Sibel Arna

Bir ‘post’ için ne paralar dönüyor fenomen ekonomisi işte böyle işliyor

24 Eylül 2016
Bir zamanlar reklam pastasının yüzde 90’ı gazeteler, televizyonlar ve billboard üzerinde dönerken şimdi bu oran yüzde 50’lere kadar düştü.

Geri kalan para sosyal medya, dijital reklam, yani Facebook, Google ve YouTube gibi kanallar üzerinden harcanıyor. Peki “parayı kim kazanıyor” derseniz sosyal medya üzerinden ünlü olan fenomenler ve hali hazırda ünlü olup sosyal medyasını iyi yönetenler. Türkiye’nin önemli ‘influencer’ ve ‘celebrity marketing’ (şöhret sosyal medya yönetimi) ajansı Unite.ad’nin kurucu ortağı Arman Acar ile sosyal medya ekonomisini, son fenomen Kerimcan Durmaz ile Snapchat sonrası gelen şöhretini konuştuk. 

 

Türkiye’de sosyal medya kullanıcısıysanız, yüzünü görmemiş olma ihtimaliniz çok az. Ülke topraklarının son dönemlerde var ettiği en büyük fenomen o. Bakü’de makyör olarak çalışırken sosyal medya sayesinde ünlü oldu. Çektiği videolarda ne kılıklara girmedi ki... İstanbul’a dönünce gece kulüplerinden gelen DJ’lik teklifini kabul etti. Kışın bütün günleri şimdiden doldu. Ayda 1 milyon TL kazandığı, şarkıları dillere dolamak için 10 saniyelik bir paylaşıma 34 bin TL aldığı iddia ediliyor. Dünyaca ünlü moda devi Fendi, Milano’daki defilesine Türkiye’den bir tek Kerimcan Durmaz’ı davet edince, Kerimcan’ın fenomenliği bir lüks marka tarafından da onaylandı. Ben de daha fazla dayanamayıp onu yakından tanımak ve sizlere anlatmak istedim.

 

Özel döşemeli, arkası yataklı, televizyonlu, PlayStation’lı VIP bir minibüs geliyor bizi almaya. Şoför önce bizi alacağını, sonra Kerimcan Bey’i alıp yola çıkacağımızı söylüyor. Daracık beyaz pantolonu, Christian Louboutin ayakkabıları ve Chanel çantası ilk dikkatimi çekenler. Bir misafiri geldiği için makyaj yapamamış ama pek de gerek yok. Biraz göz altları mor ama cildi bebek gibi. 1994 doğumlu. Daha çok genç, bir o kadar da cesur.

 

 

Yazının Devamını Oku

Tarkan her haliyle seksi

23 Eylül 2016
O moda dünyasının yaşayan efsanelerinden biri: Kenzo Takada. Yeni parfüm lansmanı için İstanbul’a gelen 76 yaşındaki ünlü tasarımcıyla buluştuk: “Türkiye’de herkes modayı inanılmaz iyi takip ediyor. Ama kadınlar, erkeklere kıyasla çok daha şık.”

76 yaşında 50’den bile küçük görünmenin sırrı nedir? Zamanı nasıl geriye sarıyorsunuz?

 

-Dikkat ediyorum. Spor yapıyorum. Bazı rejimler uyguluyorum. Eskiden çok alkol alıyordum. Şimdi azalttım o alkol oranını. Şimdi arada sırada içiyorum. Türk rakısını çok seviyorum. Rakı demek benim için Ege, günbatımı ve tatil demek. Kışın ise sake içiyorum. Yağlara ve kremlere çok düşkünüm. Ama hep aynı şeyleri kullanmam, sık sık değiştiririm. Aynı şeyi kullandığınızda cilt alışıyor ve bir faydasını görmüyorsunuz. 

 

 

‘Kadınları en çok ne mutlu eder’ sorununun cevabını en iyi bilen erkeklerdensiniz... Mesleğiniz boyunca bize çok mutluluk verdiniz... Günümüz kadını neyle mutlu oluyor? 

 

Yazının Devamını Oku

Tarkan'ı kim giydirdi

12 Eylül 2016
Arada sırada dizi modasının dışına çıkıp, o hafta gündemi kim kılık kıyafetiyle meşgul etmişse onu yazıyorum.

