Terk edilmişlerin kimsesi

Depremin ardından yaşanan nükleer facia sonrasında terkedilen Fukuşima’da kalan kedilere kendini adayan Sakae Kato’yu, geride kalan haftalarda bu köşede övgü dolu sözlerle aktarmıştım size. Sırada iç savaşın sürdüğü Suriye’den bir kahramanlık hikâyesi var.

Haberin Devamı

Suriye’nin kuzeyindeki İdlib kentinde bir barınak, yaklaşık 1000 kediye ev sahipliği yapıyor. Hikâye 2015’e uzanıyor. Muhammed Alaa El-Celil, bu dönemde savaşın yoğun bölgesi Halep’i terketmek zorunda kalıyor. İdlib’e giderken, barınaktaki 100 kediyi de beraberinde getiriyor.

İdlib’e yerleşince ilk iş yeni bir barınak kurup kedilerine bakmak oluyor.

Bu dünyanın hassas insanlar için nasıl bir cehennem olduğunu hayatı boyunca deneyimleyen El-Celil, burada da farklı bir manzara görmüyor maalesef.

Terk edilmişlerin kimsesi

Kendilerine yardım yapan İtalyan bir kadının en sevdiği kedisinin adını alarak Ernesto ismini veriyorlar barınağa.

1000 KEDİYE BAKIYOR

Ekip büyüyor; yaralı, sahipleri tarafından terk edilmiş kedileri toplayıp, yaralıların tedavi ve aşılarını yapıyor, barınma ve mama sağlıyor.

Haberin Devamı

2 bin metrekarelik bir alanda yaklaşık 1000 kediyle hayat mücadelesi veren barınak çalışanları; yeni doğan yavrular, hasta ve sağlıklı kediler için de ayrı alanlar oluşturuyor.

Günlük mesai olarak 1000 kediye bakıp, 30’dan fazla da kedinin tedavisini yapıyorlar.

Söyleyin bana, bir insan daha ne kadar cennetlik olabilir?

Kıssadan hisse. Bu dünyada terkedilmiş, sokakta yardım bekleyen canlılar için çalışan güzel insanlar var. 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nü eda ederken, bir barınağa yardım etmeyi unutmayın.

SEN MİSİN KEDİYİ EĞİTMEYE KALKAN

DİSİPLİN demişken, bu haftanın harika olayına değineyim. Amacı insanı dehşete düşürüyor ama kedilerin sergilediği direnç insanın yüzünü güldürüyor. Soğuk Savaş döneminde Sovyetler’den bilgi sızdırmak isteyen CIA, bu uğurda kedileri kullanmaya niyetlenmiş. 20 milyon dolar da para harcanmış bu projede. Ama nihayetinde Akustik Kedicik (Acoustic Kitty) projesi, kedilerin gerektiği gibi davranabilmesi için eğitilememesi nedeniyle iptal edilmiş. Kedileri boşuna sevmiyoruz.

KURAL MI NE KURALI

BEYAZ Saray’da tekrar köpek olması şahane bir haber olarak son dönemin yüz güldüren olaylarındandı. Ama yeni başkan Joe Biden’ın heyecanlı köpekleri Champ ve Major olay çıkarmaya devam ediyor. Bir ay içerisinde ikinci kez Beyaz Saray’da bir kişiyi ısırarak ortamın huzurunu kaçırdılar. Bir de olur olmaz yerlere de tuvaletlerini yaparak Beyaz Saray’ın düzenine itaatsizliklerini sürdürüyorlar. Bu haliyle bir kediye yakışan disiplinsizlikler sergileyen ikili, ilk vukuatta eve gönderilmişti. Bir süre tatilin ardından geri dönmüşlerdi. Şimdilik bu olay için bir yaptırım kararı yok.

Haberin Devamı


TAKİP ÖNERİSİ
HERKESİN GÖNLÜNÜ ÇALDI

Terk edilmişlerin kimsesi


UZUNCA
bir süredir şöhretli kediler dönemini yaşıyoruz. Her gün yeni bir fenomenimiz var. Sıradaki konuk Güney Kore’den. Brown Sugar’ı diğerlerinden ayıran, “ağladı ağlayacak” diye anlatabileceğim emojiye benzeyen suraf ifadesi. Çok sevimli değil mi ama? Maceralarını www.instagram.com/brownsugar_ddang/ adresinden takip edebilirsiniz.

OKUR FOTOSU
KARŞINIZDA ZİLLİ

Terk edilmişlerin kimsesi


OKURUMUZ Attila Biçer, kedisi Zilli’nin fotoğrafını şu notla paylaştı: “Zilli’miz 3 yaşında dişi. Bize sığındı, artık ailemizin bir üyesi oldu. Bodrum Göltürkbükü’nde bizimle yaşıyor.” Muhteşem güzellik Zilli’yi kucaklıyor, sizden de kedi, köpeklerinizin fotoğrafını bekliyorum.

NOT: Kediniz ya da köpeğinizin fotoğrafını #dunyagüzeli etiketiyle ve Hürriyet’i mention’layarak sosyal medyada paylaşın ya da sdemirel@hurriyet.com.tr adresine mail atın, seçip paylaşalım...

 

Yazarın Tüm Yazıları