Paylaş
Ölüm haberini Tanyeli’nin büyük oğlu Taylan duyurdu:
“Bu sabah canım teyzem son nefesimi verip anneme kavuştu. İki kardeş bu dünyadan öte, yeniden bir aradalar...”
Tanyeli’nin abisi de geçen yıl kanserden vefat etmişti.
Aslında üç kardeş buluşmuş oldular. Acaba yeğeni dayısını niçin hiç anmadı? Ailede bir kırgınlık mı var acaba? Yine de art arda bu üç kayıp için başları sağ olsun.
Müşteri No:1
Ev teknolojisiyle tanınan Dyson, saç bakım alanına da girdi.
Yeni saç bakım ürünlerini tanıtmak üzere İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyen markanın güzellik kategorisi global başkanı Kathleen Pierce ile bir araya geldik.

Kendisini firma bünyesinde “Müşteri No:1” olarak tanıtan Kathleen, uzmanlar yeni bir ürün için geldiklerinde, anlatmalarına fırsat vermeden, ellerinden alıp direkt saçına götürdüğünü söylüyor.
Böylece de bütün ürünleri ilk kullanan kendisi oluyormuş.
Kathleen’e Chitosan saç şekillendirme serisiyle ev teknolojisinden kişisel bakıma doğru bu ani dönüşün nedenini sordum.
Şampuan yapmak, fön makinesi yapmaktan daha mı kârlı? “Kullandığımız teknoloji için zaten birçok şeyi biliyorduk” diyor:
“Saç şekillendirme makinesi için zaten saçı tanımamız gerekiyordu.
Dünya üzerinde 300 laboratuvarımız var. Saçı, yapısını, ihtiyaçlarını, saç derisini zaten tanıyorduk.
Şimdi cihazlarımızla tamamlayıcı şekilde çalışacak bu yeni ürünleri ortaya çıkardık...”
Yaşı tutanlar hatırlar
Şarkıcı Çelik 90’lı yıllarda “Ateşteyim” şarkısının klibinde giydiği ikonik kazağı yeniden giydi. O kırk yamalı kazağı meğer annesi örmüş. Çelik’in aile hikâyesi ilginç, biliyorsunuz.

Babası Arçelik’te işçi diye adını “Çelik” koymuşlar falan.
Kadının ellerine sağlık; geniş, rahat, belli ki de sımsıcak bir kazak. Bunca zamandır durduğuna göre de sıkı işçilik.
Fakat o yamalı bohça klipte niye giyilir, hadi o giydi, biz o klipleri niye izlemişiz? Ah 90’lar ah.
Boğaz’da jetsörf hayali
Çağla Şıkel, Boğaz’da jetsörf yaptı; o anlar için “Hayatımın en güzel günlerinden biri. Bir hayalim gerçek oldu. İstanbul böyle bir başka güzelsin...”

46 yaşında jetsörf... Bu sporu öğrenip bir de Boğaz’da yapma hayali kurmak...
Sonra o hayali gerçekleştirmek...
Çağla’nın iki hap-üç yemişten oluşan tuhaf kahvaltılarına takılıyoruz ama manşet asıl bu harekette.
Paylaş