Malum son bir hafta Tarkan’la yatıp Tarkan’la kalktık.
Peki Harbiye Açıkhava’da 7 konser veren Tarkan’ı kim giydirdi...
Konserinin ilk yarısını Türk Sanat Müziği şarkılarına ayıran Tarkan smokinle sahneye çıktı.



Smokin tasarımlarını Gülnur Güneş yaptı. Bakın genç tasarımcısı bu işbirliğinin nasıl gerçekleştiğini nasıl anlatıyor: “Tarkan ile Almanya’daki düğününde ortak bir arkadaşımız aracılığı tanıştık. Tasarımlarımı çok beğendiğini söylemesiyle başladı her şey aslında. Konserin ilk bölümünü oluşturan bölüm için 5 smokin tasarımı yaptım. ‘Ahde Vefa’ albümü, Tarkan için önemli bir çalışmaydı ve ben de yaptığım tasarımlarla, kullandığım detaylarla bu bütünlüğü korumaya çalıştım.”

Yazının Devamını Oku

Ben de pişti oldum

5 Eylül 2016
Geçen kıştan beri dizi oyuncularının aynı kıyafetleri giyme durumunu bu köşede paylaşıyorum.


Elbise Trendyol: 199 TL

Allah’ın sopası yok. Yazdıklarım benim de başıma geldi.
D Magazin’i sunarken giydiğim elbisenin aynısını “Bana Sevmeyi Anlat” dizisinde Suzan karakterini canlandıran Bihter Dinçel giydi.
Raisa Vanessa’nın Trendyol için tasarladığı koleksiyonun en iyi parçalarından biri bu siyah elbise.
Püsküllü eteğiyle dans eder gibi yürüyorsunuz.
Tükenmediyse herkese tavsiye ederim.

Yazının Devamını Oku

Bu elbiseyi memeli mi giymeli memesiz mi giymeli

29 Ağustos 2016
Frangmanda görmüşsünüzdür, “Aşk Laftan Anlamaz”ın bu hafta yayınlanacak bölümünde Hayat karakteri yani Hande Erçel, sevdiği adam Murat’ın düğününe muhteşem bir mavi elbiseyle katılacak.


Elbise: Sagaza Madrid : 3500 TL

Senaryo gereği dizideki moda tasarımcısı Tuval Yanıkoğlu’nun (Demet Gül) tasarladığı elbisenin asıl markası Sagaza Madrid. Klasik abiye kalıplarının dışındaki elbise, omuzları ve eteklerindeki detaylarıyla benden yüksek not aldı. 

Ama taşımayla ilgili bir sorun var. Yan tarafta hem Sagaza defilesinde mankenin elbiseyi nasıl taşıdığını hem de Hande’nin üzerinde nasıl durduğunu yan yana görüyorsunuz. Sizce bu elbise memeli biri tarafından mı giyilmeli yoksa memesiz biri tarafından mı?
Açıkçası ben ikisini de çok beğenmedim. Hande fazla düz, manken fazla top top kalmış. İkisinin arasında, bu kadar yuvarlak bir silikon değil daha doğal bir meme görüntüsünü tercih ederim.

 

Pelin şov yaptı

Yazının Devamını Oku

Tuval Yanıkoğlu ekranları yaktı

23 Ağustos 2016
Demet Gül’ü ilk Kanal D ekranında yayınlanan “Ulan İstanbul” dizisinde tanıdım.

Elbise Emily’s Butik - 240 TL

Almanya’dan gelmiş uçuk karakter Maşuka’yı efsane oynuyordu.
Tatlı bir edepsizliğe sahipti. Bu sezon “Aşk Laftan Anlamaz” dizisinde moda tasarımcısı Tuval Yanıkoğlu’nu öyle güzel, öyle komik oynuyor ki izlemeye doyamıyoruz.
Tuval, fazlasıyla seksi ve güzel bir karakter. Her kıyafeti de bunu yansıtıyor.
Kıvrımlı hatlarını öne çıkarıyor, aksesuvarlarıyla dikkat çekiyor. Ateş kızılı saçları da cabası.

