Al Yorgun Kalbimi

Güliz Ayla’nın sürprizli müzikal yolculuğunu takip etmek çok keyifli. Her an farklı bir çalışma ile karşınıza çıkabilir. Beğendiği şeyleri müziğine adapte etmeyi ve dinleyicisini şaşırtmayı seviyor. Yeni şarkısı ‘Al Yorgun Kalbimi’ ile yine çalışmadığımız yerden bizi yakalayıp dans pistine davet ediyor.

Haberin Devamı

Sözleri Güliz Ayla’ya, müziği Güliz Ayla ve Cemre Kabaş’a ait şarkıya Ata Bornova ile Mehmet Mutlu’dan oluşan Alaca’nın yaptığı düzenleme ile cillop bir dans şarkısı karşımıza çıkaran Güliz, 70’ler ve günümüzden öğeleri müziğinde güzelce yoğurmuş. 

2 yıl önce yazılan şarkının ilk hali aslında akustik ve temposu düşükmüş. Güliz’in yolu şarkının düzenlemesi yapan Alaca'yla kesişince şarkının hem nakaratı hem de temposu değişmiş. Gökhan Özdemir yönetmenliğinde çekilen ‘Al Yorgun Kalbimi’ şarkısının video klip çalışması parçanın ruhunu yansıtan rengarenk bir çalışma olmuş. 

Aklımda Hep Sen 

Mert Carim yeni şarkısı ‘Aklımda Hep Sen’ ile gönül telimizi titretip, derin bir ah çekmemize neden oluyor. Sözü ve müziği Mert Carim’in kendisine, düzenlemesi ise Genco Arı’ya ait olan şarkının prodüktörlüğünü Gökhan Türkmen, Mert Carim ve Genco Arı birlikte üstlenmiş.   

Haberin Devamı

Şarkıyı dinler dinlemez anlatılan duyguların tam ortasında kendinizi buluyorsunuz. Söz melodi ve düzenlemenin dramasını iliklerinize kadar hissedip triplere girmek garanti. Herkesin az çok içine düştüğü açmazların, benzer duyguların düğmesine basan şarkıda Carim’in vokalindeki yoğun duygu direk karşı tarafa geçiyor. 

Şarkının Akın Erdoğan yönetmenliğinde çekilen video klip çalışmasında Mert Carim oyuncu olmasının avantajını gayet güzel kullanarak, anlatılan hikayenin hakkını veriyor. Carim’e videoda Selin Red eşlik etmiş. İçinde bulunduğumuz melankolik havalarda dinleyince bir başka anlam kazanan şarkı dijital platformlarda sizi bekliyor. 

Zamansız Yeni Türkü şarkıları 

“Fırtına”, “Yeşilmişik”, “Karanfil”, “Yağmurun Elleri” ve “Olmasa Mektubun” gibi unutulmaz şarkılarıyla hafızalarımızda yer eden Yeni Türkü grubunun en sevilen eserleri, farklı tarzlardaki 22 müzisyen tarafından yeniden yorumlanmış. 

11 Mart’ta dinleyici ile buluşacak “Yeni Türkü Zamansız” albümünde Athena, Melek Mosso, Kenan Doğulu, Gaye Su Akyol, Buray, Sena Şener, Cem Adrian, Emir Can İğrek, Hayko Cepkin, Ceylan Ertem, Can Gox, Sıla, Edis, Sura İskenderli, Ecem Erkek, Mabel Matiz, Bora Duran, Mehmet Erdem, Kalben, İkiye On Kala, Pamela ve Mert Fırat yer alıyor. 

Haberin Devamı

Albümden ilk şarkı Melek Mosso’nun seslendirdiği ‘Karanfil’ geçtiğimiz cuma günü yayınlandı. Mosso’nun vokaliyle ‘Karanfil’i dinlemek yıllar sonra pek güzel geldi. 

Piyanist 2’den notlar 

Sinan Akçıl’ın ‘Piyanist 2’ albümü gümbür gümbür dijital platformlardaki yerini aldı. Albümden çıkan ilk şarkı Sinan Akçıl, Mustafa Ceceli ve Merve Özbey’in güç birliğinden doğan ‘Durum Çok Acil’ listelerde hızla yükselirken, Ecem Gündoğdu yönetmenliğinde çekilen video klip çalışması ise 2 günde 2 milyon izlenmeyi devirmiş bile. 

Albümdeki şarkıların şu sıra trend olan her türden soslar barındıran düzenlemeleri gayet güzel olmuş. Farklı tatlarla yeniden lezzetlenen şarkılar doğru adres vokallerle dinleyiciyi selamlıyor. 

Haberin Devamı

Pek sevdiğim ‘Atma’ şarkısının Çağrı Telkıvıran düzenlemesi ile funky groovy halleri Berkay’ın misafirliği eşliğinde 2022 yaz aylarında dinlenecek şarkılar arasındaki yerini alıyor. 

İrem Derici’nin seslendirdiği ‘İyi Değilim’in hikayesi ise bende ayrı. Sinan bu yeni halini bana bir gece yarısı ilk dinlettiğinde düşüncelerimi ona iletmiştim. Öyle fresh bir aranje olmuş ki İrem’in yorumu ile birlikte şarkı yeniden şahlanmış. 

Ece Seçkin, vokalinin gücünü slow şarkılarda daha fazla gösteren bir isim. Bunu bilen Sinan, ‘Ağladın Ya’yı direk Ece’ye emanet etmiş ve doğru bir seçim yapmış. 

Albümdeki gizli hit bana göre özellikle asi tiktok gençliğinin bağrına basıp, bol bol video çekeceği ‘Gece Olsun’. Sarkhan ve Sinan Akçıl beraberliğindeki şarkı ilerleyen zamanlarda genç dinleyicinin radarına girecek diye düşünüyorum. 

Haberin Devamı

Demet Akalın’ın söylediği ‘Yalan’ daha albüm çıkmadan dinleyicisini bulmuş bir şarkı olarak video klip çekilmeden geniş kitlelere ulaştı bile. 

Merve Özbey, Mustafa Ceceli, Demet Akalın, Serkan Kaya, Berkay, Ekin Uzunlar, Ece Seçkin, Erkan Petekkaya, Enes Yolcu, Serkan Beats ve Miro’nun Akçıl’a eşlik ettiği albümde 5 yeni 6 eski şarkı yer alıyor. Türkiye’de NFT olarak yayınlanan ilk pop albüm olan ‘Piyanist 2’nin NFT gelirinin bir kısmı SMA’lı çocuklar ve orman yangınları için kullanılacakmış.

Yazarın Tüm Yazıları