Sahillerden beşi bir yerde

Bayram kalabalığı çekilince tatil yerleri olağan sahipleriyle mevsimlik hareketlerine geri dönmeye başladı. Tozduman yatışıp ortalık sakinleşince göze daha görünür olan ayrıntılar var. İlgi alanınıza göre siz karar verin: İnsan mı, hayvan mı, mekân mı, ortam mı, masa mı?

Haberin Devamı

Sahillerden beşi bir yerde
BİR MASADA, BİR KABİNDE...
BİR DJ (ÇEŞME)

Hem yurtiçi ve yurtdışında çalan başarılı bir DJ hem de prodüktör. DJ Cafi (Cafer Palamut) Çeşme’de sezonun en popüler mekânlarından Angelo Grande’yi işletiyor. Boks ve spor meraklısı; vücuduna, kılığına özenli. Tipi de yerinde olunca adı “Çeşme’nin en yakışıklı DJ’i”ne çıktı. Mekânında erkekten çok kadın olması o yüzden herhalde.  
Sahillerden beşi bir yerde
BU DA TURGUTREİS’İN SUNSET’İ
BİR SALAŞ (BODRUM)

Turgutreis’teki küçük, şirin işletmelerden biri Sunset. İsim benzerliği... 25 yıl sonra ilk kez Bodrum Cennet Koyu’nda yazlık açan İstanbullu lüks Sunset’le hiçbir benzerliği yok. İçkinizi kendiniz götürüyorsunuz, servisinizi yapıyorlar, üstüne menüden ne sipariş verirseniz onu ödüyorsunuz. Kalamarlarına bayıldım.
Sahillerden beşi bir yerde
GÜNDÜZ AKDENİZ MUTFAKLI PLAJ, GECE OCAKBAŞI
BİR TABAK  (BODRUM)

Haberin Devamı

Kaburgaya sarılı zırh kebabı... Gündoğan’da bu yaz açılan Danış Restaurant Beach’in menüsünde yok, özel olarak sipariş verildiği zaman yapılıyor. Kuzu but ve kaburga, kıyma haline gelene kadar zırhtan geçiriliyor. Dana kaburga kemiğinin ince olanları seçiliyor. Kebabın eti kaburganın etrafına yapıştırılıyor. Kömür ateşinde pişiyor. Kaburganın lezzeti kuzu etiyle birleşiyor. Kaburga, yapısı gereği ısıyı eşit dağıtmadığı için kebabı düşük ateşte pişirmek gerekiyormuş. Her tarafını eşit olmasının ayrı bir ustalık gerektirdiğini söylüyorlar. Fiyatı da ona göre tabii: 240 lira. Ama 4 kişiyi  haydi haydi kesiyor. Yolunuz düşerse ekşili dil söğüşü ve şişte künefeyi de mutlaka tadın. Bütün bu lezzetler akşam 19.00’dan sonra mekân ocakbaşına dönüşünce... Gündüz Akdeniz mutfağı beach menüsü servis ediyorlar. Ahşap iskeleden kum deniz. Ilık su sevenler için. Giriş ücretsiz ama 350 lira harcama yapmak şart. Servis hem gece hem gündüz standardın üstünde. Koya bakan manzara güzel, müzik varla yok arası, dinlendirici. Ne çaldığını hiçbirimiz hatırlamıyoruz bile.

Sahillerden beşi bir yerde

 

Haberin Devamı

KUŞ SESLERİ SPA’LARA YAYILIR
BİR KAFES (ÇEŞME)

Reges Resort, Çeşme’nin yeni nesil lüks otellerinden. Bu yeni nesil otellerin amacı dış pazara açılıp sezonu Bodrum’daki gibi uzatabilmek. Bunun için gastronomiden, çevre gezisine türlü alternatif üretiyorlar. Çeşme’nin avantajlarından biri de şifalı termal kaynakları. 1.400 metrekarelik bir SPA oluşturmuşlar. Alanın içindeki özel bir bölümde sekiz kanarya besliyorlar. SPA’dan yararlanırken kuşları canlı olarak dinliyorsunuz. Sabah saatlerinde daha ötüşkenler. Fenerbahçelilerin değmesin keyfine...

Sahillerden beşi bir yerde

 

BİR ‘TEZGÂH’A GELDİK Kİ...
BİR GRUP (ÇEŞME)

Alaçatı’daki Korto’da dinledim Tezgâh’ı. Enerjileri müthiş. Seyircinin nabzına göre her parçayı repertuvarlarına uydurup kendi tarzlarında yorumlama yetenekleri var. Bir ara ‘Dalgalandım da Duruldum’ isteği yaparken bulduk kendimizi. Sosyal medyadan takip edin. Ne demek istediğimi dinleyince anlayacaksınız.
Sahillerden beşi bir yerde
BU AKŞAM SEN NEREDESİN?

Haberin Devamı

Erol Evgin Altınoluk Amfi Tiyatro’da, Cem Adrian IF Performance Hall’de, Manuş Baba Denizli Holly Stone’da, Kenan Doğulu Kuşadası A.G.A’da, Redd Kadıköy Dorock XL’da, Levent Yüksel Marmaris Amfi Tiyatro’da, Sagopa Kajmer UNIQ İstanbul’da, Buray Bodrum Antik Tiyatro’da...
Sahillerden beşi bir yerde
112 TL

Yarın Kuşadası Jade Beach’te Şehinşah, Bedo, Melez, Can Öztürk gibi isimlerin müzik yapacağı Summer Fest’e en ucuz giriş ücreti...  (www.biletix.com)

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları