Bize de bu yakışır

Işın Karaca’nın yeni albümü ‘Eyvallah’ çıktı. Albümde hem önceden yayınladığı ‘Çakma’ , ‘Az bir mesafe’ , ‘Sevmekten Anladığım’ ve ‘Güzelim’, hem de yeni şarkıları yer alıyor.

Haberin Devamı

Ben albüm çıkmadan önce diğer şarkıları demo aşamasında Işın ile birlikte dinleme olanağı bulmuştum. Albüme alınmamış daha çok şarkısı var aslında. İlk çıkış ‘Bize de bu yakışır’ oldu. Sözleri Işın karaca , Saadet Algan , Sefa Cheshmberah’a , müziği ise Selim Bölükbaşı, Işın ve Akın Büyükkaraca’ya ait. Şarkının video klip çalışması Işın için ömürlük bir anı olmuş. Tüm aile kuşak kuşak klipte yerini almış. Şarkının sıcaklığı bu görüntülerle birleşince ‘Bu aileye de bu yakışır’ dedirtiyor.

 

Albümde geçmiş Işın Karaca şarkılarından tatlar bulacaksınız. ‘Aşk’ sevgili eşi Tuğrul Odabaş için yazılmış. ‘Allak Bullak’ sözlerindeki gidere rağmen sıcacık Akdeniz ezgileri ile sizi yerinizde sallanmaya davet ediyor. Albümle aynı ismi taşıyan ve bence ikinci klip olması gereken ‘Eyvallah’ ise tam bir eller havaya kop kop şarkı.

 

Haberin Devamı

Albüm çıkarmak ve piyasaya sunmak cesaret işi. Bunu daha önceki yazılarımda söylemiştim. Bu yüzden piyasayı hareketlendirmek ve cd koleksiyonu yapan müzik severleri unutmamak adına fiziki olarak da ‘Eyvallah’ albümünü çıkaran Işın’ı tebrik etmek lazım.

 Bize de bu yakışır

Kendisi müzik konusunda oldukça titiz ve disiplinli sanatçılardan. Bu genel olarak aileden geliyor. Kardeşi ve aynı zamanda prodüktörü olan Akın Büyükkaraca da aynı şekilde en ufak detay üzerinde günlerce uğraşıyor. Şu an bile bir sonraki projeleri için fikirlerin havada uçuştuğunu ve stüdyoda kayıtlar yapıldığını söyleyebilirim. Kardeşi ile kurdukları kayıt stüdyosu ve müzik şirketleri ile var olan müzik sistemine kafa tutuyor ve istedikleri müziği özgürce yapıyorlar.

 

Sadece kendilerine değil yetenekli buldukları insanlara da imkan tanıyorlar. Mesela ‘Akış Prodüksiyon’ olarak çıkardıkları Sefa Cheshmberah’ın önce Işın ile düet yaptığı ‘Sevmekten Anladığım’ dinleyici ile buluştu. Şimdi ‘İlk2’ isimli 2 şarkıdan oluşan çalışmasıyla müzik hayatına devam ediyor.

 

Haberin Devamı

Işın’ın dinleyici ile buluşturmaya hazırlandığı bir diğer isim ise küçük kardeşi Serdar. Piyasaya çıktığı anda ilgi görüp, fark yaratacağına inandığım Serdar , müzisyen kimliği ve ses rengi ile bambaşka bir kapı açacak. Yani kısaca Işın Karaca müzikten kazandığını yine müziğe yatırıyor ve üretime devam ediyor. Kendisiyle daha derin sohbetimizi önümüzdeki günlerde yapıp sizlerle paylaşacağım.

 

CEM BELEVİ’DEN YENİ HABERLER VAR

Bize de bu yakışır

Cem Belevi ile geçtiğimiz günlerde buluştuk. Ortalarda görünmeyi çok sevmiyor. O bilindik ‘genç kızların sevgilisi şarkıcı’ tripleri yok. Çok sessiz kaldığı için biraz deşmek istedim neler olup bittiğini. Konserlerden kafasını kaldıramadığı için arabasında toplantıya giderken biraz lafladık. ‘Dumanlı Sevda’ isimli son şarkısından girdik , yeni projelerinden çıktık.

 

Haberin Devamı

Yeni yılda bir albüm çıkarmayı planlıyor. Onun öncesinde bir single daha gelebilir. Birkaç demosunu dinledim. Dinlediğiniz diğer Cem Belevi şarkılarından daha başka bir vokal duydum. Gayet hoşuma gitti. Umarım o şarkılardan bir tanesini single olarak çıkartır.

 

Yeni nesil genç şarkıcılar arasındaki muhabbet ve dostluk çok başka. Cem Belevi’nin en sevdiği isim ise Buray. Buray ile çok iyi anlaştığını söyleyen Belevi, yeni albümde onunda bir şarkısını okumak istiyor.

 

Kendisi ile yaptığım sohbeti ve burada yazmadığım özel hayatına ilişkin samimi açıklamalarını Hürriyet TV’de ‘Serhat’la Kayıttayız’ programımda izleyebilirsiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları