Selahattin Sarıkaya şarkılarına yeni yorumlar

Mehmet Erdem, Melek Mosso, Tuğçe Kandemir, Mary Jane, Mavi Gri ve Bağzıları, ‘Selahattin Sarıkaya Şarkıları’ isimli albümde Sarıkaya’nın kült olmuş parçalarını kendi tarzlarında seslendirmiş.

Haberin Devamı

ByWillow yapımcılığında yakında müzikseverle buluşacak olan proje albümünün ilk çıkışı ise Evdeki Saat’den gelmiş. Haberi ilk duyduğumda ortaya çıkan işin nasıl olacağını merak etmiştim. Geçtiğimiz hafta şarkı yayınlanınca bu merak yerini keyifli bir tebessüme bıraktı. 

Evdeki Saat’in de ilk cover parçası olma özelliğini taşıyan “Adana Köprü Başı”nın yeni versiyonu dinler dinlemez sizi kavrayan yeni soundu ile gayet başarılı olmuş. 

Evdeki Saat’in kendine has dokunuşları ile yeniden yorumlanan türkü yeni neslin dikkatini hemen çekecek diye düşünüyorum. Şarkının video klip çalışmasının altındaki yorumlara bakılırsa dinleyiciler bu versiyondan bir hayli memnun kalmış gözüküyor. 

Herkes Yolunda 

Sözleri Mert Carim’e müziği Gökhan Türkmen’e ait olan yeni şarkı ‘Herkes Yolunda’ bana kalırsa geçtiğimiz haftanın güzel sürprizlerinden biriydi. 

Haberin Devamı

Elektronik altyapısı ve vurucu sözleriyle dikkat çeken şarkı, akılda kalıcı nakaratı ile dinleyiciyi hemen kendi çemberi içine alıveriyor.

Türkmen ve Carim’in müzikal üretimleri ve yapılan işlerin çeşitliliği ışıl ışıl parlıyor. Kimyalar uyunca ve o enerji yapılan şarkılara yansıyınca, ortaya çıkan çalışmaları dinlemek bir başka keyifli oluyor. Türkmen ve Carim bu konuda güzel bir çizgi tutturdu diye düşünüyorum. 

Bak Bana 

Genç nesilden güzel üretimler yapan Melis Fis ve Ege Balkız el ele verip ‘ Bak Bana’ isimli şarkıda müzikseverlerin karşısına çıkmış. 

Aşk konularında sonunu bile bile lades demeyi sevenlerin duygularına tercüman olan ‘Bak Bana’nın sözleri, bu ara baya rağbet gören afro beat sound ile birleşince ortaya enerjisi yüksek keyifli bir şarkı çıkmış. 

İkilinin bir araya gelmesi Ege’nin Melis’i stüdyosuna davet etmesi üzerine gerçekleşmiş. Ege’nin hali hazırda bekleyen şarkısının eksik bölümlerini Melis Fis sözleriyle tamamlayınca ‘Bak Bana’ dinleyici ile buluşmuş. 

Arka Koltuk 

Şarkılarının enerjisini her zaman çok sevdiğim Multitap, yeni çalışması ‘Arka Koltuk’ ile özellikle uzun yolculuklarda bize eşlik edecek keyifli bir çalışmaya imza atmış. 

Haberin Devamı

Söz ve müziği Selim Siyami Sümer’e düzenlemesi  ise Multitap’a ait olan ‘ Arka Koltuk’ moral veren sözleri ve akustik altyapısıyla dinleyene iyi geliyor. 

Grup ‘Arka Koltuk’ için ‘Keyifli yolculuklarımızda bize eşlik eden hislerden yola çıkarak yazdığımız bir şarkı. Arka koltuğun camından dışardaki dünyayı kulağımızda bu melodilerle izlediğimizi hayal ettik.’ demiş. 

Bundan sonra albüm yerine tekli çıkarmayı düşünen grubun müziğinden uzun süre mahrum kalmayacağız.

Yazarın Tüm Yazıları