Yeniler

Gülçin Ergül’ün "Gökyüzü Çağırdı Aşkı" adlı yeni single çalışması bu cuma dinleyici ile buluşacak yeni şarkılardan. Sözü ve müziği Genco Ecer'e, düzenlemesi ise Metehan Köseoğlu’na ait olan şarkı, aşkını gökyüzüne uğurlayan bir sevgilinin hikayesini anlatıyor. Genco Ecer ile başarılı bir müzikal birliktelik yakalayan Ergül, bir önceki şarkıda olduğu gibi ‘Gökyüzü Çağırdı Aşkı’ ile yine duygusal bir rüzgar estirecek gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

İrem Derici’nin merak beklenen yeni şarkısı ‘Ara Sıra’, bu cuma çıkacak yeni çalışmalardan bir diğeri. Sözü ve müziği Bilal Sonses’e düzenlemesi ise Mustafa Ceceli’ye ait olan şarkı Murat Joker yönetmenliğinde çekilen video klip çalışması ile birlikte enerji patlaması yaşatacak. Şarkı önceki İrem Derici şarkılarından bir hayli farklı. Dinleyince anlayacaksınız. 

Yeni ve güzel bir vokal dinlemek isteyenlere Işıl Ayman’ı tavsiye ediyorum. Yakın zamanda yayınlanacak ve dört yeni şarkıdan oluşan “GECE” ep’sinden ilk şarkısı “Sensizliğin En Dibi” ile dinleyiciyle buluşmaya hazırlanan Ayman, yeni şarkısının söz ve bestesine kendisi imza atmış. Düzenlemesi Oya Erkaya’ya ait olan şarkı için Ayman, ‘ Hem yaralarımızı saracağız hem de iç dünyamızın gecesinde, yıldızları izlercesine duygulanacağız.’ demiş. 

Gazapistan 

Haberin Devamı

Can Bonomo yeni şarkısında hayatın sillesini yemelere doymamış ama her defasında dimdik ayakta kalmayı başarabilmişlerin marşını yazmış adeta. 

Yeni şarkısı ‘Gazapistan’ ile insanın içindeki isyan orkestrasını gayet iyi yöneten bir çalışma ile karşımıza çıkan Bonomo, ortak dertten muzdariplerin duygularına tercüman olmuş. 

Söz ve müziği Can Bonomo'ya, düzenlemesi ise Can Saban'a ait olan şarkı kademe kademe yükselen tansiyonu ile hayat içinde ne umduk ne bulduk diyenlerin hikayesini nokta atışı sözlerle anlatmış. 

Nerde o eski Eurovision? 

Eurovision şarkı yarışmasında sıramızı savalı çok olsa da adettendir her defasında izlemeden duramayanlardan biriyim. Mayıs ayında gerçekleşecek yarışmanın bu seneki şarkılarını geçen akşam baştan sona izledim. 

Genel olarak o eski yıllardaki tansiyonu yakalayan şarkıların sayısı bana oldukça az geldi. Kimi şarkılar o klasikleşmiş Eurovision ruhuna pek uymuyordu. Günün sonunda biraz show biraz enerji isteyen şarkılar her zaman daha bir ön planda oluyor. Onun haricinde deneysel çalışmaların pek fazla şansı yok. 

Beni heyecanlandıran ülkelerin başında Fransa, Belçika ve İspanya yer alıyor. Bu üç ülke eminim ilk 5’de olur. Bu tahminlerimiz seyirci oyları ve politika işin içine girince şaşabiliyor tabi. Eski Eurovision tatlarını mumla arasak da yenisini ne olursa olsun izlemeden duramıyor insan. Bakalım bu sene neler olacak?

Yazarın Tüm Yazıları