Sporla iç içe tatil başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Yaz Spor Okulları 27 Haziran’da başlıyor.

Haberin Devamı

Sporla iç içe tatil başlıyor

YAZ OKULU REHBERİ

Yoğun geçen eğitim öğretim döneminin ardından yaz tatili başlıyor. Belediyeler, çocuk ve gençlerin zamanını verimli kullanabilmeleri ve ilgi alanlarına göre ilerleyebilmeleri için yaz okulları açıyor. Gençlere ışık tutabilmek adına onlara yaz okulu rehberi hazırladık.

Her yıl spor okulları ile yılda 20 bine yakın çocuğa spor eğitimleri düzenleniyor. Bu yıl da 4-17 yaş aralığındaki çocuklara, basketbol, boks, cimnastik, güreş, karate, kort tenisi, okçuluk, masa tenisi, judo, satranç, taekwondo, voleybol ve yüzme branşları olmak üzere toplam 13 branşta ve 13 tesiste yaz spor okulları temel eğitimleri verilecek. Takım ve bireysel spor alanlarında farklı ücret tarifeleri uygulanacak. Ücretsiz branşların da yer aldığı spor okulunda ücretli olanların fiyatları ise 100 ile 200 TL arasında farklılık gösteriyor.

Haberin Devamı

 Sporla iç içe tatil başlıyor

TOPLAMDA ÜÇ DÖNEM

Yüzme branşı Fethiye, Şahin Başol, Gürsu, Kestel ve Mihraplı Kadınlar Yüzme Havuzu olacak şekilde 5 havuzda gerçekleşecek. Programlar toplamda 3 dönem sürecek olup, 3 haftalık periyotlarda salı-perşembe-cumartesi ve çarşamba-cuma-pazar günleri olacak. Kız - erkek karışık ve belirlenen seanslarda sadece kız grupları olacak şekilde düzenlendi.
Diğer branşlar pazartesi-çarşamba-cuma ve salı-perşembe-cumartesi günleri 3 haftalık periyotlarda toplamda 3 dönem olacak.

 Sporla iç içe tatil başlıyor

İLGİ DUYDUKLARI ALANDA EĞİTİM

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm çocukların eğitim hayatlarının yanından en az bir sanat veya bir spor dalıyla ilgilenmesini hedef olarak belirlediklerini söyledi. Bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yaptıkları Büyükşehir Okul Sporları Etkinliği (BOSE) ile bu yıl yaklaşık 250 bin öğrenciyi sporla buluşturdukların hatırlatan Başkan Aktaş, “Çocuklarımız yaz tatillerini de sporla iç içe geçirmeleri için her yıl olduğu gibi yaz spor okullarımızı başlatıyoruz. Çocuklarımız, alanında uzman eğitmenlerimizin nezaretinde, modern tesislerimizde ilgi duydukları spor branşında eğitim alabilecekler” dedi.

Yazarın Tüm Yazıları