Takılar Mon Reve: 340 TL     -  Elbise Koton :  179 TL

En merak edilen dizi karakteri: Hayat 

Yazının Devamını Oku

Bazı kelimeler çok güzel bazı tişörtler daha güzel

16 Ağustos 2016
Geçen yıl önce sosyal medyada başlayan, hızla sokağa yayılan ve son olarak bir başucu kitabı haline gelen Lûgat365 rüzgarından haberdar mısınız? 

Banu-Onur Ertuğrul çifti tarafından başlatıldı.

Usta yazarların kitaplarında denk düştüğümüz ya da anneannelerimizden, dedelerimizden duyduğumuz bazı güzel kelimeleri toparlamaya başladılar.

Ehlikeyf, hayalperest, ciğerpâre, yegâne, fettan, hemdem, hissikablelvuku, nâzende, zinhar, gıybet, platonik, tebessüm, müşkülpesent, melankoli, pejmürde, hergele, eyvallah, şikemperver, naif, ümitvâr gibi kelimeleri tekrar hatırlattılar. 
“Globalleşen dünyanın, emojiler yüzünden yeniden hiyerogliflere dönüşünün arifesinde, son bir suni teneffüs bizimkisi” dediler.

Ve bu yaz, Lûgat365’teki güzel kelimelerin birçoğu Koton tarafından tişörtlere basıldı. “Yüksek Sosyete” dizisindeki Ece karakteri de son bölümde ‘Te-bes-süm’ yazılı bir Lûgat365&Koton tişörtü giydi.


 

Dizinin hayata pembe gözlüklerle bakan hep gülümseyen karakterine çok yakışmıştı. Güzel mercan rengi küpelerinin markası da Hippicks.com.

Yazının Devamını Oku

Bodrum'da bir yazlıkçı melek Karolina Kurkova

13 Ağustos 2016
Dünyanın en önemli süpermodellerinden birinin Bodrum’da yazlıkçı hayatı yaşadığını söylesek inanır mısınız?

 

Bildiğimiz yazlıkçı! Sabah sporunu yapıyor, kahvaltıdan sonra denize giriyor, köy pazarlarından taze sebze-meyve kovalıyor, evine gelip yemeğini pişiriyor. Karolina Kurkova’dan bahsediyorum. Bodrum’da bir ev aldı, yaklaşık bir aydır iki oğlu ve eşi ile birlikte burada. Ne havalimanı saldırısı, ne bombalar ne de Türkiye demokrasisine darbe vurmak isteyenler dönmelerine sebep oldu. Bir şey gösterirken “Bak, bak” diyecek kadar Türkleşmiş. Çocuklarından bahsederken de sürekli “Maşallah” çekiyor. Artık gerisini siz düşünün!

 

Sohbet edeceğimiz masaya oturur oturmaz ailesinin fotoğraflarını göstermeye başlıyor. Büyük oğlu Tobin neredeyse yedi yaşına basmak üzere. Bitmek bilmeyen bir enerjisi olduğunu, bir de erken ergenliğe girdiği için her şeye itiraz ettiğini anlatıyor. Tobin, sarışın ama bronz tenli bir yakışıklı. Küçük oğlu Noah, gerçekten çok küçük, daha 9 aylık. “Bir çocuk çok farklıymış, iki çocuk olunca hayat tamamen değişiyor ve zor bir hal alıyor” diyor. Bunu kısa sürede verdiği kilolardan da anlıyorum zaten. Karşımda uzun ama çok ince, dal gibi bir kadın oturuyor.

 


Victoria’s Secret’ın efsane modelinden biraz bahsedelim: Çek asıllı. Kendi dışında bütün ailesi orada. Annesi ile babası hâlâ evli ve bundan gururla söz ediyor. Şehir merkezinin dışında, sayfiye sayılabilecek bir kasabada büyümüş. Babası bir dedektif. Aynı zamanda profesyonel basketbol oyuncusu. Annesinin de iki işi var. Hem bankada yönetici hem de çiçekten duvar kâğıdına, elbiseden saksıya birçok şey tasarlayabilen bir sanatçı, ressam. Fiziken de ruhen de annesiyle babasının karması. Atletik yapısı babasına benziyor.

 

Yazının Devamını Oku