Ee daha daha nasılsınız?

Sura İskenderli’nin yeni teklisi ‘Yok’ şu sıralar yükselişte olan şarkılardan. Parçanın sözlerinden oluşan video, Youtube trend listesindeki yerini haftalardır koruyor. Şarkının geniş kitlelere ulaşmasındaki önemli etkenlerden biri TikTok’da çekilen videolar. Oranın fenomenleri şarkıyı benimseyip bolca video paylaşınca, ‘Yok’ dalga dalga yayıldı.

Haberin Devamı

Şarkıyı dinleyenlerin etkisinden çıkamayıp mütemadiyen ‘ Ee daha daha nasılsınız ?’ dediğine şahit oluyorum. İşin enteresan tarafı herkesin diline takılan bu bölüm şarkıda sadece 2 kez geçiyor. ‘Yok’un videosunun altına yazılan yorumlara bakılırsa bu durum dinleyiciyi pek bir üzmüş. ‘ Ee daha daha nasılsınız?’ kısmının şarkının ikinci bölümünde bir kere daha dönmesi yönünde yoğun istekler göze çarpıyor. 

Belki ileride dinleyicinin sesine kulak verip  şarkıyı yeni bir editle tekrar servis ederler. Sabırsız olanlar kendi versiyonlarını yapıp şarkıyı sosyal medya platformlarında paylaşmış bile. Sura İskenderli’nin ortaya bırakıp kenara çekildiği bu şarkı, şu sıralar bol promosyon ve şaşalı söylemlerle servis edilen şarkılardan daha çok etkileşim almışa benziyor. Buradan çıkan sonuç ise hangi şarkının tutacağı, pazarlamasının nasıl yapılırsa başarılı olacağı konusunda net bir formülün olmadığı. 

Heyecan 

Haberin Devamı

Gökhan Türkmen, 7 albümünden “Heyecan” şarkısına çektiği video klip ile izleyiciyi farklı bir yolculuğa çıkarıyor. Albümlerine olduğu kadar onlara çektiği video kliplere de ekstra özen gösteren Türkmen, anlayacağınız yine farklılığını ortaya koyup ezber bozan bir videoyu müzikseverlerin beğenisine sunmuş. 

Sözleri Mert Carim, müziği Gökhan Türkmen, düzenlemesi ise Genco Arı’ya ait olan ‘Heyecan’ şarkısının videosunda, şehirden uzaklaşmak isteyen bir adamın hikayesine tanıklık ediyoruz. Gökhan ile birlikte kurulan o dünya içinde seyahat ederken karşımıza çıkan görsel şölen fazlasıyla cezbediyor. 

Kapadokya Ortahisar’da çekimleri Murat Joker tarafından yapılan video klipte, yaratılan dünyaya insan ışınlanmak istiyor. Uzay temalı çalışmada hem doğal güzellikleri hem de fütüristik öğeleri dijital efektlerle harmanlanmış bir şekilde izlerken hayal kurmak tamamen serbest. 

Türkmen video için ‘Her şarkımızda olduğu gibi yeni ve evrensel ne yapabiliriz, üstüne ne koyabiliriz diye düşünerek en ufak ayrıntısına kadar dikkat ettik.’ demiş. Ben izlerken videoda kurulan dünyanın içine fena daldım. Merak edenler şimdi hemen gidip videoyu izlesin. 

Ne eksik? 

Haberin Devamı

Geçen gün müzik dünyası üzerine konuşurken bir arkadaşım ‘Artık eski heyecan yok. Hep bir şey eksikmiş hissi var.’ diye dert yandı. Haklı olduğu noktalar yok değil. Eskiden bir şarkı ya da albüm çıkacağı zaman haftalar öncesinden müzik dinleyicisinde bir heyecan olurdu. Günümüzde şarkıcılar gelişen dünyaya ve beraberinde getirdiği dijital düzene ayak uydurmak adına kısa aralıklarla tek tek şarkı çıkarma yoluna gittiğinden beri o eski heyecanlara kapılmak pek mümkün olmuyor. 

Yaş ilerleyince mi böyle oluyor? Eski ile kıyasa gitme durumunu son zamanlarda çevremde çok sık görüyorum. ‘Eskiden şöyleydi’ diye başlayan cümleler ağızdan hiç düşmüyor. Arkadaşımın tespitine geri dönecek olursak eskiden albüm ya da şarkı çıkmaya yakın başlayan heyecan ve devamındaki süreç bambaşkaydı. 

Haberin Devamı

Dijital dünya ile birlikte cd üretimi yok denecek kadar az olunca, bizim gibi albüm kartoneti okuma sevdalılarının hevesleri kursaklarında kalır oldu. Dijitaldeki bookletler eskinin yerini maalesef tutmuyor. Velhasıl arkadaşım haklıydı. Hep bir şey eksik hissiyatı müzik dünyası dahil her şeyde fazlasıyla mevcut.

Yazarın Tüm Yazıları