Ünlü şefler masalarda, yemekleri menüde

Türkiye’nin en başarılı birkaç şefinden Maksut Aşkar ile şarap uzmanı Levon Bağış’ın Nişantaşı’nda açtığı Foxy, gastronomi dünyasının yeni müdavim mekânı. Şefler sadece gitmekle kalmıyor; menüde Şemsa Denizsel, İnanç Baykar, Burçak Kazdal, Mustafa Otar gibi isimlerin kendi imza yemekleri de var.

Haberin Devamı

Efsane lokanta Kantin’in şefi Şemsa Denizsel’in dillere destan ekşili dili... Reşitpaşa Amanda Bravo’nun şefi İnanç Baykar’ın pekmezli ciğeri... Apartıman Yeniköy’ün şefi Burçak Kazdal’ın pekmezli patlıcanı... Beymen Brasserie’nin şefi Mustafa Otar’ın çiğ rezene salatası... Nişantaşı’nın yenisi Foxy’de menü böyle uzayıp gidiyor.

Ünlü şefler masalarda, yemekleri menüde

Çeşit çeşit gelsin, herkes biraz tatsın

Bu isimlerin ortak yanı, Maksut Aşkar ve Levon Bağış’ın yakın arkadaşları olmaları. Ve bu arkadaşlıkları da sahipleri oldukları Foxy’yi kent gastronomisinin en ünlü isimlerinin müdavim mekânı haline getirmiş.

O yüzden imza yemeklerinin Foxy’de servis edilmesine izin vermişler. Mesala çarşamba akşamı ben karides mücvere elimle girişirken Mustafa Otar da yan masada keyif yapıyordu.

Haberin Devamı

Ünlü şefler masalarda, yemekleri menüdeBeyin tava, humus ve karides mücver.

Ama menüyü sadece başka şeflerin yemeklerinden ibaret sanmayın. Kuzulu patatesten beyin tavaya, lorlu ot salatasından topiğe seçenek çok. Karar vermesi biraz zor. Dert etmeyin, hiçbiri ne başlangıç, ne ara ne de ana yemek. ‘Çok çok söylensin, çeşit çeşit gelsin, herkes biraz tatsın’ kafasında tabaklar.

Ve bunlara eşlik eden 100’ün üstünde şarap... Sadece yerli üreticilerin, yerli üzümlerle yaptığı, birçoğunu başka hiçbir yerde bulamayacağınız şaraplar. Orada da kararsız kalıp birden fazla denemek isteyen için, ‘yarı fiyatına yarım kadeh’ uygulamaları var.

‘ÜÇ Y’ FORMÜLÜ

Aşkar ile Bağış’a “Karaköy’de o kadar çok mu para kazandınız ki daha bir yıl bile dolmadan Nişantaşı’nda, üstelik de pandemide yeni şube açtınız?” diye soruyorum. Cevap: “Bizim derdimiz zaten para değildi. İkimizin de başka işleri var. Ama ‘yerli mutfak - yerli şarap - yerli müzik’ konsepti öyle bir karşılık buldu ki 45 kişilik Karaköy Foxy’den sonra yeni Foxy’yi kendi kendine getirdi.”  

Haberin Devamı

Pandemi rezervasyonu mecbur kıldı

Foxy’de belli belirsiz, yeni nesil avangart Türkçe caz çalınıyor. Müşteriler çoğunlukla yeme-içme dünyasından simalar, şarap meraklıları ve tabii ki semt sakinleri. Yaş ortalaması 30-40, kadınlar çoğunlukta. Pazartesi hariç her gün 12.00-1.00 arası açık. En başta rezervasyonsuz bir yer olarak tasarlanmış ama pandemi yoğunlaşmasını azaltmak için mecburen rezervasyon almaya başlamışlar. Yemekler 29-65, kadehler 17-50 lira. (0531) 484 38 91

NESİ GÜZEL: Yazdan kalan son akşamlarda Mim Kemal Öke Caddesi’ne bakan kaldırım terası...
NESİ KÖTÜ: Kapalı alanı çok kısıtlı olduğu için kışın aynı tadı veremeyecek gibi görünmesi...

Haberin Devamı

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN, PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

Kestaneli mont blanc, ayva tart tatin, bademli Paris brest öğrenmek için milletin birbirini çiğnediğini...

Bugün Maslak MSA’daki Fransız tatlıları atölyesine 280 liralık biletlerin kapış kapış satılıp bittiğini...

Şevval Sam’ın perşembe akşamı Cemal Reşit Rey’de Müzeyyen Senar şarkıları konseri vereceğini...

∆ Konserde Sam’a, Müzeyyen Senar ile uzun yıllar birlikte çalışmış saz sanatçılarının eşlik edeceğini...

CUMARTESİ ATEŞİ
BU AKŞAM SEN NEREDESİN

Ünlü şefler masalarda, yemekleri menüdeMelek Mosso

Melek Mosso Beşiktaş IF Performance’ta, Koray Avcı Antalya Açıkhava’da, Mehmet Erdem Kadıköy Dorock XL’da, Melike Şahin Kayseri Kadir Has GM’de, İncesaz Zeki Müren repertuvarıyla Beyoğlu Grand Pera Emek Sahnesi’nde, Fettah Can Aqua Florya Hayal Kahvesi’nde... 

Haberin Devamı

80 TL: ‘Bar Psikoloğu’ olarak bilinen Ferhat Aydın’ın çarşamba akşamı Ankara Hayal Kahvesi’ndeki eğlenceli sohbet/şovuna giriş ücreti... Bu şovmen aynı zamanda ODTÜ Psikoloji bölümü mezunu.

Yazarın Tüm Yazıları