Daha güzel dişler daha güzel gülüşler

Estetik anlayışı günümüzde sürekli değişiyor. Ve bu değişimde, dişler de yüz estetiğinin en önemli tamamlayıcı unsurlarından biri olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı

Daha güzel dişler daha güzel gülüşler

Diş hekimliği uygulamaları günümüzde çok gelişmiş durumda. Estetik diş hekimliğinde birkaç branş bir araya gelerek estetik uygulamalar yapıyor. Burada ana amaç, kişinin dişlerinin ve gülüşünün daha güzel, daha iyi hale getirilmesi. Ve tabii ki dişlerdeki problemlerin çözülmesi...
* * *
Estetik diş hekimliğinde her gün yenilikler sunuluyor. İşte biz de bu hafta, estetik diş hekimliğinin uygulama alanlarını ve neleri kapsadığını Ankara A Clinica Dent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nden Diş Hekimi Ezgi Erdenol ile konuştuk.

Daha güzel dişler daha güzel gülüşler

RUTİN BİRÇOK TEDAVİYİ İÇERİR

“Estetik diş hekimliği, diş hekimliğinin bütün dallarını içine alan bir konsepttir. Estetik diş hekimliği; çürük dişlerin restorasyonları, dişeti hastalıklarının tedavileri, diş beyazlatma uygulamaları, diş eksikliklerinin implant ve estetik tam seramik restorasyonlarla giderilmesi, dişler arasındaki boşlukların kapatılması, porselen lamine uygulamaları gibi aslında diş hekimliğinde rutin olarak yapılan birçok tedaviyi içerir.

HASTA-HEKİM İLETİŞİMİ ÖNEMLİ

Estetik diş hekimliği uygulamalarında, hasta için en doğru olanı belirlemek amacıyla hastanın beklentilerinin hekim tarafından öğrenilmesi, tedavinin başarısı için gereklidir. Hekim tarafından tasarlanan tedavi planının hastanın beklentilerini karşılayıp karşılamayacağı konusunda hasta ve hekimin iletişimi çok önemlidir. Bazı durumlarda estetik gülümsemeye ulaşmak için birden fazla tedavinin birlikte yapılması gerekmektedir.

AĞIZ BAKIMI İHMAL EDİLMEMELİ

Hastaların estetik beklentilerini karşılamak amacıyla günümüzde diş hekimliğinde ‘gülüş tasarımı uygulamaları’ ön plana çıkmaktadır. Gülüş tasarımında amaç; hastanın fonksiyonel ve biyolojik gereksinimleri, estetik beklentileri, karakteri ve yüz analizinin birlikte değerlendirilmesi ile bireye özgü ideal gülüşü elde etmektir. Sağlıklı ve uzun ömürlü sonuçların elde edilmesi için hastanın diş hekiminin önerilerine uyması ve ağız bakımını ihmal etmemesi gerekir.

CERRAHİDEN DİŞ TEDAVİSİNE

Polikliniğimiz hizmetleri arasında estetik diş hekimliği uygulamaları, ağız, diş ve çene cerrahisi, restoratif diş tedavisi, endodonti(kanal tedavisi), ortodonti, pedodonti(çocuk diş hekimliği), periodontoloji (diş eti hastalıkları) ile oral diagnoz ve radyolojik görüntüleme hizmetleri sunulmaktadır.

Yazarın Tüm Yazıları