Gerisi Bende

Funda Arar güzel bir yaz sürprizi yaptı ve yeni şarkısı ‘Gerisi Bende’yi geçtiğimiz günlerde dinleyici ile paylaştı.

Haberin Devamı

Aşka açık davetiye çıkaran, her şart ve koşulda sevmeye hazır olanların hislerine tercüman olan şarkı, Funda Arar’ın güçlü vokali ile birleşince bir başka güzel olmuş. İlk dinleyişte dinleyiciyi içine alan şarkının nakaratı ikinci dönüşte hemen dile yapışıyor. 

Sözleri Febyo Taşel ve Funda Arar imzalı olan şarkının müziği ve düzenlemesi ise yine Febyo Taşel tarafından yapılmış. Şarkının video klip çalışmasının yönetmenliğini Murat Joker üstlenmiş. Bu yaz aşık olmak sizden gerisi güzel şarkısı ile Funda Arar’dan. 

Allı Turnam 

Burcu Arı’nın türküler albüm projesinden önceki yazılarımda bahsetmiştim. Türkü ve deyişleri genç nesil ile paylaşmayı, özümüzü keşfetme yolunda yeni nesil gençlerin de bu yola eşlik etmesini amaçlayan bu çalışmadan çıkan ilk iki şarkı Gökhan Türkmen eşliğinde “Gelin Canlar” ve Fettah Can’ın eşliğinde “Mecnunum Leylamı Gördüm” olmuştu. 

Haberin Devamı

Dokuz parçadan oluşan ve her ay bir çalışmanın dinleyici ile buluştuğu projenin üçüncü teklisi “Allı Turnam” için Burcu Arı’ya bu sefer Ersay Üner eşlik ediyor. Söz ve müziği anonim olan şarkının düzenlemesinde Genco Arı’nın imzası yer alıyor. 

Güzel bir amaçla yola çıkılan bu proje albümünün, enerjisi, şarkıların nakış gibi işlenmesi ve iştirak eden isimlerin şarkılara kattıkları ruh, günümüz müzik dünyasında yapılan işlerde artık zor bulunan şeyler. Kasım 2021’de tamamlanacak olan albümün diğer şarkılarını ve misafirlerini merakla bekliyorum. 

Çünkü 

İdo Tatlıses’in ilk albümü ‘Çünkü’ derli toplu, gayet güzel bir iş olmuş. İdo şu vakte kadar çıkardığı teklilerden sonra ilk albüm çalışması için çok sıkı çalışmış ve tüm enerjisini  şarkılara vermiş gözüküyor. Baştan sona dinlendiğinde bir bütünlüğü olan ve şarkı atlamadan akıp giden bir albüm olmuş. 

8 parçadan oluşan albümde Osman Çetin, Galip Öztürk, Osman Çello, Denizkan Boz, Ahiyan, Yenal Yıldız ve Mustafa Ceceli gibi isimlerle çalışan İdo, 4 şarkının söz ve bestesine de imza atmış. Zamanın trend olan türlerini kendi tarzı ile harmanlayıp sunan İdo’nun albümündeki şarkıların düzenlemelerini çok beğendim. 

Haberin Devamı

Albümde öne çıkmasını istediğim ve ileride kliplenirse geniş kitlelerce sevileceğine inandığım şarkılar ‘Kaça Böldün?’ ve ‘Varsın Gibi Davrandım’. Özellikle ‘Kaça Böldün?’ şarkısı İdo’nun vokalini en duru haliyle ön plana çıkarmış. Bu şarkı Eylül , Ekim aylarında aşıkların can acıtan slow ihtiyacını gayet güzel karşılar. 

İrem büyük yemin etti 

İrem Derici 6 Ağustos’ta yeni şarkısını çıkarıyor. Alper Atakan’ın proje albümünün çıkışı olacak şarkının söz ve bestecisini duyunca şaşıracaksınız. Şarkının İrem’e gelişi zaten oldukça ilginç. Hikayeyi şarkı çıkınca kendisi anlatır. Yaz ayına yakışır cillop bir disko şarkısı olan ‘Affeder Mi Aşk Bizi?’ ile hem duygulanıp hem dans edeceksiniz. 

Haberin Devamı

İrem’in ayrıca 28 Eylül’de gerçekleştireceği Harbiye Açıkhava konserinin biletleri satışa çıktı. Bu konser için büyük bir  hazırlığa girişen İrem, ortaya hem görsel hem de işitsel dünya standartlarında bir gösteri koyacağına dair yemin etti. Verdiği sözü tuttuğunu bildiğim için size tavsiyem o gün orada olup olacaklara tanıklık etmeniz. 

Haftanın şarkısı 

Oğuzhan Koç’un Arem Özgüç ve Arman Aydın ile birlikte yaptığı “Yoksa Yasak” adlı feat. çalışma bu yaza yakışır dans pistindeki yerini aldı. Ritmi ile sizi kafadan tropikal bir adanın ortasına ışınlayan şarkının söz ve müziği Oğuzhan Koç’a aranjesi ise son yıllarda en sevdiğim ve yaptığı çalışmaları 12’den vuran Arem Özgüç ve Arman Aydın’a ait.

Yazarın Tüm Yazıları