Senin Yüzünden 

Buray, DJ/prodüktörler Arem Özgüç ve Arman Aydın’ın yeni şarkısı “Senin Yüzünden” geçen haftanın keyifle dinlenen yeni şarkılarından biri oldu.

Haberin Devamı

Buray, Arem Özgüç ve Arman Aydın ortaklığının ilk ürünü ‘’Rampapapam’’ı geçtiğimiz aylarda dinlemiştik. Oldukça ses getiren ve listelerde başarı gösteren bu çalışmanın ardından şimdi “Senin Yüzünden” adlı şarkı için tekrar bir araya gelen 3’lü yeni başarılara imza atacak gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz cuma günü çıkan ‘’Senin Yüzünden’’ şarkısının sözleri Buray ve Mertkan Erkan’a, müziği ise Buray, Arem Özgüç ve Arman Aydın’a ait. Rapçi Tepki şarkıya hem söz hem de melodi olarak ilham olmuş ve fikirler vermiş. Aşıksanız ve çıkmaza girdiyseniz geçmiş olsun bu şarkı tam size göre.

Yönetmenliğini Omid Saghafi’nin yaptığı video klibin sanat yönetmenliğini Tuğçe Akış üstlenmiş. Buray’ın klip sonrası vücudundaki boyaları çıkarması tam 45 dakika sürmüş. Klibin eğlenceli kamera arkası görüntüleri 1 hafta içinde yayında olacakmış.

Haberin Devamı

Buray ve son zamanlarda isimlerini yaptıkları diğer başarılı işlerle sık sık duyduğumuz Arem Özgüç ve Arman Aydın’ın işbirliğinin devamının gelmesi gerektiğine inanıyorum. Bu ortaklığı bir 3’lü seri olarak düşünürsek diğer çalışmanın ne olacağını bekleyip göreceğiz.

‘ Senin Yüzünden’ , Gomma ve Wasp Entertainment ortaklığı ile tüm dijital mecralarda klip çalışması ile birlikte yerini aldı. Dinlemediyseniz hemen kulak verin.

 

Sokağın Sesi

Sokakta söyledikleri şarkılar ile sosyal medyada hatırı sayılır izlenme ve dinlenme sayısına imza atarak isimlerini duyuran ve daha sonra yaptıkları işlerle başarılarını devam ettiren Merve Uyanık ve Mehmet Baştürk, 'Sokağın Sesi ' isimli keyifli ve enteresan bir proje için bir araya gelmiş.

10 tane insanın kalbine dokunan, maziye götürüp gözünü dolduran şarkının birleşiminden oluşan tek bir şarkı düşünün. İşte o şarkıyı bu yetenekli, sesi güzel ikilinin sesinden dinliyorsunuz. Fikir gayet güzel. Ortaya çıkan iş nokta atışı olmuş. Parçaları kendilerine has yorumlarıyla farklı bir pencereden dinleyici ile yeniden buluşturan Merve ve Mehmet bu çalışmanın hakkını fazlasıyla vermiş.

Haberin Devamı

Projenin müzik direktörlüğünü Ceyhun Çelikten üstlenmiş. 4 dakika boyunca duyduğumuz şarkılar ise; Cesaretin Var Mı Aşka?, Geçer, Vazgeçemem, Senden Vazgeçmem, Üzülmedin mi?, Üzülme, Acı Veriyor, Yandım, Yerine Sevemem, Küsme Aşka

 

Her Şey Yolunda

Anıl Durmuş’un yeni şarkısı “Her Şey Yolunda” Sony Music etiketiyle yayımlandı. Anıl yaptığı işin üstüne yeni şeyler koymanın peşinde olan bir isim. Bu seferde şaşırtmadı ve farklı bir şarkı ile dinleyicinin karşısına çıktı.

Söz, müzik ve düzenlemesi Mert Demir’e ait olan şarkının mix ve masteringi Emir Ural’a ait. Anıl Durmuş’un kemik dinleyici kitlesine farklı gelecek , yeni dinleyenleri ise bağrına basacak olan bu şarkı bana kalırsa Anıl’ın bundan sonra yapacağı işlerin bir habercisi niteliğinde. Yetenekli bir müzisyen olan Mert Demir ile yaptığı iş birliği Anıl’a çok yakışmış.

Haberin Devamı

Şarkı çıktıktan sonra merak ettiklerimi Anıl’a sordum.

 

Bu şarkı diğer çıkarttıklarından okuyuş ve düzenleme olarak daha farklı. Özel bir nedeni var mı?

Şarkıyı ilk dinlediğimde içinde kayboldum. Kendine has bir havası vardı. Özel bir nedeni yok ama ben yeni soundlar denemeye açık birisiyim. Anlatmak istenilen durumda beni etkiledi.

Bundan sonra yapacağın şarkılarda dinleyicini bekleyen sürprizler var mı?

Belirli kalıplar yerine gerçek olduğunu düşündüğüm şarkılarda var olmayı seviyorum. Bunun adı sürpriz olabilir başlı başına. Hali hazırda bitirdiğimiz şarkılarım var. Bunu zamanla göreceğiz.

 

O Şarkıyı Çal

Funda Arar, yeni şarkısı ' O Şarkıyı Çal ‘ ile kalpleri 12’den vurup, can acıtan bir ayrılık arifesinde duygulara tercüman olmaya gelmiş.

Haberin Devamı

Söz ve müziği Şehrazat’a ait olan ‘ O Şarkıyı Çal ‘, Febyo Taşel'in yaptığı düzenleme ve Funda Arar’ın güçlü vokali ile birleşince ortaya çıkan işin duygu yoğunluğunu varın siz düşünün. Sözler ve melodiler öyle güzel iç içe geçmiş ki kendinizi romantik bir filmin ayrılık sahnesinin tam ortasında hissediyorsunuz.

'O Şarkıyı Çal'ın video klip çalışması Murat Joker'in yönetmenliğinde çekilmiş. Siyah beyaz olan videoda Funda Arar, yakın plan çekimlerde gözleri ile şarkıyı tekrar yaşatmış. Ben videonun sadeliğini ve ışığını çok beğendim. Gayet şık bir iş olmuş.

2021'e umutla baktığını söyleyen Funda Arar “Bu tatsız, renksiz, hepimizi üzen yıl sonunda bitiyor. Ben de yeni bir şarkıyla karşılamak istedim yeni yılı. Umarım hepimiz için harika bir yıl olur" dilekleri ile yeni şarkısını dinleyicinin beğenisine sunuyor.

Haberin Devamı

2021’de Funda Arar’dan temposu yüksek, yaz aylarına girerken ters köşe bir dans şarkısı beklediğimi buradan kendisine iletiyorum.

 

Sakiler

Serkan Balkan , Yücel Girgin ve Hasan Gözetlik’in kurduğu Sakiler grubu öyle güzel bir cover yapmış ki dinleyip beğenmeyene henüz rastlamadım.

Pinhani grubunun sözü ve müziği Sinan Kaynakçı’ya ait olan ‘ Dünyadan Uzak’ şarkısına yeni bir soluk getiren Sakiler, şarkının efkar sayısını 100 ile çarpmış.

Hasan Gözetlik’in insanın içine işleyen yorumu ve nağmeleri , Serkan Balkan’ın düzenlemesi ve Yücel Girgin’in gitarı derken ortaya çok keyifli bir iş çıkmış. İnsan dinlemelere doyamıyor.

Dinlerken derin bir of çekmesi garanti olan Sakiler’in ‘ Dünyadan Uzak’ yorumunu acilen dinleyin. Grubun bundan sonraki çalışmalarına dikkat kesilelim.

Yazarın Tüm Yazıları