Hasar gören eşyalar için tüyolar

ÇOK sevdiğiniz ev eşyaları, yine çok sevdiğiniz ev arkadaşınız tarafından zarar mı görüyor? Kediniz ya da köpeğiniz yepyeni koltukları, halıları eskitmeye mi başladı? Çözümsüz bir konu değil bu. Araştırdım, topladım, dikkatinize sunuyorum. ABD menşeli dergi Architectural Digest’in tavsiyeleri şöyle. Baştan söyleyeyim, giden geri gelmiyor, o nedenle yapacağımız ilk iş, yeni duruma adapte olmak.

Haberin Devamı

Çiğnenen mobilyalar: Köpekler masa ve sandalye ayaklarını çiğneme konusunda kötü şöhrete sahip ama eğer eşyalarınız değerliyse bu parçalara erişimi bir kapıyla engelleyin. Köpeğinize çiğneyebilmesi için oyuncak ya da kemik verin. Zarar gören mobilya için, pürüzlü kısmı zımparalayıp kalıntıları temizlemek, derin izler için ahşap dolgusu kullanmak ve boya ya da cilayla rötüş yapmak iyi bir çözüm.

Hasar gören eşyalar için tüyolar

LEKELİ HALILAR: Tuvalet alışkanlığını takip etmeniz gerekiyor. Köpeğinizin tuvalet döngüsüne uymazsanız böyle kazalar yaşanabilir. Halıdaki lekeyi temizlemenin yolunu deterjan firmaları reklamlarında anlatıyor, ama en kesin yöntem profesyonel yardım gibi duruyor.

Haberin Devamı

Yıpranmış döşemeler: Kedilerin koltuk kenarları ve sandalyelere olan hırsı hiç geçmez. Dokuma kumaşlarda ufak tadilatlar mümkün, derilerde çare ayakkabı cilası. Ama en kesin önlem, kedilerin koltuktaki favori tırmalama noktasına örtü veya battaniye sermek. Koltuğu yenilerseniz unutmayın, dokulu olmayan düz kumaş tercih ederseniz, kedilerin hevesi kaçabilir.

Hasar gören eşyalar için tüyolar

Parçalanan yastıklar: Oyuncak gibi görünen kırlentler, köpekler için harika oyuncak alternatifi olabiliyor. O nedenle de zarar görebiliyor. Çözüm için iki hafta yastıkları ortadan kaldırıp tekrar geri getirdiğinizde köpeğiniz yastıklara yaklaşırsa ona “bırakmasını” söylemeniz gerektiği belirtiliyor. Gerekirse kurallara uyduğunda ödüllendirme yapabileceğiniz de aklınızda olsun.

Tüy yumakları: Uzun tüylü köpekler için düzenli tarama şart. Az tüy döken köpek cinsleri ve tabii kediler için de düzenli fırçalama önemli bir önlem.

Hasar gören eşyalar için tüyolar

HASTANENİN MASKOTU

Haberin Devamı

KABARIK tüylü sarı renkli bir kedi, son beş yıldır Cambridge’deki Addenbrooke Hastanesi’ni ikinci evi haline getirmiş. Yakınlardaki bir evde ailesiyle yaşayan ve adı Henry olan kedi, evden çıkıp günün büyük bir kısmını hastanenin önünde geçiriyormuş. Bu durum hastalara, hasta yakınlarına, doktorlara ve personele pozitif enerji sağlamış. Facebook’ta Henry adına açılan hesabın binlerce takipçisi var. Hastane kuralları gereği Henry’nin bina içine girmesi yasak ama bazen yasakları deliyormuş. Bir kedinin hastanede dolaşmasından şikâyetçi olanlar da çıkıyormuş ama hastaneye yolu düşenlerin yüzde 99’unun Henry’yi sevdiğini söylüyor hastane yetkilileri. Her gün yaşanan tablo şuymuş: Hastanedeki görevliler, Henry’yi içerde görünce hem hastalar hem de kendi sağlığı için Henry’yi dışarı çıkarıyor ve insanları onu içeri almamaları için tembihliyorlar.

Haberin Devamı

Hasar gören eşyalar için tüyolar

VEFAKÂR LUCKY

OKURUMUZ Ayhan Kibritçi’den güzel bir mesaj var. Paylaşmak istiyorum: “Fotoğraftaki, abimlerin kedisi Lucky. Yaklaşık 1.5 yaşında. Geçen yıl 15 gün bizde misafir olarak kaldı. 6 ay sonra abimlere gittiğimizde bizi arabamıza kadar yolcu etti. ‘Kediler nankördür’ diyenlere cevap olsun.” Lucky’nin tavrı tüm insanlara örnek olsun diyeyim ben de. Canım Lucky.

NOT: Kediniz ya da köpeğinizin fotoğrafını #dunyagüzeli etiketiyle ve Hürriyet’i mention’layarak sosyal medyada paylaşın ya da sdemirel@hurriyet.com.tr adresine mail atın, seçip paylaşalım...

Yazarın Tüm Yazıları