Serhat Tekin

Bendeniz’den ikinci perde

22 Kasım 2022
İlki 2018 yılında yayınlanan Bendeniz’in Best Of albümünün ikinci bölümü geçtiğimiz hafta çıktı. Canlı enstrüman duymayı özlemiş müzikseverleri fazlasıyla mutlu edecek düzenlemelerle bezeli Bendeniz şarkılarının yeni yorumları dijital platformlardaki yerini alır almaz büyük ilgi gördü.

Bendeniz’in Best Of albümünün ikinci bölümünde seçilen repertuar yine nokta atışı olmuş. Özellikle ‘ Bir Gün İstersin’ , ‘ Kapında Güllerim ‘ ve ‘ İstemiyorum’u 2022 yılında yeni yorum ve düzenleme ile dinlemenin verdiği mutluluk tarif edilemez. 

Best Of 1’de olduğu gibi bu albümde de düzenlemeler akustik ağırlıklı, sanki Bendeniz’i konserinde canlı dinliyormuşsunuz gibi yapılmış. Gerek gece programlarında gerekse konserlerinde alınan tat olduğu gibi albüme aktarılmış. Düzenlemelerde imzası olan Ceyhun Çelikten şarkıları nakış gibi işlemiş. 

Benim albümde en çok hoşuma giden şey şarkıların düzenlemelerindeki yürüyüşün bambaşka tatlarda rota değişimleri oldu. Bu farklı dokunuşlar sevilen Bendeniz şarkılarına ayrı bir lezzet katmış. 

Bendeniz albüm ile ilgili “Bu albümümde daha çok slow parçalar var. En çok sevilen slowları müzikseverler için topladık. Şarkıların sahne versiyonlarını yaptık. Sahnede nasıl çalıyorsak albüme de aynısı koyduk.” demiş. Gerçekten şarkıları dinlemeye başladığınız andan itibaren Bendeniz’in sahnesine konuk olmuşsunuz hissine kapılıyorsunuz. 

Sırada yeni dokunuşları bekleyen daha çok Bendeniz şarkısı var. Best Of  3’ü bu bakımdan merakla bekliyorum. O vakte kadar bu albümdeki şarkıların tadını çıkaralım. 

Bir Simge konseri ardından 

Hafta sonu Simge’nin Bostancı Gösteri Merkezi konserindeydim. Kendi şarkılarının yanı sıra sahnede söylemekten hoşlandığı şarkıları seslendirdiği akustik konser hem işitsel hem de görsel olarak bir şölen havasında geçti. 

Şarkıcının er meydanı canlı verilen konserlerdir. Dinleyici şarkılarını beğenerek dinlediği kişiyi sahnede izlediğinde albümdeki performansın aynısını haklı olarak bekler. Kimi şarkıcı bu konuda dinleyicinin beklentisini karşılamaz ve sonuç sükut-u hayal olur. 

Yazının Devamını Oku

Aşık Kalbin Biliyor

15 Kasım 2022
Gökhan Tepe’nin uzun zamandır beklenen çalışması ‘Aşık Kalbin Biliyor’ geçtiğimiz hafta çıktı. Üç yıl aradan sonra yeni şarkısı ile efkar rüzgarları estirmeye gelen Tepe, hedefi yine 12’den vurmuş gözüküyor.

Sözleri Şebnem Sungur’a müziği Gökhan Tepe’ye ait olan ‘Aşık Kalbin Biliyor’ özlenen Gökhan Tepe slowları tadında olmuş. Düzenlemesi Barış Özesener’e ait olan şarkıda biraz Akdeniz rüzgarları biraz alaturka derken Gökhan Tepe’nin yağ gibi akan vokali ile kendinizden geçerek mest oluyorsunuz. 

Hit olmuş Gökhan Tepe şarkılarından izler taşıyan ‘Aşık Kalbin Biliyor’ içinde bulunduğumuz melankolik havalarda pek güzel geldi. Tepe’nin bundan sonra arayı fazla açmadan yeni şarkılarını dinleyicileri ile paylaşacağını düşünüyorum. 

Bu akım ne zaman biter? 

Sizlere daha önce bazı macera arayan seyircilerin konserlerde sahneye telefon fırlatmasından bahsetmiştim. Sosyal medya platformlarında takipçi ve beğeni uğruna yapılan bu düşüncesiz hareketlerin sahnedeki şarkıcıya zor anlar yaşatması ve artık olayın yaralanmalara kadar gitmesi can sıkıcı bir hal aldı. 

Çok acayip zamanlardan geçiyoruz. Eskiden sevgi belirtisi olarak sahneye atılan çiçeklerin yerini telefonlar aldı. Mevzuyu bir üst seviyeye çıkaran örnek geçtiğimiz günlerde Zeynep Bastık konserinde yaşanmış. Zeynep bu durumdan duyduğu rahatsızlığı kendi sosyal medya hesabından yapmıştı. Sahnedeyken gözüne lazer tutan seyircisini uyarmasına rağmen konser boyu rahatsızlık devam edince Zeynep artık isyan etmiş. 

Allah gerçekten sahnede konser veren şarkıcılarımıza sabır versin. Bu olumsuz şartlar altında şarkı söylemek zor olsa gerek. Uyarıları ciddiye almayıp inatla karşısındaki insanı rahatsız edenlerin kafasını anlamak mümkün değil. Konser öncesi seyirciyi oldukça sıkı bir denetimden geçirmek lazım sanırım. 

İyiyim Diyemem 

Sonbahar gelince malum romantik slow şarkı dinleme ihtiyacı biraz fazla oluyor. İyi seslerden çıkan yeni şarkıların önemi bu noktada artıyor. 

Yazının Devamını Oku

Selena’nın dünyası

8 Kasım 2022
Hafta sonu Selena Gomez’in hayatından kesitler içeren filmini izledim. Dışarıdan ışıltılı gözüken hayatın arka planında yaşananları gözler önüne seren yapımda Selena’nın iç dünyasında kopan fırtınalara şahit oluyorsunuz.

Yönetmen Alek Keshishian Selena Gomez'in sahne ve özel hayatının altı yıllık bölümünü takip etmiş. Film boyunca Gomez’in iç dünyasına derin bir yolculuk var. Kendi ağzından psikolojik durumunu anlatan şarkıcının sıkça pes etme noktasına geldiğini görüyorsunuz. 

Genç yaşta çıkılan bu zorlu yolculuk için çelik gibi sağlam bir sinir sistemine sahip olma gerekliliğini anlıyor insan. Filmde ünlü olmak isteyen ve bu dünyanın hep pembe olduğuna inananların suratına tokat gibi çarpan sahneler var. 

Yönetmen Alek Keshishian 90’lı yıllarda ilk olarak Madonna’nın turne hayatını ve geri planda yaşananları gözler önüne serdiği “ Truth Or Dare’ filmi ile o dönem çok ses getirmiş ve olay olmuştu. Keshishian yıllar sonra aynı konseptin 2022 versiyonu ile Selena’nın dünyasını seyirci ile buluşturmuş. 

İzlerken Selana için üzülsem de sorunlarının üstesinden gelebilecek kapasitede olduğunu görünce bir nebze rahatladım. Şöhret ateşten gömlek dedikleri şeyi doğrular örnekler verilmiş olan Selena Gomez’in ‘My Mind And Me’ filmini merak edenlere öneriyorum. 

Sosyal medya Madonna’yı bozdu mu? 

Gün geçmiyor ki Madonna’nın sosyal medya paylaşımları olay olmasın ve tartışma yaratmasın. Kendisi dijital dünyada istisnasız her gün kendinden söz ettirecek bir şey bulup paylaşmayı çok iyi biliyor. 

İlk zamanlar İnstagram hesabı olmayan ve gizemli hayatını koruyan Madonna, daha sonra sosyal medyaya bir girdi pir girdi. Başlarda masum paylaşımlar yapıyordu. Son yıllarda ise dozu arttırarak paylaştığı şeylerle ortalığı bir hayli karıştırmaya başladı. 

En çok yapılan eleştiri Madonna’nın bu paylaşımlarla kariyerini ve ismini zedelediği yönünde oldu. “ Sen Madonna’sın ne işin var böyle filtreli paylaşımlarla? ” diyenlerin sayısı bir hayli fazlaydı. Ben de eleştiren taraftaydım ama düşününce aslında ortada büyütülecek bir durum olmadığını gördüm. Sonuçta bahsettiğimiz kişi Madonna. 

Yazının Devamını Oku

İki Kişilik

1 Kasım 2022
Dicle Olcay’ın müzikal kariyerinde emin adımlarla ilerlediğinden ve yeni çıkaracağı şarkılarla adından daha çok söz ettireceğinden önceki yazılarımda sizlere bahsetmiştim. Konserleri ve gece çalışmaları yoğun bir şekilde hız kesmeden devam eden Dicle, 5. teklisi ile karşımızda.

Söz ve müziği Murat Güneş'e aranjesi ise Çağrı Telkıvıran'a ait olan yeni şarkısı ‘İki Kişilik’ ile Dicle, sonu hüzünlü biten bir aşk hikayesi ardından ‘ Bu kadar sevecek ne vardı?’ diyor. Şarkının ilerleyen zamanlarda bir de akustik versiyonu olursa tadından yenmez diye düşünüyorum. 

Yönetmenliğini Ecem Gündoğdu, görüntü yönetmenliğini ise Veli Kuzlu’nun yaptığı şarkının video klip çalışması için 45 kilo ağırlığında cam bir fanus yaptırılmış. Klipte Dicle’nin dansı, oyunculuğu ve kamera ile flörtüne 10 puan veriyorum. 

Pusula 

Son yıllarda yapılan aranjelerde yeniden kendini gösteren 80’li yılların synth pop dokunuşları ile pek mutlu oluyorum. Müzik dünyasının genç isimlerinden Cem Yenel’in yeni şarkısı ‘Pusula’, 80’lerin synth rüzgarlarını estirdiği aranjesi ile bu yüzden kulağa çok güzel geliyor. 

‘Pusula’nın söz ve müziği Cem Yenel'in kendisine ait. Şarkının prodüktörlüğünü ise  Kaan Pars yapmış. Müzik dünyasında kişi kendi ürettiği şeyleri sunarken o işin duygusu dinleyiciye direk geçiyor. Cem Yenel ‘Pusula’yı kendi yazıp bestelediği için şarkıyı dinlerken hikayenin samimiyetini hemen hissedip şarkının içine giriyorsunuz. 

Warner Music Türkiye etiketiyle çıkan çalışma  Cem Yenel’i bu sefer daha geniş kitlelere tanıtmış olacak ki, şarkı Youtube’un trend müzik listesinde ilk 10’da yerini almış. 

Aşık Gibi 

10 senelik profesyonel sahne deneyimi sonrası ilk teklisi ‘Sen Söyle’yi geçtiğimiz yaz çıkaran Begüm Obiz şimdi yeni şarkısı ‘Aşık Gibi’ ile müzik yolculuğuna devam ediyor. 

Yazının Devamını Oku

Sarı Yaz

25 Ekim 2022
Duygu Soylu, ‘ Kara Elmas’ albümünün tadı hala damaktayken şimdi yeni teklisi ‘Sarı Yaz’ ile kulakların pasını silmeye gelmiş.

Sözleri Ceylan Ertem'e, bestesi Duygu Soylu ile Nedim Ruacan'a ait olan şarkı, sonbahara geçiş yaptığımız şu günlerde melankolik hallerimize eşlik edecek türden bir çalışma olmuş. 

Hüzünlü şarkıların etkileyici anlatımına aşık dinleyiciyi hemen avucunun içine alacak olan şarkıda Duygu Soylu’nun duygu yüklü tertemiz vokali yine mest ediyor. 

Şarkının yazarı Ceylan Ertem ‘ Sarı Yaz’ için “ Biraz aşk acısından perdelerini aylarca açmayan karanlıktaki Safiye Ayla, biraz ‘aşk için ölmeli aşk o zaman aşk’ diyen Sezen, biraz ‘ben ayrılamam sen beni bırak’ diyen Aysel, biraz da biz. ” demiş. ‘Sarı Yaz’ Doğulu Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda dinleyicisini bekliyor. 

Bir Ateşe Attın Beni 

Farklı tatlar barındıran, orijinal melodisi deforme olmamış, dinlerken heyecanlandıran coverlar bir başka güzel oluyor. Ceren Gündoğdu, Kamuran Akkor’un 80’li yıllarda ses getirmiş hit şarkısı ‘Bir Ateşe Attın Beni’yi tam da yukarıda bahsettiğim gibi yeniden farklı bir lezzet ile yorumlamış. 

