İnandım  

23 Ekim 2007’de dinleyicisi ile ilk buluşmasını gerçekleştiren Sıla, 23 Ekim 2020’de sanat hayatının 13. yılını kutlarken, kendisi için önem teşkil eden bu günde müzikseverlere yeni bir şarkı armağan etmiş.

Haberin Devamı

 

Sözleri Sıla Gençoğlu, müziği Efe Bahadır, düzenlemesi ise Ozan Bayraşa imzalı olan “İnandım” isimli şarkı adeta dara düşen , hevesi kırık insana destek olmaya gelmiş eski bir dost gibi.

Sıla ilk albümünün selam yazısında kurduğu cümlede "İçinde inandığın yola varacağına dair bir güç varsa, sakın vazgeçme. Çünkü bundan vazgeçmek kendinden vazgeçmektir." demiş. Yıllar sonra ‘İnandım’ şarkısında o inancın , pes etmemenin , üstüne üstüne gitmenin altını kırmızı kalemle tekrar çiziyor. Özellikle içinde bulunduğumuz zor zamanlarda , kara kara düşünülen depresyon kıyılarında şifa olmaya gelmiş Sıla’nın şarkısı.

Parçanın diğer güzel yanı düzenlemesine imza atan Ozan Bayraşa olmuş. Yapılan aranjeden etkilenmemek mümkün değil. Duygusal bir filmin en hararetli sahnesinin ortasında bulunmanızı sağlayan yaylılar ‘İnandım’ şarkısının düzenlemesinde başrolde. Ozan Bayraşa daha önce Sıla’nın ‘Mürekkep ‘ albümünde yer alan ‘Can Dostum’ ve ‘ Münferit ‘ isimli şarkıların düzenlemelerini yapmıştı. Bundan sonra çıkacak albüm çalışmasında tüm aranjeler Bayraşa’ya teslim edilirse işin lezzeti daha çok artar diye düşünüyorum. Şarkıya Bedran Güzel yönetmenliğinde Bodrum’da çekilen klip ayrı bir güzel olmuş. Sıla’ya siyah beyaz videolar çok yakışıyor. Nice müzik dolu yıllara Sıla.

 

Boulevard

Haberin Devamı

Berrin Keklikler ve Zen-G’nin ortak şarkısı geçtiğimiz hafta yeni çıkan işler arasında dijital ortamda en çok ilgi gören çalışmalardan biri oldu. Sözleri Berrin Keklikler ve Zen-G’e, müziği ise yine Berrin Keklikler’in kendisine ait olan “Boulevard” isimli şarkının düzenlemesinde Can VS ve Oster’in ortak imzalarını görüyoruz.

Berrin Keklikler’in ismini son yıllarda çok duyar olduk. Miss Universe Turkey 2013 ödülünü alan ve aynı sene yurtdışında düzenlenen Miss Universe yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Keklikler’in müzik sevdası yıllar içinde daha ağır basmış.

Normal şartlarda güzellik yarışmasında derece almış isimlerin müzik adına yaptığı işlerde önyargılı davranılır ve çok fazla ciddiye alınmaz. Berrin’i bu listenin dışında tutmak lazım. Her şeyden önce sahneyi seven, gayet güzel dans eden, müzik kulağı olan azimli bir isim.

Haberin Devamı

Önceden katıldığı programlardaki performanslarına bakıldığında sahnede olmaktan keyif aldığını görmek mümkün. Kendine has ses rengi olan Berrin, şu zamana kadar trend olan müzik türlerinde ortaklaşa çalıştığı isimlerle tekliler çıkarmış. Kademe kademe müzikal kariyerini inşa ederken, genç dinleyici ve takipçi kitlesini yanına almış. Geçtiğimiz hafta son yılların rap alanında yükselen ismi Zen G ile ortaklaşa çıkardığı ‘Boulevard’ ile müzik çalışmalarına son hız devam eden Berrin’in adını ileride daha çok duyacağız gibi gözüküyor.

 

Dibi Ne Kadar

Karantina döneminde sıkı bir ‘Mücbir Sebepler’ takipçisi olarak ilk defa programda adını duyduğum ‘ Evdeki Saat’in müzikal kataloğunu zaman içinde incelemeye başladım.  Grup 2014 yılında Eren Alıcı ve Sunguralp Esat tarafından kurulmuş. Kazdıkça ortaya çıkan albüm ve şarkılardan keyiflendiğim ve artık takipçisi olduğum ‘Evdeki Saat’in yeni şarkısı ‘Dibi Ne Kadar ’geçtiğimiz günlerde çıktı.

Haberin Devamı

Bu yıl özellikle ‘ Uzunlar ‘ şarkısıyla sağlam sükse yapan ‘ Evdeki Saat’ , alternatif sularda gezen tarzına kattığı pop , funk ve elektronik soslar ile dinlemesi keyifli, sizi sizden alan şarkılara sahip.

‘Evdeki Saat’in beyni Eren Alıcı genç yaşına rağmen yaptığı müzikte oldukça olgun ve bilinçli. Kaleminin ve müziğinin sahiciliği dinleyicinin sevgisini hemen kazanmış olacak ki ‘Evdeki Saat’in yolun en başından itibaren kemik, sahiplenen bir takipçi kitlesi oluşmuş.

2017 yılında çıkan ilk albüm ‘ Bizi Orada Arama’ gitar ağırlıklı bir çalışma olmasına rağmen yıllar içinde ‘Evdeki Saat’in müzikal yelpazesi genişlemiş ve şu anki halini almış. Eren’in sevdiği müzik türleri, o yılların detayları dinledikçe tanıdık duygular uyandırdığı için beni bir başka etkiledi. 70’ler , 80’ler ve 90’ların esintilerini günümüzle buluşturan , yer yer folk müzik tatları aldığınız grup ile hala tanışmadıysanız vakit kaybetmeden kulak verin. Şarkılarının enerjisinin iyi geleceğinin garantisini verebilirim.

Yazarın Tüm Yazıları