Çıkamadık İşin İçinden’le ‘Vitesi Boşa Aldık’

Çıkamadık İşin İçinden alternatif sahnelerin sevilen gruplarından. Yeni şarkıları Falan Filan’ı 17 Haziran’da yayınladılar. Şarkı çok sevildi ve yükselen bir grafiğe sahip. “Müzik sadece melodilerden, sözlerden, müzikten oluşan bir olgu değil, iç dünyamızı yansıtabileceğimiz bir iletişim yoludur. Bu iletişimi sağlayabildiğimiz sürece gerisinin ‘falan filan’ olduğunu düşünüyoruz” diyorlar. Grup üyelerinin bir araya gelme öyküsünü okurken biraz beş bilinmeyenli denklem çözüyormuşum gibi hissetsem de günün sonunda önemli olan onların bu güzel şarkılarını dinlemek. Sevgili Çıkamadık İşin İçinden çok sevilen yeni şarkıları Falan Filan vesilesi ile sorularımı yanıtladı.

Haberin Devamı

Grup isminiz özellikle ve öncelikle sor beni diyor. İsme nasıl karar verdiniz ve bu ismin sizin için anlamı nedir?

Pandeminin başlamasıyla evlere kapandık. Bu süre zarfında kendimizi ve çevremizi sorgulama fırsatı bulduk. Sonra bir nesil olarak hayatımız boyunca çoğu işin içinden çıkamadığımızı fark ettik. Grubun oluşum süreci başladığında ise günlerce gruba isim aradık. Ancak bu işin içinden de çıkamadık. Kısıtlamalar yüzünden bir araya gelip müzik yapamıyorduk. Nasıl çıkarız bu işin içinden diye düşünürken; grubun isminin ‘Çıkamadık İşin İçinden’ olmasına karar verdik.

Çıkamadık İşin İçinden’le ‘Vitesi Boşa Aldık’

Bir araya gelme öykünüzü anlatır mısınız?

Haberin Devamı

Grup üyelerinden Ahmet Umut Divitci (Bas) ve Çağrı Güneş (Vokal) 2014 yılında Muğla’da üniversitede sınıf arkadaşlarıydı. Uzun bir süre birbirlerinin müzik yaptıklarından haberleri yoktu. 2017 yılında Ahmet Umut Divitci, Mete İleri (Davul) ve Yasin’in birlikte müzik yaptıkları grubun vokali farklı bir şehre gitmek zorunda kaldı. Aynı zamanda Mete’nin de Fethiye’ye gitmesi gerekti. Böylece Çağrı, Ahmet Umut ve Yasin birlikte müzik yapmaya başladılar. Pandemi ile birlikte 2020’nin son aylarında kendi müziğimizi yapmaya karar verdik. Sıkı bir çalışma sonucunda 19 Şubat 2021’de ‘Kaleminde Fısıltı’ isimli ilk teklimizi yayınladık. 2021 Haziran ayında önceden birlikte müzik yaptığımız Mete İleri gruba davulcu dahil oldu. Yasin’in farklı bir meslekle ilgilenmesi gerektiğinden gruptan ayrılması sonucunda, Atakan Kırdil gruba gitarist olarak dahil oldu.

Sizleri daha yakından tanıyabilir miyiz? Hayatınızda sadece müzik mi var başka şeylerle de ilgileniyor musunuz?

Müzik hayatımızın çok büyük bölümünde yer almakta ama tabi ki müzik yanında farklı uğraşlarımız da var. Çağrı Güneş (Vokal), asıl olarak öğretmenlik mezunu ve bir dönem öğretmenlik yaptı, ancak kariyer hedefleri doğrultusunda şu an sadece müziğe odaklanmakta. Aynı zaman da çekim ve sinemaya aşırı ilgi duymakta. Ahmet Umut Divitci (Bas) de öğretmenlik mezunu, 2 lisans diploması var öğretmenlik üzerine. Kendisi de bir dönem öğretmenlik yapmış olup, hayalleri doğrultusunda müziğe yönelmiş durumda. Mete İleri (Davul) tam zamanlı olarak bir tek müzikle ilgilenmekte. Atakan Kırdil (Gitar), ise iki mühendislik dalında diplomaya sahip ve teknik kariyerini özel bir şirkette mühendis olarak devam ettirmekte ama bu sırada müzik tutkusundan vazgeçmemekte. Aslında herkesin müzik dışında uğraşları var, çoğumuz hayat gayesi içinde yaşarken diğer yandan müzikle kendimize ulaşmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Çıkamadık İşin İçinden’le ‘Vitesi Boşa Aldık’

Falan Filan çok sevildi ve yükselen bir grafikle dinleniyor ne hissediyorsunuz şarkının bu başarısı karşısında? Şarkının bu kadar sevilmesini bekliyor muydunuz?

