Gönül Dağı

DJ Yasin Keleş anlamlı bir proje ile yaz aylarına giriş yaptı. Büyük usta Neşet Ertaş’ın “ Gönül Dağı” isimli şarkısını kendi tarzı ile buluşturup dinleyiciye sunan Keleş’e gelen tepkilerde gayet olumlu.

Haberin Devamı

Yasin Keleş uzunca bir süredir hayalini kurduğu projeyi hayata geçirirken çok titiz çalışmış. “Haddimi aşmamaya , özüme bağlı kalmaya özen gösterdim” diyen genç DJ , bence gayet güzel bir iş çıkarmış ortaya. Önemli isimlerin eserlerini yeniden hayata geçirmek zor ve risklidir.

Gönül Dağı

Hele birde dillere pelesenk olmuş Türk Halk Müziği eseri yeniden dans müziği şeklinde sunulacaksa o iş daha çok zorlaşır. Yasin Keleş bu işin altından başarı ile kalkmış. Şarkıya çekilen klip ise gayet özenli olmuş. “ Gönül Dağı” çalışmasının genç nesili Neşet Ertaş’ın diğer işlerini dinlemeye teşvik edeceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Mert ve Kendall

Gönül Dağı

Vogue Türkiye’nin Haziran 100. yıl özel sayısı için Kendall Jenner ve dünyaca ünlü fotoğrafçımız Mert Alaş objektiflerin karşısına geçip poz vermişler. Her iki isim bu çekimden birkaç kareyi sosyal medya hesaplarından geçtiğimiz günlerde paylaştı. Paylaştıkları fotoğrafların altına yapılan yorumlara bir göz gezdirdim. Çoğunluk çekilen fotoğrafların haddinden fazla photoshoplandığı kanaatinde. Kimisi “ Kylie’nin kafası sonradan mı yerleştirildi?” derken , kimisi olayı Türk Ermeni ilişkilerine kadar getirmiş. Dünyaca ünlü isimler yakın arkadaş kontenjanından fotoğraflara övgüler yağdırırken , “Babamın oğlu mu? Eleştireceğim!” diyen kesimde yerin dibine sokmuş. Benim yorumum fotoğrafların biraz fazla “şoplandığı” yönünde. Bazı karelerde gerçekten Kendall’ın kafası mevzuya sonradan entegre olmuş gibi duruyor. Öyle veya böyle mevzu konuşuluyor mu? Konuşuluyor.

Oyna oyna

Müzisyen bir aileden gelen ve son yıllarda gerek başka şarkıcılara verdiği şarkılar , gerek solo çıkardığı işlerle ismini duyuran Hande Ünsal, bu yaz “ Oyna oyna” diyor. Şarkının oluşumunda Hande’ye Melda Gürbey eşlik etmiş. Düzenleme ise Hande Ünsal’ın müzikal yolculuğundaki birçok şarkıda imzası olan yetenekli aranjör Serkan Balkan’a ait. Ağır ama emin adımlarla ilerleyen Hande’nin önümüzdeki yıllarda yerini sağlamlaştırıp daha çok adından söz ettireceğini düşünüyorum. Genler aileden geldiği için başarılı olmama şansı zaten yok.

Haberin Devamı

Gönül Dağı

Hayalet

Özgün ile yeni şarkısı “ Hayalet”i konuşmak üzere buluştuk. Görür görmez “ Sen hiç diyetten çıkmaz mısın? Spora ara vermez misin?” diye üzerine yürüdüm. Gayet fit ve sağlıklı görüntüsü ile kendisini aşırı kıskanmama neden olsa da gayreti ve disiplininden dolayı tebrik etmeden duramadın. Yeni şarkı “ Hayalet” sonrası önümüzdeki yıl artık bir albüm çıkarmak isteyen Özgün, alttan çalışmalara başlamış bile. Bunun yanında bir dergiye tekrar kapak olması söz konusuymuş. Özgün’ün üzerinde uzunca bir süre çalışıp elde ettiği fit görüntüsünün katlanarak gelişmiş halini görmeye hazır olun. Sohbetimizin olmazsa olmaz konularından biri “ Ne olacak bu müzik piyasasının hali?” idi. O da aklı başında her müzisyen , şarkıcı arkadaşı gibi olan bitenden memnun değil. Listelerin ve izlenmelerin ciddi manipüle edildiğini , er meydanının konser sayısı olduğunu söylüyor. Özgün ile yaptığımız sohbetin tamamını Hürriyet TV’de “ Serhat’la Kayıttayız” programında izleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları