Ruhum bela

Can Bonomo, ''Ruhum Bela'' isimli 5. albümünü geçtiğimiz günlerde dinleyicinin beğenisine sundu. Albümden çıkan ilk video klip geçen haftalarda yazımda ayrıntıları ile bahsettiğim ‘Bardak taşıyor’ olmuştu. Çeşitlilik açısından gayet zengin olan albümde farklı ruh hallerinize hitap edecek şarkılar mevcut. Benim ilk dinleyişte hoşuma giden ve bir kenara ‘özel ilgi gösterilmeli’ diyerek not ettiğim şarkılar ; ‘Eğlen’ , ‘Kapkara’ ve ‘Bu benim’ oldu.

Haberin Devamı

Can Bonomo'nun yeni albüm kayıtları The FatLab'de Ali Rıza Şahenk tarafından yapılmış. Albümde bulunan 7 şarkının düzenlemesini Can Saban, 2 şarkının düzenlemesini Sabi Saltiel ve 1 şarkının düzenlemesini sahnede kendisine eşlik eden arkadaşı Emre Kula yapmış. Özge Fışkın ve Fatma Turgut albümdeki şarkıların bazılarında hem vokal yapmış hem de vokal koçluğunu üstlenmiş.

Ruhum bela

Bu devirde klip çekilmemiş şarkılar şarkıcının sıkı hayran kitlesi haricindeki kesime maalesef kolay ulaşamıyor. Can Bonomo’nun müziği ile henüz tanışmamış olanların dinlemesi gereken şarkılar açısından umarım bu albüme  bolca klip çekilmeli diye düşünüyorum.

Hayvan

Haberin Devamı

Bu hafta dinlemekten keyif aldığım bir diğer çalışma Bedük’ten geliyor. 2016 yılında çıkarttığı ‘Bi Dans Etsek’ albümündeki ‘Oynayalım’, ‘Bi Dans Etsek’ ve MFO’nün ‘Sude’ şarkısına yaptığı coverdan tam üç sene sonra tekrar Türkçe bir şarkıyla geri dönen Bedük bu sefer ‘ Hayvan’ diyor.

Ruhum bela

Bedük, “Hayvan” şarkısında  her insanın  içinde  bulunan ama toplum kuralları gereği sürekli kontrol etmek  durumunda olduğu hayvanı, içgüdüsel tarafıyla ikilem yaşayan birinin gel gitlerini anlattığını söylemiş.

Söz müzik ve düzenlemesi kendisine ait olan şarkının single kapak görseli ve video klip yönetmenliğinde ise yine Bedük imzasını görüyoruz. Klipte sosyal medya hesabından takipçilerine yer veren Bedük’e eşlik eden bir diğer isim ise genç oyuncu Uğur Kurul olmuş. Kurul klipte öyle güzel kendini bırakıp dans etmiş ki insanın gece dışarı çıkıp eğlenesi geliyor. Kısaca Bedük yine hüsrana uğratmayıp zımba gibi dans şarkısı ile geldi.

Ruhum bela

Haberin Devamı

Kendiliğinden olmalı

İzel’in yılan hikayesine dönen yeni albümü nihayet önümüzdeki günlerde çıkacak. Önden ilk şarkı ‘ Bizim Ağaç ‘ı yollayan şarkıcı her anlamda kendinden söz ettirdi diyebiliriz. Günün sonunda sesini ve yorumunu çok özlediğimiz İzel’in ne kıyafetine takılmalı ne de kilosuna diyerek o detaylara hiç girmiyorum. Malum günümüzde sadece müzik konuşsun demek o kadar kolay değil. İlla bir magazin veya  konuşulacak başka mevzular bulunuyor. İzel kendi sosyal medya hesabından bunların hepsine yine kendi naif üslubuyla cevabını gayet güzel vermiş. Ben müzik konuşsun diyen tayfadan biri olarak yakında çıkacak olan İzel albümünün ön bilgilerini vereyim.

Haberin Devamı

12 şarkının yer aldığı albüme adını veren ‘ Kendiliğinden olmalı’ şarkısının sözleri Sezen Aksu’ya, müziği ise Ercan Saatçi’ye ait.  “Bırakın” isimli şarkının söz , müzik ve düzenlemesinde Çelik Erişçi imzası görüyoruz. Yani şöyle bir  baktığımızda İzel – Çelik – Ercan üçlüsü yıllar sonra aynı albüm çatısı altında birleşti diyebiliyoruz. Bu üçlüye ek olarak bir de Ufuk Yıldırım imzası olsaymış eski yıllarda görmeye alıştığımız  tam kadro olacakmış diye düşünmeden edemedim.

Albümde “Kimse Bilmez” şarkısının İzel’in sesinden yapılan coverı en çok merak ettiklerim arasında yer alıyor. “Daha Ne Kadar”, “Bugün Erkenden” ve “Yerine Sevemiyorum” adlı parçaların söz ve müziği İzel’in müzikal kariyerinde bir dönem başarılı işlere imza attığı Sinan Akçıl’a ait. Bu ikilinin yeniden dillere düşecek şarkılar yaptığı şüphe götürmez.  “Fersah” ve “Yas Mühürümdür” adlı parçalarda ise İzel’in bundan önceki albümünde efsane şarkılarda birlikte çalıştığı Alper Narman ve Onur Özdemir’in imzasını görüyoruz. İzel’in yeniden müzikal sahalara dönüşünü kutluyor ve bu albümü konsersiz ve klipsiz bırakmamasını istiyorum.

Yazarın Tüm Yazıları