Masum Günah

2009 yılında çıkardığı ‘Aşk,Yağmur ve Çikolata’ albümü ile dikkatleri üzerine çeken ve özellikle ‘Yağmur’ şarkısı ile bir başka sevilen Ceynur, yeni şarkısı ‘ Masum Günah’ ile tekrar dinleyicisinin karşısında.

Haberin Devamı

Sözleri Onur Koç ve Ceynur’a, düzenlemesi Onur Koç’a ait olan ‘ Masum Günah’ın hikayesi bir hayli ilginç. Şarkı aslında bir remake. Zamanında Katy Perry’nin dünyayı sallayan E.T isimli şarkısı, Ceynur’un yorumu ile bambaşka bir form alarak müzikseverlerle buluşuyor. 

Katy Perry şu zamana kadar müzik kariyerinde hiçbir şarkısının cover veya remake’ine izin vermemiş. Perry ilk defa resmi olarak remake adaptasyon iznini E.T. isimli şarkısının Türkçe remake’i olan ve Ceynur’un seslendirdiği “Masum Günah”a vermiş. 

Şarkıyı dinledikten sonra Perry’nin neden izin verdiğini gayet iyi anladım. Müzikal anlamda farklılıkların peşinde koşan ve değişik türleri müziğinde kullanmayı seven Perry, Ceynur’un ‘E.T’ye dokunuşunu beğenmiş ve şarkının enerji değişikliğinin kesin etkisinde kalarak onayı vermiştir. 

Haberin Devamı

Alt yapı ve Türk enstrümanlarının eşliği ile enerjisi yüksek bir hale bürünen ‘ Masum Günah’ Ceynur’un vokaline pek yakışmış. Bu şarkıyı yeniden ele almak kimin aklına geldiyse tebrik ediyorum. Ceynur, bu tarz yabancı şarkıların yeni yorumlarından oluşan bir proje albümü yapsa hiç fena olmaz. 

Bizim Hikayemiz 

Sesini ve yorumunu çok özlediğim Asya, yeni şarkısı ‘ Bizim Hikayemiz’ ile uzunca bir aranın ardından sevenlerinin yüzünü güldürmeye gelmiş. 

90’lı yıllara şarkıları ile kalıcı imza atmış isimlerden biri olan Asya, sesinin ve yorumunun ilk günkü gibi tınladığı ‘Bizim Hikayemiz’ isimli yeni çıkan şarkısında Akdeniz rüzgarları estiriyor. 

Sözü ve müziği Asya’nın kendisine, düzenlemesi ise Gürsel Çelik’e ait olan şarkıda gitarlarda İlter Kurcala, geri vokallerde ise Pınar Çubukçu yer almış. Asya’nın duygu yüklü yorumunun insanın ruhunu okşadığı şarkının video klip çalışmasında ise Asya’nın yıllara meydan okuduğuna bir kez daha şahit oluyorsunuz. 

Bu çalışma ile artık Asya’nın daha sık yeni şarkı çıkarması gerektiğini düşünenlerden biriyim. Eski bir dost ile yeniden buluşup sohbet etmenin lezzetini yakalamak isteyenler Asya’nın yeni şarkısına bir kulak versin. 

Güzelleşelim 

Geçen ay ‘İçimize mi Atalım’ adlı şarkısı ile aşk mevzu bahis olunca yalan dolana kendimizi ziyan ettirmeyiz diyerek kıvam bir ayar veren başarılı söz yazarı, besteci ve yorumcu Gülden, yeni şarkısı ‘Güzelleşelim’ ile bu sefer efkarlandıran bir rotaya doğru dümeni kırıyor. 

Haberin Devamı

Gülden’i hep kırılgan, aşk acısından muzdarip şarkılardan ötürü durgun, içine kapanık ve sessiz zannedenler var. Gülden aslında son derece eğlenceli ve komik bir kadın. Bu özelliğinin öne çıkmadığından önceki röportajlarımızda kendisi bahsetmişti. 

Yıllar içinde bu algıyı yaptığı eğlenceli şarkılar ve verdiği röportajlarla kıran Gülden, farklı renklerini ortaya koymaya devam ediyor. Yeni bir dönemin başlangıcını yaptığı ve yeniliklerden son derece memnun olduğu ise yaptığı işlerdeki enerjisinden belli.

Yazarın Tüm Yazıları