Biraz deniz, biraz dalga ama hep edebiyat

Yaklaşık beş ay önce Suadiye-Bostancı arası bir eve taşındım. Bu yakada daha mutlu olduğumu söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Evimin bu yakada olması, beni adalara ve dostlarıma daha fazla yaklaştırdı. Geçenlerde dostum İnci Özman’la Burgaz Ada’ya gittik. Bu adayı sevmem için tonlarca sebep var zaten.
Türk hikâyeciliğinin en önemli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık’ın izini, edebiyata sığınmanın mevsimi sonbaharda Burgaz Adası’nda sürmek çok keyifliydi. İnci de ben de Abasıyanık’ın öykülerinde daha çok hayat buluyoruz.
Küçük sakin bir ada Burgaz, balıkçı tekneleri de bana Sait Faik’in çok sevdiğim bir öyküsünü hatırlatıyor: Stelyanos Hrisopulos Gemisi.
Hikayemizin baş karakteri Trifon’a yapılan kötülüğü unutamıyorum. Ada vapurunda, İnci’yle bu öyküyü tekrar okuduk.
Kendimize ve edebiyata bir kez daha yaklaştık.

Fatih Türkmenoğlu bilinmeyen diyarlara götürüyor

Fatih Türkmenoğlu, yeni bir çocuk kitabı yazıyor. Kimsenin bilmediği ülkeler hakkında eğlenceli bilgileri, gerçek olayları kapsayacak bir kitap olacakmış. Resimler ve illüstrasyonlar da göz dolduruyor. Marshall Adaları, Gambiya, Tuvalu, Barbados gibi uzak ve gündemde olmayan ülkeler hakkında kitap hazırlamak zevkli olsa gerek.
Dünyada 200 civarında ülke var, bu ülkelerin çoğu hakkında haber bile çıkmıyor, neredeyse hiç bilgi sahibi değiliz. Oysa dilleri, kültürleri, gelenekleri ile çok zenginler! Bakalım, bu güzel kitap ne zaman yayımlanacak, bilmediğimiz diyarlara bizi ne zaman götürecek, merakla bekliyorum.

Haberin Devamı

Kim ne okuyor?
· Sanatçı Ali Poyrazoğlu, Stefan Zweig’ın “Vicdan Zorbalığa Karşı” adlı kitabını okuyor.
· Ressam Şeyda Cesur, John Berger’in “Portreler” adlı kitabını okuyor.
· Ressam Mine Arasan, Ferzan Özpetek’in “Bir Nefes Gibi” adlı romanını okuyor.
· Gazeteci Ali Rıza Türker, Zafer Köse’nin hazırladığı “Livaneli’nin Penceresinden” adlı kitabı okuyor.
· Yazar Aslıhan Yıldırım, Karl Ove Knausgaard’ın “Âşık Bir Adam” adlı romanını okuyor.

Gültekin Karakuş’la yeni bir macera

H2O Kitap’tan yayıncı dostum Özcan Özen, bu günlerde çok heyecanlı.
2012’de yayınladıkları ilk romanları olan “Algı Kalesi”nin yazarı Gültekin Karakuş’un ikinci kitabı “Devir Saati”ni matbaaya hazırlıyorlar.
Aradan geçen yıllarda onlarca roman yayınladılar ama bu iki kitabın yeri başka.
Yazarın ve yayınevinin ilk romanı “Algı Kalesi”, felsefesi ve kurgusuyla bir hayli öne çıkmıştı. Şimdi “Devir Saati”nde yine aynı niteliklerle okuyucuya bambaşka bir deneyim yaşatacak...

Haberin Devamı

Remzi Kitabevi’nde neler oluyor?

Merakla beklenen bir gerilim-polisiye geliyor: Infernis. Yazarı Mahfi Eğilmez. Remzi ailesine yeni katılan yazarlardan üç kitap daha sırada: “Endekslerle Türkiye Ekonomisi” (Arzova-Atakişi-Ekmekçi), “Küresel Ekonomi Düzeni” (Ahmet Söylemezoğlu), “Şirket: Quo Vadis” (Daniş Navaro).
John Grisham’ın yeni kitabı “Kurtarıcı” ile “Hayatımızı Değiştiren Filmler” (Atilla Dorsay)” önümüzdeki ay okurla buluşacak.
Bir başka sürpriz ise “Baba Bana Hazır Mısın?” (Şirin Seçkin-Gökhan Oral) ebeveynlere yönelik bir çalışma.

 

Yazarın Tüm Yazıları