Selda Bağcan’dan yeni proje

Selda Bağcan şarkılarını dünyadan ve ülkemizden sanatçılar ile yeniden yorumladığı yeni projesini yavaş yavaş dinleyici ile paylaşmaya başlamış. Bu geniş kapsamlı çalışmanın ilk habercisi “Yaz Gazeteci Yaz” geçtiğimiz günlerde dijital platformlardaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Selda Bağcan’ın ilk kez 45 yıl önce seslendirdiği "Yaz Gazeteci Yaz", bu kez rapçi Ramiz'in katılımıyla 2021 model haliyle yeniden müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Ramiz, Bağcan’ın 1976 yılında çıkan şarkısının orijinal kayıtlarının üstüne beat yapıp, söz yazmış ve ortaya yeni nesil ile buluşan güzel bir çalışma çıkmış. 

Kült olmuş isimlerin böyle projelerle eserlerinin kalıcılığını perçinlemesi çok güzel. Selda Bağcan yeni fikirlerle önceki çalışmalarını genç dinleyiciye tanıtma konusunda öncü isimlerden biri. 

Bağcan’ın eski şarkılarını farklı sanatçılarla yeniden dinleyici ile buluşturduğu projesinin “ Yaz Gazeteci Yaz”dan sonra çıkacak ikinci çalışmasını 17 Aralık’ta dinleyeceğiz. 

İllallah 

Emrah Karaduman’ın yeni çıkan şarkısı ‘İllallah’, kendisinden yeni çalışma bekleyen dinleyicisinin yüzünü güldürdü. Söz, beste ve düzenlemesi kendisine ait olan şarkıda yorumcu olarak Emirhan Çakmak ile çalışan Karaduman, pandemi döneminde hazırladığı şarkıları hız kesmeden dinleyici ile paylaşmaya başlamış. 

Haberin Devamı

“İllallah” şarkısı yağ gibi akan, oturduğunuz yerde ufak ufak sallanmanıza neden olan şık bir çalışma olmuş. Genç ve yükselen bir isim olan Emirhan Çakmak’ın vokali şarkıda dikkat çeken bir diğer unsur. 

Emrah Karaduman ile Emirhan’ın yollarının kesişmesi ileride yapılacak işler düşünüldüğünde heyecan verici. Karaduman’ın soundu Emirhan’a çok yakışmış. Bu ikiliden önümüzdeki zamanlarda temposu yüksek bir dans şarkısı etkileyici olur diye düşünüyorum. 

Kendine Dünya 

Yaz aylarında ‘Yerle Yeksan’ şarkısıyla dinleyiciyi dansa davet eden Merve Özbey şimdi efkarlı bir çalışma ile kışa giriş yapıyor. Bir açıklamasında altı ay boyunca her ay yeni bir şarkı çıkararak Merve Özbey rüzgarı estireceğini söyleyen Merve, yeni şarkısı ‘Kendine Dünya’ ile sözünü tutup fitili ateşlemiş bulunuyor. 

Söz ve müziği Zeki Güner'e, düzenlemesi ise Celil Yavuz’a ait olan ‘Kendine Dünya’ şarkısı Merve Özbey’in üzerine göre dikilmiş bir elbise gibi. Efkar katsayısını arttırıp, dinleyene derin bir ah çektiren şarkı, Özbey’in insanın içine işleyen vokali ile birleşince olayı bitirmiş. 

Haberin Devamı

' Tamamen Arabesk' isimli yeni sahne konsepti ve her ay çıkaracağı şarkılar ile bu kış sevenlerini duygudan duyguya sürükleyecek olan Özbey, tıpkı Gülşen Aybaba yönetmenliğinde çekilen ‘ Kendine Dünya’ klibinde olduğu gibi bizimle birlikte masaya oturup tüm elem kederimize şarkılarıyla ortak olacak gibi gözüküyor.

Yazarın Tüm Yazıları