Festival sadece konser değildir

Haberin Devamı

“MÜZİK büyür, büyür ufkun ötesinden. Ses olur, umut olur çalınan her notada. Dünya müzik dolsun, çığlığımız duyulsun, kültürler kültürlerle buluşsun, sevgi, dostluk, barış dolu bir dünya bizlerin olsun diye çabalayanlarındır festival.

Sadece bir konser değil, sadece bir gösteri değil, gözümüzü alan ışık dizisidir, dostluğun alkış tutan elleridir festival.”
Uluslararası İzmir Kültür ve Sanat Festivali, İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’in yukarıda bir bölümü olan şiir tadındaki konuşmasıyla 28’inci yıla merhaba dedi. Filiz Hanım’ın sanatın barışa katkısını dile getirdiği konuşmasını yaptığı gün Türkiye dehşet içerisindeydi. İslam Şam Devleti (IŞİD) adıyla ortaya çıkan teröristler ordusunun Musul’da bin 700 kişiyi öldürdüğü, kadınlara sokağa çıkma yasağı koyduğu, erkeklere beş vakit namaza gitme zorunluluğu getirildiği haberleri geliyordu.
Belki de bu haberler yarın öbür gün yapılacakların karşısında çok hafif kalacak. IŞİD’in Irak’ta ilerlemesiyle Türkiye’nin de başının büyük bir belaya girdiği anlaşılıyor. Konunun uzmanları gerek El Kaide, gerekse IŞİD’in en büyük hayalinin içinde Türkiye’nin de olduğu büyük bir şeriat devleti kurmak olduğunu söylüyor. Her ne kadar gerçekleşmesi zor bir hayal olsa da artık Türkiye’yi rahat bırakmayacakları konsolosluk görevlilerini rehin almalarından anlaşılıyor.

Haberin Devamı


Yarın ne olacak

BUGÜNLERDE herkes Türkiye’nin Ortadoğu bataklığına ne kadar saplanacağını, gerek siyasi, gerekse ekonomik olarak gelecekte neler olabileceğini anlamaya çalışıyor. Herkesin kendine göre bir derdi var. Kiminin askere gidecek oğlu, kiminin döviz borcu, kiminin hisse senedi, pek çok kişinin de işsiz kalma ya iş bulamama korkusu var. Türkiye ustaca politikalarla bu durumdan sıyrılamazsa, içine çekileceği bataklığın iç ve dış siyasetten turizme, üretimden ihracatta ekonominin her alanında büyük sıkıntılar yaşatmaya başlayacağı çok açık.
Keşke Efes Antik Tiyatro’da barış dolu dünya için çalan sanatçıların sesini duyabilenlerin işbaşında olduğu bir ülke olabilseydik. O zaman Ortadoğu cehenneminin ateşini ensemizde hissetmez, giderek koptuğumuz Batı dünyası gibi yarın kaygısı duymadan huzur içinde yaşardık.

Yazarın Tüm Yazıları