Falan Filan’ ın bu kadar ilgi görmesi bizi gerçekten mutlu etti. Tarifi zor bir mutluluk bu aslında. Genelde çevremizdeki insanlardan güzel yorumlar, dönütler alırdık ancak şarkının kısa sürede bu kadar yayılması ve bu dönütlerin çok daha geniş kitleler tarafından alınılması bizi şaşırttığı kadar sevindirdi. Bir şeyleri gerçekten yapabildiğimizi ve doğru yolda ilerlediğimizi gösterdi.

Falan Filan grup olarak müzikal yolculuğunuzda bir dönüm noktası olabilir mi daha geniş dinleyici kitlesine ulaşmanız açısından?

Haberin Devamı

Bunu biraz da zaman gösterecek ama Falan Filan güzel şeylerin başlangıcı olduğunu hissettiriyor.

Yeni şarkınızdan yola çıkarak şunu sormak isterim müziğinizi yaparken sizin için önemli olan şeyler ‘şunlardır’ dediğiniz gerisinin falan filan olduğu durumlar nelerdir?

Müziğimizi yaparken bize ne hissettirdiği önemli. Biz müziğimizi yaparken sadece müzik olarak değerlendirmiyoruz. Kendi duygularımızın ve hikayelerimizin birer aynası. Kendimizi de dinleyiciye bu şekilde yansıtıyoruz. Bizim anlatmak istediğimiz çok hikaye var. Eminim ki bu hikayeleri merak eden bir sürü insan olacaktır. İçimize sinmeyen hiçbir projeyi dinleyiciye sunma niyetimiz yok. Müzik sadece melodilerden, sözlerden, müzikten oluşan bir olgu değil, iç dünyamızı yansıtabileceğimiz bir iletişim yoludur. Bu iletişimi sağlayabildiğimiz sürece gerisinin falan filan olduğunu düşünüyoruz.

Haberin Devamı

 Çıkamadık İşin İçinden’le ‘Vitesi Boşa Aldık’

Falan Filan öncesinden de biraz bahseder misiniz? Neler yaptınız en çok hangi şarkınız çalınsın isteniyordu canlı performanslarınızda?

Falan Filan’dan önce 6 şarkımız resmi çıkışını yaptı. Her şarkı bizim için kendi içerisinde başarı sağladı. İlk şarkımızı bağımsız olarak çıkış yaptık. Daha sonrasında ise diğer şarkıları prodüksiyon şirketi altında yayınlama kararı aldık. Pandora DMC etiketiyle yayınlanırken, Telesekreter, Dargınım Belki, Bıraksam Kendimi ve son olarak Falan Filan Avrupa Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. Canlı performanslarımızda en çok talep alan şarkılar Dargınım Belki ve Bıraksam Kendimi oldu.

Şarkılarınızda aşk halini tatlı yumuşak ve sakinlikle sözlerinize yansıtıyorsunuz? Agresiflik kızgınlık küskünlük yok sizin aşkınızın içinde ve bence dinleyiciyi de yormuyor. Katılır mısınız ne söylemek istersiniz?

Haberin Devamı

Aşk tatlı, yumuşak ama bir o kadar enerjik ve çılgın olmalı. Kesinlikle agresiflik, kızgınlık ya da küskünlük gibi olguların aşkın içinde yer almaması lazım. Çünkü aşık bir insan bu olguları taşımaz. Herkesin aşk üzerine farklı bir bakış açısı var. Bazen bir gülüşe aşık olursun, bazen ise bir bakışa, bazen bir mevsime, bazen de bir çiçeğe… Aşk kimi zaman çok acı verici olabilir ama mutsuzluk olmadan, mutlu olmak nasıl bir şey olurdu bilemezdik. Zıtların uyumunu eserlerimizde sıkça işliyoruz. Bütün bunları da iç dünyamıza uygun bir şekilde yansıtmaya çalışıyoruz. İnsanlar duyguları yüzünden kendi hayatlarında yeterince yoruluyorlar. Biz de aşkın bu kadar yorucu olmaması gerektiğini farklı bakış açılarıyla göstermeye çalışıyoruz.

Çıkacak yeni çalışmalarınızdan da bahseder misiniz?

Daha anlatılacak çok hikayemiz var. Kimisi yarım kalan hikayelerin devamı, kimisi ise yeni başlangıçlar. Hayatımızdaki her mevsimin hikayesi kendi mevsiminde güzel. Sonbaharda görüşmek dileğiyle…

Yazarın Tüm Yazıları