Sibel Berkem Muhtar

Son derece leziz ve hazırlaması kolay bir tarif: Fırında ıspanaklı erişte

18 Ocak 2021
Mevsiminde tüketilen sebzeler daha bir lezzetli oluyor bana göre. Kış sebzeleri denince de akla ilk gelen sebzelerden biri ıspanak. Şimdi ıspanağın tam da mevsimi. Buyurun size Ispanakla yapılan pratik ve nefis bir tarif…

Ispanak ile erişte fırında buluşunca da lezzet tavan yaptı.

Malzemeler:

1 kilogram ıspanağın yaprak kısımları

300 gram erişte

1 adet kuru soğan (doğranmış)

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kutu krema

2 adet yumurta

Yazının Devamını Oku

Yılbaşı sofralarınıza çok yakışacak: Ayvalı pancar salatası

17 Aralık 2020
Yılbaşı sofralarının konseptine uygun tadını ve rengini çok beğeneceğinizi umduğum ayvalı pancar salatası… Yeni gelecek yılın sağlık, bolluk, bereket ve mutluluk getirmesini dileyerek tarifimi paylaşıyorum.

Pancarı çiğden kullanacağımız, içinde tuz olmayan, tatlı ekşi soslu bu salataya bayılacaksınız.

Tadı damağınızda kalacak yeni bir yıla girmek dileği ile…

Malzemeler:

3 adet orta boy pancar

1 adet ayva

1 adet taze soğanın beyaz kısmı

Çeyrek demet kıyılmış maydanoz

Sos için:

Yazının Devamını Oku

Boşnak mutfağının en popüler ve çok sevilen lezzetlerinden begova çorbası

3 Aralık 2020
Balkanlardan hep soğuk hava dalgası gelecek değil ya, bugün de sımsıcak lezzetli mi lezzetli bir çorba tarifi geliyor. Havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı bugünlerde içinizi ısıtacak sımsıcak bir çorba pişirmeye ne dersiniz?

Tarifini paylaşmak istediğim begova çorbası Türk mutfağında bey çorbası olarak biliniyor.

Bu lezzetli çorba ilk olarak, Bosna Hersek'in Osmanlı hakimiyetindeki dönemlerinde Bosna-Hersek beyi Gazi Hüsrev Paşa’ya sunulduğu, Gazi Hüsrev Paşa’nın da bu çorbayı çok beğendiği anlatılır. “Bey çorbası” adının da buradan geldiği söylenir. Boşnak mutfağının en bilindik ve en popüler yemeklerindendir.

Tavuk ve kurutulmuş çiçek bamyasının başrolde olduğu bu çorbada Balkanlara özgü bir tür sebzeli çeşni de kullanılıyor. Boşnak mutfağında çok sık kullanılan bu geleneksel çeşni, tuz ve kurutularak öğütülmüş çeşitli sebzelerin karışımıdır. Bu karışımı bazı büyük marketlerde bulabilirsiniz. Bulamazsanız yerine tuz kullanabilirsiniz.

Ben çorbanın orijinal tarifine ek olarak kıvam ve lezzeti artırmak için küçük dokunuşlar ekledim ve harika bir çorba oldu.

Malzemeler:
(4-6 kişilik)

2 adet kemikli tavuk budu

Yazının Devamını Oku