Sözü Ali Tekintüre’ye, müziği Özcan Ertok’a ait şarkı, Onur Betin prodüktörlüğünde elektronik müzik ve Ceren Gündoğdu’nun kendine has yumuşak vokali ile yeniden hayat bulmuş. 

Böyle çalışmaları yeni kuşak dinleyicinin dikkatini çekmesi açısından değerli buluyorum. Doğru yapılmış işlerle hem şarkının yapıldığı dönemi hem de şarkıyı seslendiren değerli isimleri tanıtarak geçmişle günümüz arasında güzel bir köprü kuruyor. 

Bu arada yeni gelmişken Ceren Gündoğdu’nun da yer aldığı ünlü Broadway müzikali " Sidikli Kasabası Müzikali "nin övgü dolu yorumları gözlerden kaçmıyor. Oyunu hala izlemediyseniz Kasım ayında tekrar perdelerini açacakmış. 

Yazının Devamını Oku

Kendi Kendime

18 Ekim 2022
Son zamanlarda çıkardığı teklilerle müzik dünyasında dikkati çeken Bade’den sizlere önceki yazılarımda bahsetmiştim. Vokali ve soundu ile dünya müziği yapan Bade üretimine ara vermeden devam ediyor.

Bade’nin ‘Bade’ isimli Kenan Doğulu prodüktörlüğünde hazırlanan ilk EP çalışmasından üçüncü tekli ‘Kendi Kendime’ geçtiğimiz günlerde çıktı. Şarkısında doğu batı sentezini yine diğer çalışmalarında olduğu gibi gayet güzel harmanlayan Bade, kusursuz İngilizcesi ile ‘Kendi Kendime’yi müzikseverlerin beğenisine sunmuş. 

Söz, müzik ve düzenlemesi Bade ile Kenan Doğulu'ya ait olan "Kendi Kendime" sevgilisine kibar bir ayar çeken, kendi kendine yetmeyi bilen ve eyvallahı hiç olmayan birini anlatıyor. Şarkıyı dinlerken Kenan Doğulu rüzgarını melodilerdeki detaylarda duyup keyifle gülümsüyorsunuz. 

Gün sonunda Bade’nin müzikal yolculuğunda yine derli toplu güzel bir pop şarkısı yerini almış bulunuyor. Gelecek olan diğer şarkıları merakla bekliyorum. 

Sen Yokken 

Hande Ünsal yeni çalışması ‘Sen Yokken’ ile yine radyoların severek çalacağına emin olduğum bir işe imza atmış. 

Ağırlıklı olarak kendi şarkılarını yazan Hande, bu sefer hit makinası Ersay Üner ile birlikte çalışmış. 

Söz ve müziği Ersay Üner’e düzenlemesi ise Serkan Balkan’a ait olan şarkı, biten bir aşkın ardından acısını çeken sevgilinin hasret dolu hikayesini anlatıyor. Kademe kademe duyguların yükseldiği şarkı, ayrılık yaşayanların zor günlerinde kendilerine yoldaş olmaya gelmiş. 

Hande Ünsal’ın kendine has yorumu Üner’in müzikalitesi ile birleşince ortaya çıkan işin zaten kötü olma şansı yok. Hande’nin şarkılarının başarısındaki bir diğer önemli etken olan Serkan Balkan düzenlemelerinin güzelliği bu şarkıda da karşımıza çıkıyor. 

Yazının Devamını Oku

What’s Love

11 Ekim 2022
Kenan Doğulu sürprizleri seven bir müzik adamı. Ummadık zamanda farklı bir proje ile dinleyicisinin karşısına çıkıyor. Doğulu, geçtiğimiz hafta Ege Çubukçu ile beraber çıkardıkları ‘What’s Love’ ile yine farkını ortaya koydu.

Ege Çubukçu’nun müzikal kariyeri boyunca başka şarkıcılar ile yaptığı ortak çalışmalar hep çok keyifli olmuştur. Bu sefer Kenan Doğulu ile beraber yaptıkları şarkı ile tempolu yaz günlerine özlemimizi perçinleyen Çubukçu, enerjiyi bir hayli yükseltiyor. 

Söz ve müziği Kenan Doğulu ve Ege Çubukçu imzası taşıyan şarkı, ihtirası doruklarda bir aşktan bahsediyor. Düzenlemesini Alaca’nın yaptığı şarkının ritmi ve sözleri dinlerken yağ gibi akıp gidiyor. 

Shakira’ya selam çakılan şarkıda yaz rüzgarlarının yüzünüze doğru estiğini hissediyorsunuz. Burusvilis Company-Şifne Vibes etiketiyle yayınlanan “What’s Love”  tüm dijital platformlarda sizi bekliyor. 

Senden Yolum Geçmez 

Anıl Durmuş şu zamana kadar çıkardığı tekli çalışmaların ardından şimdi ilk albümüyle müzikseverlerin karşısında. Hep farklı şarkılar yapmaya özen gösteren Anıl, yine kolaya kaçmadan istediği müziğin peşinden gittiği parçaların toplamından oluşan ‘Senden Yolum Geçmez’ isimli ilk albüm çalışması ile karşımızda. 

Prodüktörlüğünü Mert Demir’in üstlendiği albümde 9 şarkı yer almakta. Albüm öncesi ayak seslerini “Kafayı Yaktım”, “Giden Herkesin Yerine” ve “Alavere Dalavere” ile duyduğumuz çalışma, Universal Music Türkiye etiketiyle dijital platformlardaki yerini aldı. 

Ben Anıl’ın kafasına koyduğu şeyleri yapmasını takdir ediyorum. İstese piyasanın gerektirdiği türde şarkılarla kısa zamanda geniş kitleleri yakalayabilecek işleri kolaylıkla yapabilecekken o sevdiği türleri kendi müziği ile harmanlayıp daha kalıcı işler yapmak için çalışıyor. Ortaya çıkardığı sentez onun ileride yapacağı işlerde sağlam bir temel oluşturuyor. 

Simge ve Onur’dan hem tatil hem iş

Yazının Devamını Oku

Oh La La

4 Ekim 2022
Volga Tamöz’ün müzikal kariyerinin 30. yılında çıkarttığı yeni çalışması‘ Oh La La’ dinler dinlemez beni fazlasıyla heyecanlandırdı. Şarkının en önemli özelliği Volga Tamöz’ün bu çalışmayı kızı Yaz ile beraber gerçekleştirmiş olması.

Sözlerini Yaz’ın yazdığı müziğini ise Volga Tamöz ve Yaz’ın birlikte yaptığı ‘ Oh La La’ dinler dinlemez sizi yerinizde dans ettiren sıkı bir club şarkısı olmuş. 

Şarkının enerjisi, Yaz’ın İngilizce telaffuzu ve vokali ışıl ışıl parlıyor. Baba kız ortaklaşa yapılan bu iş iki taraf için unutulmaz bir anı olsa gerek. Gelecek yeni şarkıları merakla bekliyorum. 

Yok Yok 

Ragıb Narin geçtiğimiz haftalarda söz ve müziği kendisine aranjesi ise Batu Çaldıran’a ait olan ‘ Yok ‘ şarkısını müzikseverlerin beğenisine sunmuştu. Müziği kadar sosyal medya platformlarında çektiği videolarla da ilgiyle takip edilen Ragıb, uzunca bir süredir uçaktan yaptığı eğlenceli paylaşımları bu sefer ‘ Yok’ şarkısının videosunda kullanmış. 

‘Yok’ şarkısının dumanı üstündeyken şimdi Lübnanlı şarkıcı Rima Yussef ile yaptıkları düet ‘Yok Yok’ ile Ragıb, sesini yurtdışı piyasasında duyurmaya hazırlanıyor. Müziği ve Türkçe sözleri Ragıb Narin, Arapça sözleri ise Rima Yussef'e ait olan şarkının aranjesini ise Sleiman Damien yapmış. 

Yeni Pentagram turnesi 

Pentagram, tam kadro çıkacakları yeni albümleri ‘Makina Elektrika’nın turnesine 8 Ekim’de  İstanbul Turkcell Vadi’de verecekleri konserle başlayacağını müjdeledi. 

18 yaş sınırı bulunmayan konserde her yaştan dinleyicisiyle buluşmaya hazırlanan Pentagram, sevenleri ile şarkılarını beraber söylemek için gün sayıyormuş. 

Yazının Devamını Oku