Taze çıktılar fırından

Bu hafta art arda çıkan yeni şarkılar arasından göze çarpanları sizler için derledim. Yaz aylarında yeni melodi ve sözler keşfetmek isteyenler için işte 3 tane şarkı tavsiyem.

Haberin Devamı

Kolay Gelir 

Serenad Bayraktar genç bir müzisyen. Geçtiğimiz yıl Genco Arı’nın yaptığı düzenlemeler eşliğinde kendi yazıp bestelediği şarkıları dinleyici ile paylaşan Bayraktar, yaz aylarını es geçmek istememiş ve ‘Kolay Gelir’i çıkarmış. Genco Arı’nın lezzetli disko düzenlemesi ile ışıldayan şarkı, bu sıcak günlerde serinletiyor. Murat Joker yönetmenliğinde ‘Kolay gelir’e çekilen video klip ise şarkıya yakışır bir şekilde rengarenk olmuş. 

Tek Vuruş 

Reşat Saral, Buğrahan Çayır, Onur Atar, Özkan Zeki ve Çağrı Yüce’den oluşan Dengi Dengine grubunun yeni şarkısı ‘Tek Vuruş’ dünyadaki yozlaşma ve çarpıklıklara okkalı bir ayar veren sözleriyle dikkat çekiyor. Özellikle altyapısını çok başarılı bulduğum şarkıda etnik elektronik öğeler ön plana çıkarılmış. Gruba bu şarkıda Burak Irmak ve Bora Üzen eşlik etmiş. Yeni şeyler dinlemek, keşfetmek isteyenlere Dengi Dengine grubu özellikle tavsiye olunur. 

Dünya 

Haberin Devamı

Çağrı Kaymak’ın ‘Dünya’ isimli şarkısı yeni çıkan işler arasında dikkat çekenlerden. Çağrı 20 yaşında genç bir isim. Bu şarkı onu geniş kitlelerle buluşturacak gibi gözüküyor. Çağrı’nın prodüktörlüğünü aynı zamanda ‘Dünya’nın söz ve müziğinin sahibi olan Murat Güneş üstlenmiş. 

Müzik direktörlüğü ve aranjesini Asil Gök’ün, süpervizörlüğünü Habil Ceyhan'ın, klip yönetmenliğini ise Mustafa Özen'in üstlendiği şarkı künyeden anlaşıldığı üzere işinin ehli ellerden çıkmış. Şarkının haricinde ben Çağrı’nın imaj çalışmasını gayet yerinde buldum. Yaşına uygun, abartıdan uzak bir kıyafet tarzıyla karşımıza çıkan genç şarkıcı, bu ekiple güzel işlere imza atar diye düşünüyorum. 

Büyük kavuşma 

Temmuz ayı itibariyle konser ve gece programları başlayınca uzunca bir süredir evinde oturup sahnelerden uzak kalan müzisyen ve şarkıcıların konserlerdeki mutluluklarını görmek bir hayli duygulandırdı. 

Kolay değil insanın nefes aldığı, parasını kazandığı mikrofon ve sahneden ayrı bir hayat sürmek. Çoğu kişi zorluklar yaşadı bu zaman diliminde. Neyse ki yeniden seyirci ile buluşuldu ve programlar eskisinden daha coşkulu bir biçimde başladı. 

Haberin Devamı

Sadece şarkıcı ve müzisyenlerin değil izlemeye gelen seyircinin de böyle ortamlara hasret kaldığı gösterdikleri coşkudan açıkça belli oluyor. Kısaca herkes uzunca bir süredir ayrı kaldığı sevgilisine ya da akrabasına kavuşmuş gibi mutlu ve heyecanlı. Pandemi kuralları çerçevesinde alınan önlemler unutulmadan bu coşkulu buluşmaların devam etmesi dileğiyle. 

Filtrelere özgürlük 

Bitmedi sosyal medyada photoshop avı ve bununla ilgili haberler. Yahu bir salın artık insanları. İsteyen istediği gibi uygulamaları kullanıp fotoğraf paylaşımlarını yapsın. 

Özellikle eğlence ve sanat dünyasının isimlerinin sosyal medyada paylaştığı fotoğrafları mercek altına yatırıp kolunu bacağını yüzünü incelemek gerçekten baydı artık. Nedir bu insanlar üzerindeki baskı? 

Haberin Devamı

Herkes kendini iyi hissetmek, güzel görmek için böyle uygulamalara başvuruyor. E o zaman bırakın millet nasıl mutluysa kendini öyle göstersin. İnsanların gözünü öyle bir korkutmuşlar ki artık paylaşım yaparken ‘ Filtresiz ve photoshopsuz’ ibareleri kullanılır oldu. 

Elveda fotoğraflar 

Instagram’ın başındaki isim Adam Mosseri geçtiğimiz günlerde katıldığı bir söyleşide 2021’in sonlarına doğru Instagram’ın fotoğraf paylaşım platformu olmaktan çıkıp video ağırlıklı bir ortam olacağını , mesajlaşma ve alışveriş özelliklerine ağırlık verileceğini söylemiş. 

Bu haberi alır almaz hemen bir anket yaptım. Görüşünü aldığım hiç kimse Adam Mosseri’nin açıklamalarından memnun değil. İnsanlar öyle çok fotoğraf çekip paylaşmaya alışmış ki bu video dayatması tüm moralleri fena halde bozmuş. Bakalım bu haberin yankıları bu değişim sürecini etkileyecek mi.

Yazarın Tüm Yazıları