Ege Can Sal’ın yenisi

Nisan ayında ilk teklisi “Başa Sar”ı çıkaran müzik dünyasının genç isimlerinden Ege Can Sal’dan sizlere daha önce bahsetmiştim. İlk olarak kendi sosyal medya hesaplarında paylaştığı cover şarkılarla adını duyuran ve güzel bir kitle edinen Sal, ‘ Başa Sar’ ile müzikal yolculuğunu başka bir boyuta taşıyarak kendi şarkılarını dinleyici ile paylaşmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Yeni şarkısı ‘ Kal Ya Da Git’ ile hız kesmeden kariyerinin basamaklarını emin adımlarla çıkmaya devem eden Ege Can Sal, söz ve müziği kendisine ile beraber Ateş Atilla ve Can Atayılmaz’a ait olan çalışması ile tekrar dinleyicisin karşısında.

Düzenlemesini Can Atayılmaz’ın yaptığı şarkı bana 80’ler popunun sevilen gruplarından AHA’nın tatlarını verdi. Ege Can Sal’ın tarzındaki istikrar ve her defasında üstüne yeni şeyler koyarak ilerlemesi gayet güzel. Bir sonraki işinde çıtayı nereye çıkaracağını merak ediyorum.

Çocuklara renkli etkinlikler

Geçtiğimiz ay Maximum Uniq’de gittiğim Yalın konserinden bahsederken, sizlere o mekanda yeni sezonda yapılacak yeni aktivitelerden bahsetmiştim. Şimdiki haberim 13-21 Kasım tarihleri arasında okulların ilk ara tatile girmesiyle birlikte eğitici ve eğlendirici etkinlik arayan çocuklara yönelik olacak.

Haberin Devamı

Birçok farklı etkinlikle çocuklarınıza hem eğlenceli hem de öğretici bir tatil dönemi yaşatmak istiyorsanız; Maximum Uniq’te yukarıda verdiğim tarihlerde gerçekleşecek olan aktivitelere bir göz gezdirin derim.

Matematik atölyesi, drama atölyeleri, müzik etkinlikleri, kukla atölyeleri, felsefe atölyeleri, ebeveyn katılımlı psikolog söyleşileri, dilsel gelişim atölyeleri, doğa ve sanat atölyeleri gibi pek çok atölye ara tatil boyunca her gün Maximum Uniq Lounge ve Maximum Uniq Box’ta olacakmış. Çocukları ve ailelerini buluşturacak olan “TAŞ KAĞIT MAKAS – DUYGU ATÖLYESİ” bu kapsamda yer alacak etkinlerde benim en çok dikkatimi çeken oldu.

Abartmayın

Son yıllarda özellikle müzik sektöründeki bazı isimlerin pazarlama stratejilerinde , basın bültenlerinde ve yaptıkları demeçlerde yoğun bir abartma ve yanlış yönlendirme söz konusu. Öyle desteksiz cümleler havada savruluyor ki izlerken hayretler içinde kalıyor insan.

Bir şarkının video klip çalışmasından bahsederken “Türkiye’de ilk defa!” ile başlayan cümleler bu bahsettiğim yanlış yönlendirmelere en güzel örnek. Yapılan iş haber olsun , daha çok izlensin diye ortaya sürülen bu söylemler çoğunlukla yanlış. 2021 yılında ‘ İlk defa’ diye lanse edilen şeyin aslında 90’lı yıllarda veya 2000’lerin başında defalarca yapıldığına şahit olan kesim bu laflara tabii ki kulak asmıyor ama bu dünyadan bir haber, detaylara dikkat etmeyen çoğu insan verilen bu bilgileri doğru kabul ediyor.

Haberin Devamı

Abartma ve yanlış yönlendirme katlanarak çoğalan bir durum haline geldikçe işin doğrusunu bilmeyen insanların sayısı çoğalıyor. Ne olur sanki yapılan iş süslenip püslenmeden olduğu gibi sunulsa?

Hepsi Senin Mi?

Emir Ersoy’ Türkiye'de Latin müzik üzerine yaptığı albümler, özel projeler ve sahne performansları ile adından söz ettiren değerli bir müzisyen ve aranjör. En son ‘1977’ isimli proje albümüyle dikkat çeken Ersoy, Sezen Aksu şarkılarına albüme katılan isimlerin yorumlarıyla farklı bir soluk getirmişti.

Şimdi tekrar bir Sezen Aksu şarkısı ile karşımızda olan Emir Ersoy’a bu çalışmasında yıllardır sahnede birlikte çaldığı müzisyen arkadaşı Aleixi Riviera Contreras eşlik ediyor. Daha önce “1977/Sezen’li Şarkılar” albümünde Gökçe Bahadır’dan dinlediğimiz ‘Hepsi Senin Mi’, şimdi Latin esintileri eşliğinde Aleixi Riviera Contreras’in vokali ile yaz aylarını yeniden yaşatıyor. Şarkıyı İspanyolca dinlemek bir başka keyifli oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları