Sibel Arna

Dizi Ajanı dizilerin “en”lerini seçti

31 Aralık 2016
Sizce 2016’nın en iyi giyinen kadın karakteri kim, peki en uyumlu çift hangisi, hangi oyuncu en asi? 2017 gelmeden, 2016’nın “en”lerini seçtim.

EN İYİ ERKEK STİLİ
Birkan Sokullu

“Hayat Şarkısı”nın başrol oyuncusu Birkan Sokullu, takım elbise-jöle kafa “erkek jön” klişesine son verdi.
Stilist Fatoş Suda, Türk televizyonlarında daha önce denenmemiş bir tarz uyguladı. Karakterin Almanya’da okumuş olması cool ve salaş bir stil yaratmasını kolaylaştırdı.
Saçlar doğal dalgasında, kıyafetler iki beden büyük gibi. Çok maskülen, bir o kadar rahat... Fatoş Suda, birçok kıyafetini, özellikle şalvar ve tişörtlerini kendi kesip biçiyor, geri kalanını da Beyoğlu butiklerinden topluyor.

EN UYUMLU ÇİFT

Yazının Devamını Oku

Ördürüp ördürüp pişti oldular

15 Aralık 2016
Hep kılık kıyafet yazıyorum ama bu hafta saçlar radarıma takıldı.

Evet örgü bu kış çok moda. Kimi saçının tek tarafını ördürüyor kimi de tamamını.
Hâl böyle olunca set kuaförleri de oyuncuların saçını örmeye başladı. Geçen hafta “Poyraz Karayel”den Burçin Terzioğlu, “Bana Sevmeyi Anlat” dizisinden Dolunay Soysert ve Seda Bakan aynı tip örgüyle karşımıza çıktı.
Önden arkaya doğru gevşek bir şekilde örülmüş ve toplanmış romantik saç modeli üçüne de çok yakışmıştı.

Pelin Öztekin’in değişimi

“Hayat Şarkısı”nda Zeynep’i canlandıran Pelin Öztekin’in değişimine tanık oluyor musunuz?
Ünlü oyuncu zayıfladıkça tarzı daha da kuvvetleniyor.

Yazının Devamını Oku

Hamilelik maskülenligi

8 Aralık 2016
Diziyi takip edenler biliyordur, “Hayat Şarkısı”nın Hülya’sı yani Burcu Biricik dizide hamile kaldı.

 Hatta son bölümde bir kız bebek beklediği anlaşıldı. Hamilelikle birlikte Hülya’nın stilinde farklılaşmalar gözlemledim. Stilettolarını ayağından çıkarmayan, feminen detaylardan hoşlanan Hülya karakteri hamile kalınca her kadın gibi birinci önceliğini rahatlığa verdi. Tarzı da biraz maskülenleşti. 

Son bölümden iki kombine dair detay vereceğim. Birincisi Cem’in Hülya’ya tecavüz etmeye kalkıştığı, harala gürele geçen sahnede giydiği tulumlu kombin. Tuluma da paltosuna da bayıldım. Stilist Fatoş Suda, “Tulum hamile kadınların çok tercih ettiği bir giysi. Bence hamilelere çok da yakışıyor. Bu yüzden giydirmek istedim” dedi.
İkinci kombin ise Filiz’in yanına hastaneye gittiği, hastanede üzerine beyaz önlük geçirip hemşire kılığına girdiğinde giydiği pantolon ve kazak. Siyah beyaz kazağı Beşiktaş maçlarında giymek için satın almak istiyorum,
çok beğendim.

Kazak: Network 239 TLPantolon: Network 329 TLAyakkabı: Adidas 357 TL

Tulum: Koton 129 TLGömlek: Koton 59 TLPalto: Jaquette by Elvan Tığlıoğlu 2800 TL

Yazının Devamını Oku

Dünya tanıdı sıra bizde

2 Aralık 2016
Hindistan’da ürettiklerini New York’ta satan, Türkiye’de ürettiklerini Paris’te sergileyen göçebe bir tasarımcı Ilgın Utin. Hiç para harcamamasına rağmen fırsat kapıları önünde bir bir açılmış ve dünya onu tanımaya başlamış.Şimdi sıra Türkiye’de. UTIN markası bundan böyle İstanbul’da Room + Rumours’da satılacak.

"Hikâyem, ben farkında olmadan bir göçebeye dönüşürken başladı... Çin, Milano, Hindistan, New York, Paris ve İstanbul arası sürekli gidip geliyorum, ‘Nerede yaşıyorsun’ sorusuna verebilecek net bir cevabım yoktu. Sadece bir yere bağlı yaşamanın ve çalışmanın bana göre olmadığını biliyordum. Bir de kıyafet tasarlamak istediğimi... Hal böyle olunca seyyar bir marka ortaya çıktı.”

 

Kendini anlatmaya bu sözlerle başlıyor Ilgın Utin (26). Kendini İpek Yolu’ndaki kervanlara benzetiyor. Yaptığı tasarımları uzun yolculuklar yapıp başka yerlere götürmek çıkış noktası olmuş: “İlk denemem, Hindistan gezim esnasında yerel zanaatkârlarla yaptığım oryantal kıyafetler oldu. Beklemediğim gibi bir ilgi görünce, hızımı alamayıp koleksiyonu ve kendimi New York’ta buldum. Hindistan’dan getirdiğim kıyafetler sayesinde orada yaşamak ve çalışmak için sanatçı vizesi almaya hak kazandım ve UTIN’i global bir marka yapmak için çalışmaya başladım.”

 

SEKSİ DANTELLER

 

Hâlâ çok seyehat ediyor, hâlâ göçebe koleksiyonlarını üç sezondur Paris Moda Haftası’nda defile yaparak tanıtıyor. Peki gencecik bir tasarımcı olarak bunu nasıl başarıyor? “Kendimi sınırlamıyorum, kapamıyorum, açıyorum ve başıma müthiş şeyler geliyor” diye cevaplıyor. Abartmıyor, gerçekten de çok şanslı. Hiçbir bütçesi olmamasına rağmen her defilesi için en az 35 yaratıcı insanla işbirliği yapıyormuş. Örnek veriyor: “Mesela 2016 Yaz defilesi için İlhan Erşahin ve Louis Vuitton’un müziklerini yapan Gaspar Claus doğaçlama yaptılar, 2016 Kış defilesinde hayran olduğum ünlü grup Moriarty canlı performans yaptı. Tanınmış sanatçılarla işbirliği yapmak, üstelik benden hiç para talep etmemeleri müthiş heyecan veriyor.” 

 

Yazının Devamını Oku

Charlie Chaplin Hülya

1 Aralık 2016
Burcu Biricik’in “Hayat Şarkısı”nda canlandırdığı Hülya karakterinin kendi içindeki değişimini çok seviyorum.

Biliyorsunuz gizlenmek için sürekli kılık değiştiriyor. Bir gün sarışın oluyor, bir gün kafasına şallar doluyor.
Stil danışmanı Fatoş Suda son bölümde Cem ile buluşmaya giderken onu şapka ile gizlemeyi tercih etti. Bana da telefonda “Kadın güzel ne yapsam yakışıyor, şapka ile de çok tatlı oldu” dedi. Açıkçası ben de çok beğendim.
Burcu kolay forma girmesi için saçlarını da kestirmiş. Şapkanın altından çıkan lüle saçlar bana biraz Charlie Chaplin’i hatırlattı.


Kazak Mudo 99,95 TL
Şal Mudo 60 TL
Pantolon Mavi 139 TL

Yazının Devamını Oku

Bu kış mutlaka sahip olmanız gereken 3 Ayşegül kıyafeti

23 Kasım 2016
Kışlık alışverişinizi tamamlamadıysanız bir dizi karakterinin dolabından yola çıkarak size bu kış mutlaka almanız gereken üç parçayı sıralayacağım.

Üçü de sezon modasına uygun, üçünü de neredeyse üzerinizden çıkarmayacağınız garanti.
Öncelikle karakterimizin kim olduğunu açıklayalım. Esas kız, ilk bölümünden beri stilini çok sevdiğim Dr. Ayşegül yani Burçin Terzioğlu...
“Poyraz Karayel”in son bölümünde giydiği yeşil trençkotu bir numaraya koyuyorum. Mevsimlik, zarif ve renginden kaynaklı olarak da çok trendy.
İkinci önerim desenli, yün ve tiftikli mini etek. Kış soğuklarında sizi hem sıcak tutacak hem de seksi gösterecektir.
Üçüncüsü ise sezonun en moda giysisi olan yelek... Etek ve yeleğin markası Stefanel.

 

Etek: Stefanel

Yazının Devamını Oku

Stil ikonu Ayşegül

8 Kasım 2016
“Poyraz Karayel”de Burçin Terzioğlu’nun canlandırdığı Ayşegül karakterinin sezon trendlerini birebir uygulamasına bayılıyorum.

Misal bu kış diz üstü çizme çok moda, son bölümde gri diz üstü çizme giydi. Desenli volanlı bir elbiseyle tamamladı. Gerçekten çok beğendim.
Karakter, bir stil ikonu olma yolunda hızla ilerliyor.

Elbise: Forever New (269 TL)
Çizme: Nine West (521 TL)

950 TL’lik yeşil çanta

“Aşk Laftan Anlamaz ki”nin son bölümünde Hande Erçel’in taktığı yeşil yılan derisi görünümlü çanta bu hafta çok dikkat çekti.Markasını en az 10 kişi sordu. Hemen açıklıyorum. Marka My name is O.Fiyatı 950 TL.

Yazının Devamını Oku

Böyle olur Kerim Cevher’in resmiyeti

2 Kasım 2016
Siz hiç üniversitede ders vermeye giderken panço giyen öğretim görevlisi gördünüz mü?

Kanal D’nin en sevilen dizilerinden “Hayat Şarkısı”nda Birkan Sokullu, dizideki adıyla Kerim Cevher son bölümde giydi.
Yine aynı bölümde senaryo gereği Toplum Gönüllüleri Vakfı ile gerçekleştirdikleri (TOG) bir sosyal sorumluluk projesi için kravat taktı. Ama kravatın üstüne kolye taktı, sırtına da deri ceketini geçirdi. Altında her zamanki rahat pantolon ve botlarından vardı.
Kerim, Türk dizilerinde görmeye alışık olduğumuz jöle kafa, çizgili takım elbiseli, janti ve ağır abilerden değil. İlk günden beri rahat, salaş ve cool bir stil benimsiyor. Son bölümde kendini aştı, panço ve kravat üstü kolye hamlesi ile beni çok şaşırttı.



Gömlek: Zara (99 TL)

Yazının Devamını Oku