleriyle kafanıza takılıyor ve “Bu yangının ortasında” diye dolaşırken buluyorsunuz kendinizi. Akustik pop sevenler koşarak gelsin.

Dingin

Ezgi Aktan, söz ve müziği kendisine ait olan “Bir Yolu Yok Mu?” ile geri döndü. Dingin sesiyle alternatif pop dünyasına farklı bir şarkı hediye eden Aktan, single’ın adı gibi bir yol arayışında.

“Mutsuzlar”a

Haberin Devamı

Brek, “Mutsuzlar” isimli yeni albümünü yayınladı. 10 şarkılık albüm, öz hakiki mutsuzların ruh halini pek güzel ele alıyor. “Dayan Bana Biraz” ve ”Yorgunum”u beğendim.

Uyum

Daha önce “Varsın” şarkısında işbirliğine giden Kaan Boşnak ve Anıl Piyancı, uyumu yakalayınca iki şarkı ile karşımıza çıktı. “Göklerde Süzülürken” şarkısına iki müzisyen kimliklerinden birer parçayı eklemiş. Kolayca akan şarkının sözü Anıl Piyancı ve Kaan Boşnak’a, müziğiyse Piyancı, Boşnak ve Ouz Baydar’a ait. Bu ikiliden yeni şarkılar gelirse şaşırmayın.

İyi ki solo kariyer

Bu hafta çıkan dikkat çeken işlerden biri de Styrofawn’a ait. Longaz grubundan tanıdığımız Mert Karaca’nın solo projesi olan ve indie pop sularına seyreden 5 şarkılık EP “Abondonism”, ayrışan müziğe sahip. Karaca için de “iyi ki solo kariyerine başlamış” dedirtiyor.

Haberin Devamı

Ne dinledim
· Allame-Yolun Sonu
· Atakan Çelik-Sakız Falları
· Birileri-Aynı Yer
· RednbLack-Sandım
· Ezgi Aktan-Bir Yolu Yok Mu
· şebu, Alidu-Düynadayız Hala
· Bahar Sönmez-Çıkma Teklifi
· Bade Nosa, Selim Kırılmaz-Zamansız Kasımpatı
· Mine Özgüle-Her Halim
· Eylül Çekirge-Kankırmızı
· Evre, DJ Suppa-Kontrol Altında
· Yiğit Seferoğlu-BİPOLAR
· Uclercagri-Göstermediğinde
· Brek-İşte Senin İçin Bir Şarkı
· Melis Yelman-Ateş Çemberi
· Karya Çandar-Ama Yok
· Merve Yalçın-Aşık Oldum
· Cem Adrian-Gemiler
· Velet-Sıçradı Yangın

Yazarın Tüm Yazıları