Angelina ve Brad’le İzmir reklamı

1 Kasım’dan bir gün önce gündeme bomba gibi düştü, sonra seçim heyecanıyla aradı kaynadı gitti.

Haberin Devamı

Holywood’un  yıldız çifti Angelina Jolie ve Brad Pitt’in Urla’da ev satın aldıkları haberinden söz ediyorum. Medyayı sallayan haberde ünlü çiftin Urla’da 10 dönümlük arazi içinde 2.6 milyon dolara ev satın aldıkları Anadolu Ajansı’ndan Türkiye’ye duyuruluyordu.

Bir iki gün sonra Brad  ve Jolie çiftine ev satan  yine aynı uluslararası emlak şirketinin Türkiye temsilcisi, Cristiano Ronaldo’ nun da önümüzdeki günlerde Urla’dan ev alabileceği açıklamasını yapıp “Bu gidişle önümüzdeki günlerde Urla emlak piyasası hareketlenecek gibi görünüyor” diyordu.

Meraklıları bilir. Hollywood’da  ünlü yıldızların oturduğu  semtler vardır. Turizm şirketleri bu semtlere tur düzenler “Burası Julia Roberts’ın evi, burası Roberto de Niro’nun, burada  Sandra Block oturuyor şurada Tom Hanks “  diyerek minibüslere doldurdukları meraklı turistleri sokak, sokak dolaştırır. Urla’ya yıldızlar yağmuru devam ederse gelecekte Hollywood’daki gibi ünlülerin  yaşadıkları bölgelere turizm turlarının başlaması sürpriz olmaz.

Haberin Devamı

Ama tabii ki en önemlisi Brad Pitt, Angelina Jolie gibi kadın, erkek milyonlarca hayranı olan dünya sinema yıldızları ile Ronaldo gibi futbol yıldızlarının Urla’nın marka değerine yapacağı katkı. Çiftin Urla’da ev satın aldığı dünya  basınında yer almaya başladığı andan itibaren,  Urla ve İzmir’in uluslararası tanıtımı için milyonlarca dolar harcansa  başarılamayacak bir reklam yapılmış olacak. Hele çift bir  kez yaz tatillerini geçirip Urla, Çeşme, Alaçatı’da  bir iki restoranda da yemek filan yesin ondan sonra Yarımada’yı tutabilene aşk olsun.

 

İzmirliler 5 çocuk yapsın

 Angelina ve Brad’le İzmir reklamı

İşin iyi tarafı bu haberler  ucuz kitle turizmini değil,  dünya starlarının ilgisini çekecek  paralı, güçlü,  kaliteyi artıracak yatırımcıları cezbedecek sonuçlar getirecek tanıtımlar olacak. Tabi bunun için yerel yönetimlerin de kolları sıvayıp dünya starlarının  bölgelerine yaptıkları yatırımları tanıtım için kullanabilecekleri senaryolar geliştirmeleri gerek.

Haberin Devamı

Bütün bunların ötesinde, 6 çocukları olan ünlü çiftin ev almak için Urla’yı tercih etmesi Türkiye’nin Avrupalı yüzü İzmir için ayrı bir anlam taşıyor. Sözlerime seçimlerden sonra sosyal medyada paylaşılan yaratıcı bir söz ile son vereyim:

“İzmirliler en az 5 çocuk yapsın bu ülke başka türlü kurtarılamaz.”

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları