Seni Soruyorlar

Ersay Üner sürprizli müzisyenlerden. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Pandemi dönemi şarkılar yazmaya ara vermeden devam eden Üner, geçtiğimiz hafta bunlardan bir tanesini dinleyici ile paylaştı.

Haberin Devamı

Söz, beste ve düzenlemesi kendisine ait olan ‘ Seni Soruyorlar ‘ 3 dakika 11 saniye boyunca hem dans ettiriyor hem de severek ayrılanların duygularına tercüman oluyor. Şarkıyı kulaklıkla dinleyince Ersay’ın katman katman nakış gibi işlediği düzenlemesini keşfe çıkıyorsunuz. Retro disco tatlarının üzerine serpilmiş efkarlı yaylılar ve trompet ‘ Seni Soruyorlar’ın güzel detaylarından sadece birkaçı. Şarkı biten bir ilişkinin ardından gelen sorulara isyanı ve o durumun yarattığı bunalımı anlatıyor.

 

Ersay ‘Seni Soruyorlar’ için, ‘ Biten bir ilişkinin ardından cevaplanması en zor şeylerden biri; Eşin, dostun ve çevrendeki insanların ilişkinin neden bittiğine dair sorduğu sorularıdır. Bu sorunun cevabını henüz kendine bile verememişken ve ilişkiyi hatırlamaya dahi çekinirken; günlük bir sohbetin içinde, aniden karşımıza çıkan bu sorular hepimizin hayatında yaşadığı ve bir gün yaşayabileceği bir durum.’ demiş. Bana kalırsa Ersay, şarkıda bu durumu ‘Hay ağzına sağlık’ dedirten nokta atışı cümlelerle gayet güzel anlatmış.

 

Haberin Devamı

Projenin prodüktörlüğünü Büşra Pekin ve Ersay Üner’in kendisi üstlenmiş. Şarkının video klip çalışmasının yönetmen koltuğunda ise Elif Demiralp’i görüyoruz. O zaman Ersay’ın sıradaki şarkılarını beklerken ‘Seni Soruyorlar’ ile ısınma turlarına başlayalım.

 

Tabu

Gizem’in ‘Tabu’ şarkısı nihayet çıktı. Nihayet diyorum çünkü uzunca bir süredir Gizem’in heyecanını ve paylaşmak için ne kadar sabırsızlandığını yakından bilenlerdenim. Aslında bu projenin her şeyi hazırdı fakat kimsenin ajandasında olmayan pandemi ve devamındaki süreç tüm planları bozarak çıkışı geciktirdi. Geç olsun güç olmasın diyen Gizem, en nihayetinde ‘Tabu’yu müzikseverlerin beğenisine geçtiğimiz Cuma günü sundu.

 

Söz ve müziği Onurr’a , düzenlemesi ise Ozan Çolakoğlu’na ait olan ‘Tabu’ , Gizem’in istediği radikal değişime hizmet eden bir iş. Sözlerindeki atar ve yırtıklık ile enerjisi yüksek bir pop şarkısı olan ‘Tabu’, Gizem’in yeniden inşa ettiği kariyerinin ilk tuğlası desek yalan olmaz.

 

Haberin Devamı

Gizem şarkı için ‘Tabu’yu dinleyen ve klibi izleyen herkes şarkının da içinde yer alan ‘Hoppala’ ifadesini bendeki sıra dışı değişim için kullanacak¨ demiş. Öngörüsüne sağlık çünkü aynen dediği gibi şarkı ve klip çıkar çıkmaz ‘Hoppala’ ile başlayan yorumlar havada uçuştu. Bir pop şarkısının sosyal mesaj verme gibi bir zorunluluğunun olmadığına hala aymamışların ‘ Bu ne ya böyle şarkı mı olur?’ yorumlarını saymazsak, ‘Tabu’nun eğlencesine varıp dans eden ve Gizem’in değişimine artı puan verenlerin çoğunlukta olduğunu görmek sevindirici. O çok bilmiş her şeyi kayıtsız şartsız eleştirmeye endeksli, düşüncesinin merak edildiğini ve kanaat önderi olduğunu zanneden klavye başındaki güruha ise ‘Bir salın artık’ notunu düşüyorum.

 

Haberin Devamı

Gizem tabii ki tüm bunların olacağını hesaba katarak bu işe girişti. Ben yeni halinin zaman içinde herkes tarafından kabul göreceğine ve adını daha çok duyacağımıza inanıyorum. O artık içindeki komik, asi ve yeri geldiğinde sözünü hiç sakınmayan Gizem’i sıfır filtre ile ortaya salmış durumda.

 

Yağdır

Aynur Aydın ve Damla Yıldız’ın birlikte düet yaptığı ‘Yağdır’ geçen senenin dikkat çeken çalışmalardan biriydi. Sözü ve müziği Murat Güneş’e , düzenlemesi ise Ozan Bayraşa’ya ait olan şarkı şimdi Derya Uluğ’un yorumu ile dinleyiciyi bambaşka bir yolculuğa çıkarıyor.

 

Derya’nın ‘SöylüyorDU’ adı altında kendi youtube kanalında başlattığı akustik serisinin haberini geçtiğimiz sene köşemde vermiştim. O zamandan bu zamana yayınladığı şarkılarla kulakların pasını silen Derya, geçtiğimiz hafta yayınladığı yeni coverla bu sefer bir başka mest etti.

 

Haberin Devamı

‘Yağdır’ şarkısını Derya Uluğ ve müzisyen arkadaşları öyle güzel yorumlamış ki şarkının bu yeni halini dinlemelere doyamadım. Başta Asil Gök olmak üzere Derya’nın tüm ekibine kocaman bir alkış. ‘ Yağdır’ın flamenko soslu versiyonu tüm kartları yeniden açarak şarkının duygusunu şimdi bir başka hissettiriyor. Derya’nın yorumu ile seyri değişen ‘Yağdır’ için alınan risk bana kalırsa başarıyla sonuçlanmış. Bu arada yeni şarkıların eli kulağındaymış.

Yazarın Tüm Yazıları