Deli İşi

Atiye’nin pop, jazz, blues, ve etnik esintileri ortaya güzel bir karışım olarak sunduğu yeni albümü ‘ Deli İşi’ canlı enstrümanların ahenkle dans ettiği, düzenlemelerin ise keyif verdiği bir çalışma olarak karşımızda.

Haberin Devamı

Müzik kariyerinin başından itibaren etnik öğeleri her daim müziği ile harmanlayan Atiye, 2022 yılında bu işi bir adım öteye götürüp müzikal olarak iyice çeşitlendirmiş gözüküyor. ‘Deli işi’, Türkiye’nin ilk fusion-pop albümü olarak sunuldu ve müzik dünyasına farklı bir pencere açmayı hedeflediğinin altı çizildi.

Albümde Sibel Algan, , Burcu Tatlıses, Murat Güneş ve Zeki Güner’in yazdığı şarkıların düzenlemesi albümdeki birçok şarkının bestesine de imza atan Erol Sebebci'ye ait. Baştan sona bir bütünlüğü olan albümde Atiye’nin yeni enerjisi her şarkıda fazlasıyla hissediliyor. 

 Aykut Gürel’den sürpriz albüm

Yıllardır imza attığı işleri beğeniyle takip ettiğim, müzik adamı, müzisyen ve prodüktör Aykut Gürel’in ilk kişisel albümü ‘ Paradiddle - Odd Even’ müzik platformlarındaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Gürel’in “Bu proje hayatımda yeni bir bölümün başlangıcını işaret ediyor.” dediği 25 parçalık özel projenin ilk yansıması olan ‘Paradiddle’ 5 parçadan oluşuyor. Projenin devamı ilerleyen zamanlarda yine 5’şer şarkılık EP’ler halinde dinleyici ile buluşacakmış. 

Aykut Gürel’in müzikal yelpazesinin çeşitliliği şarkıların her bir zerresine işlemiş. Dinleyiciyi keyifli bir yolculuğa çıkaran albümdeki tansiyonun kademe kademe yükselmesi ritimleri iliğinize kadar hissettiriyor. 

‘Clock Out’ benim bu EP’deki favorim. Özellikle yaz aylarında hafif esen rüzgar ve gün batımında size eşlik eden keyifli bir şarkı olmuş. Gürel albüm için "Kendi keyfim için yaptığım ilk projeydi. Kişisel bir meydan okumaydı. Yıllardır yapmak istediğim ve bir türlü zaman bulamadığım proje sırasında muazzam eğlendim." demiş. Dinlerken bahsettiği özgürlüğü ve aldığı keyfi şarkıların hepsine tamamen yansıtmış diyebilirim. Projenin diğer çalışmalarını merakla bekliyorum.

Karmaşaya Aşina 

Korhan Futacı’nın uzunca bir süredir birlikte çalıştığı müzisyen dostlarıyla kendi stüdyosunda kaydettiği ve 9 şarkıdan oluşan ‘Karmaşaya Aşina’ isimli albüm şu sıralar dikkat çeken işler arasında. 

Albümdeki “Ah Ederek Vah Ederek” , “Çok Üzgünüm” ve Gazapizm’le ile yapılan düet “Bam Bam” öne çıkan şarkılardan. 

Şarkıcı 

Haberin Devamı

Sıla’nın altı yıldır özellikle hayranları tarafından merakla beklenen yeni albümü ‘Şarkıcı’ geçtiğimiz hafta nihayet yayınlandı. Sıla, verdiği bu uzun aranın telafisini 15 yeni şarkı ile yapmış. 

Klasik Sıla tarzının itinayla korunduğu albümde benim farklı bulduğum ve bu yüzden diğer şarkılar içinden çekip hemen bir köşeye ayırdığım çalışma ‘Öpücük Ve Kurabiye’ oldu. 

Gelme Yanıma 

Emir’in sözü kendisine, müziği Ceyhun Çelikten’e, düzenlemesi ise Erdem Kınay’a ait olan yeni şarkısı “Gelme Yanıma”, yaz aylarında tempolu şarkı ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak bir çalışma olarak karşımızda. 

Yıllar önce demosunu dinlediğim ‘Gelme Yanıma’nın giderli sözleri ile ayrılan çiftler arasında göndermeli mesaj niteliği taşıyan şarkılardan olacağı kesin.

Yazarın Tüm Yazıları