İstanbul’u odağına alan dergi geliyor

Geçenlerde Dark İstanbul Medya A.Ş’nin önemli ortaklarından Sami Dündar’la görüştüm ve beni heyecanlandıran bir haber verdi.

Haberin Devamı

Sanat ve medya dünyası, kapsamlı içeriğiyle dikkat çeken yeni bir dergiye kavuşuyor. Yapımcı, yayıncı, yazar, yönetmen Sami Dündar’ın başında bulunduğu Dark İstanbul Medya A.Ş. bünyesinde hazırlanan Dark İstanbul Dergi, üç ayda bir yayımlanacak ve ilk sayısı haziran ayında raflarda olacak.

İstanbul’u odağına alan dergi geliyor

İstanbul odaklı dergide polisiye, fantazya, korku ve bilimkurgu edebiyatı hakkında dosya konuları, söyleşiler ve yazıların yanında İstanbul tarihi, sinema, müzik, gastronomi, çizgi roman, öykü gibi başlıklar da bulunacak. Derginin yayın yönetmenliği görevini ise deneyimli kültür-sanat gazetecisi ve yazar Özlem Ertan üstlendi.

Haberin Devamı

Robert Kolej ve tarihi

Robert Kolej tarihine dair çok kapsamlı, genel okur kitlesine hitap eden bir çalışma Önder Kaya kalemiyle okurlarla buluşacak. Kaya, kolejin tarihi yapısından günümüze, farklı görüşlerden eğitim sistemine kadar pek çok detayla bu köklü yapının bir tarihçesini bizlere sunacak.

İstanbul’u odağına alan dergi geliyor

Biyografi ve tarih severler için

Diplomat Şair-Yahya Kemal’in Elçilik Yılları 1926-1949”, Berkan Gülsoy imzasıyla raflarda. Yahya Kemal Beyatlı’yı şairliğiyle tanıyoruz ancak o aynı zamanda iyi bir tarihçidir. “Lale devri” kavramını, Türkiye Türklüğünün başlangıç tarihini 1071 olarak belirleyendir. Az bilinen “diplomat” sıfatı vardır. Lozan görüşmelerine katılarak deneyim elde eden şairimiz 1926-1949 arasında Polonya, İspanya, Portekiz ve Pakistan’da elçi ya da büyükelçi olarak bulunur. Genç cumhuriyetin biraz acemi diplomatıdır usta şair. Bu görevi sırasında krallarla dostluk kurar, fırtınalı aşklar yaşar; bir de müthiş şiirlerini yazar. Bir ilki gerçekleştirerek şairimizi bilmediğimiz yönüyle ele alan Berksan Gülsoy’un yüksek lisans tezi h2o kitap tarafından çok ilginç bir yaşantı kitabı olarak sunulmuş, yakında yayımlanacak.

Haberin Devamı

İstanbul’u odağına alan dergi geliyor

Derya Berrak’tan “Kelebek Kayalığı”

İlk baskısı 2012’de yapılan “Kelebek Kayalığı”, Derya Berrak’ın ilk öykü kitabı olma özelliğini taşıyor. Berrak, kitapta hayata, anneliğe, yetişkinliğe ve çocukluğa dair gerçekçi ve umutlarla örülü dünyalarda geziniyor. Okuyucularını, unutulmaya yüz tutmuş yaşamlarda gezintiye davet ediyor. Berrak, okuyucularına kendi çocukluklarını, ailelerini, yaşamı, geçmişi anımsatıp duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Kimisi kırılgan öykülerle, okuyucuyu ayrı bir olaya götürüyor. Bu girift dünyanın kapılarından baktığınızda, iç içe geçen farklı duygular bir arada yaşanıyor.

İstanbul’u odağına alan dergi geliyor

Yeni Çıkanlar

İçine kapanan kuşağın romanı

Televizyon izleyicisinin özenle takip ettiği, pek çok yapımın senaryosuna adını yazdıran, geçmişten günümüze pek çok dergi ve gazetede yazılarıyla var olan Başar Başaran’ın “Amsterdam” isimli yeni romanı Doğan Kitap tarafından yayımlandı.
Amsterdam, eski sevgilisinin düğünü için İstanbul’dan Amsterdam’a giden ve orada gerçekliğinden bir türlü emin olamadığı bir gece geçiren bir yazarın hikâyesi. Dertlenen, içine kapanan, arayan, aradığını bulamadıkça daha da kapanan ama dışa dönük taklidi yapmak zorunda kalmış kuşağın romanı.

Haberin Devamı

“Coşkun Sabah, Anılar Şimdi Gözümde Canlandılar”

Bu kitap, Coşkun Sabah’ın sanat yaşamını bilinmeyen yönleriyle anlatmak için Didem Abidin ve Selahaddin Abidin tarafından yazılmış. Türk müzik tarihinin elli yıllık bir bölümüne, önce ud sanatçılığı, sonra besteleri, sonra da şarkıcılığıyla damgasını vurmuş bir sanatçının biyografisinin yazılması gerçekten önemli. En önemlisi de bu çalışma, bir sanatçıya hak ettiği değeri yaşarken vermek gerektiği bilinciyle hazırlanması. Diyarbakır yılları, şöhret basamaklarını nasıl tırmandığı anlamlı bir şekilde işlenmiş. Ailesi ve arkadaşlarının gözünden Coşkun Sabah’ı okumak keyifli olacak.

KİM NE OKUYOR?

Ünlü besteci, piyanist Selim Atakan, Bestekâr Karnik Garmiryan’ın “Hayatı ve Eserleri” kitabını okuyor.

Haberin Devamı

Yapımcı Zeynep Atakan, Güler Sabancı’nın “Bir Üniversite Var Ederken” adlı eserini okuyor.

Oyuncu, yazar Başak Sayan, yazar Vigdis Hjorth’un “Miras” adlı romanını okuyor.

Oyuncu, yazar Ebru Destan, Piraye’nin “Seyir” adlı romanını okuyor.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları