Sertab gibi

Öncelikle Sertab Erener’in “ Sertab’ın müzikali”ni izlemediyseniz çok şey kaçırdınız. Halen devam ediyorsa bir bilet alın ve hemen izleyin.

Haberin Devamı

Mevzuya niye böyle girdim? Bu müzikalde Sertab’ın diskografisi şahane bir kurguyla sahnelenirken sıra “ Sertab Gibi” albümündeki şarkılara geldiğinde içimden “Keşke bu albüm minvalinde bir iş tekrar yapsa “ demiştim. Evren sesimi duymuş ve Sertab’ın kulağına ışık hızıyla fısıldamış olacak ki kendileri geçtiğimiz günlerde yeni şarkısı “ Belki de dönerim”i dinleyicisi ile paylaştı. 

Sertab gibi

Ben şarkıyı dinler dinlemez “ Sertab Gibi” albümü zamanlarına gittim. Şarkının düzenlemesi , verdiği his tam da o zamanların Sertab’ının müziğinin havasını yüzüme üfledi.  Şarkının sözleri Can Bonomo , müziği ise Emre Kula ve Sertab Erener imzası taşıyor. Rock semalarına tekrar güzel bir iniş yaptığını gördüğümüz Sertab , dinledikçe sevilecek şarkısıyla bence yeni yapacağı albümün rotasını da böylelikle çizmiş oluyor. Yani ‘Sertab Gibi’ volume 2 gelirse hiç şaşırmayın. İnşallah yanılmıyorumdur.

Haberin Devamı

Şarkının Emre Kula tarafından yapılan akustik , Ozan Yılmaz ve Hakan Polat yapılan alternatif versiyonu ise bir başka güzel olmuş. Ben Sertab’ın içinde bulunduğu müzikal yolculuğun rock duraklarını hep sevdim seveceğim. Bu türde yapılacak diğer şarkılarına asla hayır demem ve merakla beklerim.

Sertab gibi

UZAKLARA DALDIRAN ALBÜM

Havaların durumu malum. Bu soğuk ve insanı nedense bir başka derin düşüncelere iten durumlarda  dinlenen ve arzu edilen albümler akustik olunca mevzu daha bir keyifli oluyor. Bu hafta tam zamanında hızır gibi yetişen ve böyle zamanlarda bir başka giden yeni bir albüm önereceğim sizlere.

Burcu Tatlıses’in "Uzaklar" isimli 8 şarkılık hem dijital hem de müzik marketlerde çıkan çalışmasına bir kulak verin. Albümü dinleyince Burcu’nun ruhunuzun en derinlerine işleyen vokaliyle hipnoz olacaksınız. Tüm şarkıların sözleri ve besteleri kendisine ait olan Burcu aranjör kimliğine de yer verdiği bu albümde anlattığı hikayeleri dinleyiciye kare kare yaşatıyor.

Haberin Devamı

Profesyonel müzik yaşamına 2002 yılında söz yazarı olarak başlayan Burcu, Funda Arar, Fatih Erkoç, Zuhal Olcay, Yıldız Usmonova, Mustafa Ceceli, Ziynet Sali gibi güçlü yorumcular için yazdığı şarkılarla dinleyicinin hayatlarına fon müziği teşkil ediyordu. İş kendi şarkılarını solist olarak söylemeye gelince sahibinin sesinden bir başka tınladı yeni şarkılar. Burcu Tatlıses’in şarkıları söyleyişi bana çok teatral geliyor. Her bir kelimeyi iliklerinize kadar hissediyor ve resimliyorsunuz. Haliyle şarkıları dinlerken bir başka keyif alıyorsunuz. Uzaklara dalıp gitmenizi sağlayan ‘ Uzaklar ‘ albümünde benim favori şarkılarım Mahir Ah , Düşmedim Daha ve Bir Yalan. Bu arada  Burcu’nun ilk defa ismini duyanlar ya da şu zaman kadar hala kafasının bir kenarında ‘acaba mı?’ düşüncesi olanlar için buradan tekrar tekrarlayalım: Hayır Burcu’nun İbrahim Tatlıses ile bir akrabalığı yok. Sadece soyadı benzerliği.

Sertab gibi

Haberin Devamı

NAPTIN?

Emir ortalarda gözükmeyi çok sevmeyen, sadece çıkardığı şarkılarla varlığını gösterip sonra tekrar inzivaya çekilen bir isim. Şimdi 2 şarkıdan oluşan yeni çalışmasıyla geri dönmüş ve ilk klip şarkısını söz ve müziği artık uğuru kabul ettiği Gülşen’e ait olan “Naptın”a çekmiş. Gülşen ile Emir’in ortaklığından hep keyifli işler ortaya çıkmıştır. Bu şarkıda gayet eğlenceli , dozunda gideri ve iğneleyici sözleri ile ayrılık sonrası sevgiliye hiç düşünmeden yollanacak türden bir şarkı olmuş. Dinledikçe sevilen ve ağıza yapışan şarkının düzenlemesi Cem Ata Yılmaz’a ait. Video klibinin yönetmenliğini Emir’in yönetmen kardeşi Erdi Sevinç çekmiş. 

Haberin Devamı

Bu yeni çalışmanın bir diğer şarkısı “ Sevgilim “ ismini taşıyor. Sözleri Emir’e , müziği Oğuz Yılmaz’a ve düzenlemesi Celil Yılmaz’a ait olan ‘Sevgilim’in özellikle radyolar tarafından sevileceğini düşünüyorum. Genelde Emir’in bütün işleri radyolarda sevilip benimsenir. Kliplendiği anda geniş kitlelerinde dikkatini çekecek olan “ Sevgilim “de Emir’in vokali şarkının bazı yerlerinde Tarkan’a göz kırpıyor. Derli toplu 2 şarkıdan oluşan Emir’in yeni çalışması tıpkı diğer çalışmaları gibi demlendikçe dinleyicinin hoşuna gidecek cinsten olmuş.

Sertab gibi

ASLIZEN VE HAYATI

Aslızen’in yeni çıkan şarkısı “ Hayat “  insanı dinlerken efkarlı sularda yüzdürüyor. İnişli çıkışlı hayat hikayesinde çıkış yolunu her zaman şarkı yazıp söyleyerek bulan Aslızen artık ne yapacağını çok net biliyor. Hedefine kitlenmiş , tek başına savaşan güçlü bir kadın var karşımızda.

Haberin Devamı

İzmir sahnelerinde fırtınalar estiren ve geniş bir dinleyici kitlesi olan Aslızen, yakın zamanda İstanbul’da sahne almayı planlarken yurdun diğer büyük şehirlerine de sahnesini götürecek. Yeni şarkısı ‘ Hayat’ı konuşmak üzere kendisiyle buluştuk ama Aslızen’i eğrisiyle doğrusuyla masaya yatırıp incelemekten de geri kalmadık.

Kaybettiği tek şeyin zaman ve başarı olduğunu söyleyen şarkıcı onları en kısa zamanda geri almak için çalışmalara başladığını söyledi. Aslızen ile yaptığımız sohbeti Hürriyet TV’de ‘Serhat’la Kayıttayız’ programında izleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları