Hayat devam ediyor

Geçen hafta Bahar Feyzan’ı aradım, neler yaptığını sordum.

Haberin Devamı

İşte bana anlattıkları:
“Pandemi sürecinde beni büyüten hem anneannemi hem de dedemi koronadan kaybettim. Bu durum, hayatı algılayış biçimimi çok değiştirdi. Sadece benim değil elbette çok insan bir şekilde hasar aldı. Lakin hayat böyle de tuhaf...
Yeni kitabım için notlar alıyorum, YouTube kanalımda farklı işlere yer vermeye gayret ediyorum. Tv100’de ‘Karşı Mahalle’ isimli, cumartesi akşamları haftalık tartışma programı sunuyorum.
Kendi yemeklerimi kendim yapıyorum. Şeker ve karbonhidrat dışı besleniyorum.
Bol yürüyüş ve kendim spor yapıyorum. Herkese sağlık diliyorum.”

Yıldız geri dönüyor

Daha önce “Seni Koruyan Kadınlar Var bu Dünyada!” adlı öykü kitabını çıkaran oyuncu senarist ve yazar kimlikleriyle tanınan Gül Gülsün Yıldız, bir romanla 2021’de okurlarıyla buluşuyor.
Odağına iki kadını aldığı romanında Yıldız, toplumsal eşitsizliğe, kadın ve erkek olmaya, kendini ve aşkı bulmaya dair önemli mesajlar veriyor. Yıldız’ın kalemini seviyorum, klişelerden uzak hikayelerini de kıymetli buluyorum. Bakalım romanı hangi yayınevi yayınlayacak!

Haberin Devamı

6’ncı yayıncılık buluşması gerçekleşti

Pandemi günlerinde yılın ilk yayıncılık buluşması İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile yürütülen Basın Yayın Birliği, İstanbul Valiliği ve İstanbul Ticaret Odasının da katkı sunduğu projeye, bu yıl 60 ülkeden 345 yayımcı katıldı.
Odak ülkenin Azerbaycan olduğu etkinlikte özellikle eski KGB görevlisi, bugünün çok satan yazarı Cengiz Abdullayev büyük ilgi gördü.
Birçok dile çevrilen yazarın kitapları 25 milyonun üzerinde satmış durumda, ülkemizde ise polisiye eserlerini Kaknüs Yayınları yayınlıyor.

Zamanlar ötesi bir uyarlama

Geçen hafta akademisyen yazar Cengis Asiltürk’e edebiyattan sinemaya uyarlanmış en sevdiği film sordum. Asiltürk’ün cevabı şöyle oldu:

“Bir romanın filme uyarlanmasında iki büyük tuzak var: Romanın olaylar görünümünü tümüyle ‘roman dili’ tarzında senaryoya aktarmak... Romanın sinopsisini senaryo aracı haline getirip kalanı sinemanın dil koşullarını gözeterek filmi kurmak... Orta Çağ tarihçisi Umberto Eco’nun “Gülün Adı” romanı da bütün bir sinema tarihi içinde en ustalıklı ‘edebiyat uyarlaması’ olmasını, kanımca ‘uyarlamanın ruhuna’ bağlı kalınmasına borçlu... Daha iyisi hiç yapılamadı.”

Haberin Devamı

Kim ne okuyor?

◊ Hürriyet yazarı Bahar Çuhadar, Nick Hornby’nin “Senin Gibi” adlı romanını okuyor.

◊ Doktor Göknur Gözen, Vamık D. Volkan’ın “Fanustaki İnsanlar” adlı kitabını okuyor.

◊ Yazar Gönül Kıvılcım, Başak Baysallı’nın “Fresko Apartmanı” adlı romanını okuyor.

Yazarın Tüm Yazıları