Pandemi sürecinde cildiniz nasıl genç kalır?

Koronavirüs salgınının insan üzerindeki en büyük etkilerinden biri stres. Tabii bu zorlu süreçte stresle beraber eve kapanmanın getirdiği hareketsizlik; beynimizi, kaslarımızı, hormonlarımızı, bağırsağımızı, yağ miktarımızı ve cildimizi olumsuz etkiliyor. Bu dönemde cildimizin bakımı ayrıca önem kazanıyor, çünkü ayna ile sürekli yüzleşiyor.

Haberin Devamı

Pandemi sürecinde cildiniz nasıl genç kalır

Normal yaşlanma süreci hayatımızın vazgeçilmez bir gerçeğidir, ancak bunu doğru adımlarla, sağlıklı ve doğal yaklaşımlarla yavaşlatabiliriz. Genç kalma ve yüzümüzdeki kırışıklarla baş etmenin birçok yöntemi vardır. Bu yöntemlerden en doğalı ise ‘altın iğne’dir. Siz okurlarımız için ‘altın iğne’ uygulaması ile ilgili tüm merak edilenleri Dermatoloji Uzmanı Dr. Züleyha Soytürk Aşık’la konuştuk. İşte anlattıkları:

Pandemi sürecinde cildiniz nasıl genç kalır

DOĞAL YAPIYI UYARIYOR YENİLENME SAĞLIYOR

“Altın mikro iğne radyofrekans uygulamaları, ciltteki bu yaşlanmayı azaltabilecek en iyi yöntemlerden birisidir. Altın iğne, problemli olan ciltte doğal kollajen ve elastin yapısını uyararak yenilenme sağlayan bir tedavi yöntemidir. Cihazın başlığında bulunan ve sayıları uygulama alanına göre değişiklik gösteren mikro iğneler altın kaplama. Uygulama sırasında radyofrekans dalgaları hedeflenen derinliğe verilirken, en üst tabakada hasar oluşturmaksızın ‘dermis-subdermis’ dediğimiz cildimizin orta ya da daha alt tabakasında ısıtma ile beraber mikro iğnelerle uyarma yaparak yeni kollajen ve elastin oluşumu sağlar. Ciltteki kırışıklıklarda, sarkmalarda, akne izlerinin tedavisinde tekrarlayan seanslarla cilt altı dokusunun kalınlığında ve kollajen içeriğinde artış sağlar.

BOYUN VE KARIN GİBİ DİĞER BÖLGELERE DE UYGULANABİLİR

Sadece yüz bölgesine değil, boyun-dekolte ve karın gibi vücudun diğer bölgelerinde de gençleşme ve cildin sıkılaşması amacıyla kullanılır. Eş zamanlı uygulanan, hastanın kendi kanından elde edilen trombositten zengin plazma ya da konsantre büyüme faktörleri tedavinin etkinliğini arttırmaktadır. Uygulama derinliğine, amaçlanan klinik sonuçlar için verilen radyofrekansın şiddetine bağlı olarak hafif ağrı, kızarıklık, ödem gibi yan etkiler olabilir, fakat hepsi geri dönüşümlüdür.

Pandemi sürecinde cildiniz nasıl genç kalır

TEDAVİ SONRASI NORMAL YAŞAMA KOLAYCA DÖNÜLÜR

Uygulama öncesi tedavi edilecek alan temizlendikten sonra anestezik kremlerin kullanılması işlem sırasında hastanın kendisini daha iyi hissetmesini sağlarken işlem sonrası da doğru güneşten korunma yöntemleri ile normal yaşamlarına kolayca dönerler. Tabii ki cildimizin gençliğini sağlamak için birçok yöntemler vardır ancak doğal yaklaşımlarla yaşlanma karşıtı bir etki istiyorsak altın mikro iğne radyofrekans en doğru seçeneklerden biridir.

Yazarın Tüm Yazıları