Pandemi döneminde ortodonti uygulamaları

Ortodonti, en çok hasta başvurusu olan diş hekimliği branşlarından bir tanesidir. Bu nedenle çoğu kişi ‘Ortodonti nedir, neye bakar? Ortodonti bölümü doktoru (ortodondist) hangi hastalıklara bakar?’ sorularının cevabını merak eder.

Haberin Devamı

Pandemi döneminde ortodonti uygulamaları

Ortodonti; çene, diş ve yüz bozukluklarının teşhis, tedavi ve önlenmesi ile ilgilenen bilim dalıdır. Ortodontik tedavi, küçük çocuklarda çene gelişimine yardım ederek dişlerin doğru pozisyonlarda olmalarına yardımcı olur, yetişkinlerde ise var olan çapraşıklık ve kapanış düzensizliklerinin, ayrıca çene yüz bozukluklarının düzeltilmesini sağlar. Ortodontik tedaviler uzun sürer ve bir çok kez hekime ziyaret gerektirir. Pandemi döneminde Ortodonti hekimliğinde uygulamalar nasıl yürütülmekte ve nelere dikkat edilmeli, tüm merak edilenleri Diş Hekimi Ortodonti Uzmanı Dr. Saliha Olkun Alkan’a sorduk.

Pandemi döneminde ortodonti uygulamaları

GELİŞMELER TAKİP EDİLİYOR

Koronavirüs Türkiye’de ve dünyada yayılmaya devam ederken, kendimizi ve hastalarımızı korumak çok önemli. Uyguladığımız önlemlerin başında öncelikle COVID-19 ile ilgili en güncel bilgilerden haberdar olmak geliyor. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm gelişmeleri takip ediyoruz. Hastalarımız kliniğe girer girmez galoş giydiriyoruz, sabunla el yıkama veya el dezenfeksiyon işlemi yaptırıyoruz.

Haberin Devamı

PAKETLERDE SAKLANIYOR

Hastalarımızı tedavi ederken mutlaka, maske, eldiven, gözlük ve yüz maskesi kullanıyoruz. El aletlerini, braket ve telleri, elastikleri kullanım zamanına kadar mühürlenmiş paketlerinde saklıyoruz. Aynı şekilde şeffaf plaklar hastaya teslim edilene kadar paketlerinde saklanıyor. Tedavide kullandığımız sterilize edilmeyen tüm plastik malzemeler tek kullanımlık oluyor, her hastada değiştiriyoruz.

REFAKATSİZ RANDEVULAR

Isı ile sterilize edilebilen her şey otoklav sterilizatörümüzde steril ediliyor. Tedavi sonrasında tüm yüzeylerin derinlemesine temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi sağlanıyor. Yakın teması en aza indirmek için mümkünse hastalarımızdan randevularına refakatsiz gelmelerini istiyoruz. Çocuk hastalarımızda tek bir ebeveynin eşlik etmesini istiyoruz. Hastalarımıza kendileri veya evlerindeki herhangi biri ateş, boğaz ağrısı veya öksürük gibi semptomlar yaşıyorsa, bizleri arayıp randevularını yeniden planlamalarını söylüyoruz.

Haberin Devamı

OPTİMUM HAVALANDIRMA

Randevu aralıklarını optimum havalandırmayı mümkün kılacak ve hastalarımızın bekleme salonunda birbirleriyle temasını önleyecek şekilde düzenliyoruz. Bu açıdan randevulara verilen saatte gelmek çok önemli. Bizler tüm önlemlerimizi alarak ve bilimin ışığında ilerleyerek birlik, beraberlik ve dayanışmayla bu süreci en güvenli şekilde atlatacağımızdan eminiz.

Yazarın Tüm Yazıları