Merakla beklenen kitabı “Enstitü” çıktı

“Yeşil Yol”, “Hayvan Mezarlığı”, “Mahşer”, “O” ve “Yabancı” gibi kitaplarıyla okurların gönlünde taht kuran Stephen King’in yeni romanı “Enstitü” (The Institute) okurlarla buluştu.

Haberin Devamı

Goodreads Awards 2019 “En İyi Korku Kitabı” ödülünü alan “Enstitü”, üzerlerinde deneyler yapılıp sonrasında acımasızca ortadan kaldırılmak üzere ailelerinden koparılarak gizli bir yere hapsedilen, telekinezi, telepati gibi özel yeteneklere sahip bir grup çocuğun hikayesini anlatıyor.
“Korkuyu yaratma, onu yok et!” temasını son yıllarda daha fazla vurgulayan Stephen King, “Enstitü” romanıyla ilgili, “Zayıf insanların güçlü olabildiklerini yazmak istedim” yorumunda bulunuyor.

Koronaya inat

Berlin’deki kültür sanat iklimini, orada yaşayan dostum Merhaba Dergisi Yayın Yönetmeni Murat Tosun’a sordum. Berlin’de önemli bir kültür ve sanat kurumu, korona nedeniyle sessiz sedasız dijital ortamda düzenlenen törenle açılmış, bu haberi paylaştı benimle. Humboldt Forum, Prusya döneminde inşa edilen Berlin Şehir Sarayı’nın içinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Berliner Stadtschloss, 2. Dünya Savaşı’nda hasar gördükten sonra restore edilmek yerine Doğu Almanya tarafından 1950 yılında havaya uçurularak yıkıldı. Uzun tartışmaların ardından 2013 yılında dış cephesi orijinal mimarisine uygun olarak birebir inşa edilmeye başlandı. Saray, 2019 Aralık ayında dijital ortamda düzenlenen törenle açıldı. Humboldt Forum, korona nedeniyle 2021 yaz aylarından itibaren sanatsal çalışmalara başlayacak. Berlin Etnoloji Müzesi, Asya Sanatları Müzesi ve Berlin Şehir Müzesi ile Humboldt Üniversitesi koleksiyonları ve sanat eserleri burada sergilenecek.

Fotoğraf, Christoph Musiol’a ait.

Everest’te yerli yazar rüzgarı

Everest Yayınları editörü Eyüp Tosun’la görüştüm, bu ay bakın neler oluyor:

“Kemal Varol artık Everest Yayınları’nda. Yeni romanı ‘Kara Sis’ çıktı, arkasından ‘Ucunda Ölüm Var’ ve ‘Jar’ı yayınlayacağız ve vakti geldikçe de tüm kitaplarını. Mario Levi’nin yedi kitaplık ‘İstanbul’ serisinin üçüncü romanı ‘O Pazartesi-Eminönü’ de yayımlandı. Mario Levi yine fotoğrafları da kendi çekiyor. Edebiyat eleştirileriyle tanıdığımız Yıldız Ecevit’in ilk romanı ‘Kozmik Komedya’ okur için sürpriz olacak. Zeynep Göğüş’ün yeni romanı ‘Yok Çünkü Telafisi’ yolda. Abdullah Aren Çelik’in ‘Yediler Teknesi’ romanı ve Cevdet Karal’ın ‘Büyük Kekeme’ ve ‘Cebrail’in Yakarışı’ şiir kitabı da baskı aşamasında.

Haberin Devamı

Hilmi Yavuz külliyatına kaldığımız yerden devam ediyoruz. Oktay Akbal’la mektuplaşmaları ilk kez yayınlanacak, yeni bir şiir kitabı da yolda. Artun Ünsal’ın tüm eserleri de artık Everest’ten çıkacak.”

“Sinemada Yol ve Yolculuk” raflarda

Sinema yazarı ve akademisyen Fırat Sayıcı’nın üçüncü kitabı “Sinemada Yol ve Yolculuk” Platanus Yayınları’ndan çıktı. Türk ve dünya sineması üzerine akademisyenlerin, öğrencilerin ve sinemaseverlerin rahatlıkla okuyabileceği kitap, bir arşivlik eser.
Sinema sanatını sadece izleyerek değil üzerinde düşünerek, tartışarak hayatına dahil edenlerin kitabı... Sayıcı’nın sinema tarihi alanında Türkiye’de ilk defa bu denli kapsamlı incelenen yol sineması üzerine bu çalışması, her kesimden okuyucuya hitap ediyor.

Haberin Devamı

Kim ne okuyor?

  • Avukat, yazar Sedef Erken, Javier Marias’ın “Yarın Savaşta Beni Düşün” adlı kitabını okuyor.
  • Hürriyet yazarı İhsan Yılmaz, Necmi Sönmez’in “Fahrelnissa Zeid Sözlüğü” adlı kitabını okuyor.
  • Yeni Alanya gazetesi haber koordinatörü Meryem Kanberoğlu, Gabriel Garcia Marquez’in “Yüzyıllık Yalnızlık” adlı kitabını okuyor.
  • Yönetmen Harun Özakıncı, Meltem Ulu’nun “Halikarnas Balıkçısı’nın Yolculuğu” adlı kitabını okuyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları