İmkansız

Önceki yazılarımda kendisinden bahsettiğim Ege Can Sal’ın yeni çıkardığı şarkı ‘İmkansız’ı bu hafta dinlenecek yeni şarkılar listenizin en başına koymanızı tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

Sözü, müziği Ege Can Sal, GOKO! ve Çağan Şengül'e ait olan ‘İmkansız’ın aranjesinde GOKO!’nun imzası var. Tek düze işlerin cirit attığı ortamda farklılığı ile parlayan Ege Can Sal, yeni şarkısıyla doğru bildiği yolda taviz vermeden devam ediyor. 

Ses rengi, kalemi ve vokali kendine has olan Ege, ‘İmkansız’ şarkısıyla sound olarak önceki çalışmalarında olduğu gibi yine global bir iş ortaya çıkarmış. Şarkı İngilizce okunsa hiç yadırganmadan yurt dışında seve seve dinlenir. Tertemiz bir pop şarkısı ile müzikal kariyerine devam eden Ege Can Sal kısaca yine sevenlerinin yüzünü güldürdü. Daha geniş kitlelerle buluşmasını sabırsızlıkla bekliyorum. 

Vurula Vurula 

Yonca Evcimik’in yeni ‘Vurula Vurula’ yorumu geçtiğimiz hafta Noah Entertainment etiketiyle dijital platformlardaki yerini aldı. Bu şarkının seveni o kadar çokmuş ki Yonca’ya yeniden yorumlaması ve yeni nesille buluşturması için hep mesajlar geliyormuş. 

Haberin Devamı

İsteklere kayıtsız kalmayan Yonca, Özgür Aras ile birlikte projeye hemen dalmış. Alper Atakan’ın yeni düzenlemesiyle güncellenen şarkı, Fatih Ertür’ün vokal koçluğu eşliğinde Yonca’nın 2022 yorumu ile yeniden dinleyicinin beğenisine sunulmuş. 

Şarkının fotoğraf çekimlerinde Lara Sayılgan’a teslim olan Yonca, bu sefer farklı bir kadın olarak karşımıza çıktı. Lara, Yonca’yı bilindik hallerinden farklı bir şekilde fotoğraflamak istedi. Styling çalışması Tarık Gül tarafından yapılan çekimlerde saç Mustafa Akgül, makyaj ise Erkan Uluç tarafından yapıldı. Ortaya çıkan fotoğraflarda bambaşka bir Yonca ile karşılaştık.

Video klip çalışması Alişan Günay Yıldırım yönetmenliğinde çekilen ‘Vurula Vurula’da bu sefer dans etmeyen bir Yonca görüyoruz. Şarkının ruhuna uygun bir hikaye yansıtılan çalışmada Yonca, seven kadının her halini gözler önüne seriyor. 

‘Vurula Vurula’ geçmişte şarkıyı severek dinleyenlere yeni bir heyecan olurken, ilk defa dinleyenlerin ise beğenisini kazandı. Yonca bu çalışmasında baştan sona çok rahat ettiğini, kendini tamamen projeye teslim ettiğini söylüyor. 

Boomerang 

Haberin Devamı

Usta yorumcu Yeliz, sözleri Sibel Alaş’a, müziği Yonca Evcimik’e, düzenlemesi ise Sezgin Gezgin’e ait olan ‘ Boomerang’ şarkısını yayınladı. Yonca Evcimik’in 1994 yılındaki albümünde yer alan ‘ Boomerang’, kan kaynatan aranjesi ve eğlenceli sözleri ile keyifli bir şarkıydı. 

Yeliz bu şarkıyı hep yeniden yapmak istediğini söylerdi. İlk olarak 2014 yılında çıkardığı ‘Gidiyorum’ albümünde ‘Boomerang’a yer veren Yeliz, o dönem çok istemesine rağmen şarkıya klip çekmemişti. Yıllar sonra içinde ukde kalan videoyu geçtiğimiz haftalarda Erkan Nas ve Yonca Evcimik yönetmenliğinde kliplendiren Yeliz, bu vesile ile şarkıyı tekrar single olarak çıkarttı. 

Yeliz’in sesine ayrı bir yakışan şarkının mix ve mastering’ini Candar Köker yapmış. Yeliz’e vokallerde; Soner Arıca, Elhan Tok, Yavuz Hakan Tok’un eşlik ederken, klarneti ise Hüsnü Şenlendirici çalmış. Balat’ın renkli sokaklarında çekilen video klip şarkının coşkusunu gayet güzel yansıtmış.

Yazarın Tüm Yazıları