Photoshop’la hakaret mümkün mü?

Oyuncu Yasemin Sakallıoğlu’nun skeçlerine bayılıyorum. Çoğunlukla Karadeniz kadını tiplemesi yapıyor. Yattığı yerden, başında yemeni, sıfır makyaj falan...

Haberin Devamı

Zaten doğal bir kadın.
Makyaj yaptırmak için bir güzellik merkezine gidiyor. Çıkışta “Bir fotoğrafınızı çekelim” diyorlar. Merkezin amacı da ünlü kişiyi sosyal medyada paylaşıp tanıtım yapmak.
Fakat çektikleri fotoğrafa öyle bir photoshop yapıyorlar ki, iki bambaşka kadın...
Photoshop’la hakaret mümkün mü
Sakallıoğlu isyan etti tabii: “Yaptığınız makyaja mı güvenmiyorsunuz? Madem shop yapacaktınız, neden makyaj yapıyorsunuz?”
Bazıları için bu hoş bir jest olabilir. “Sağ olsunlar, fotoğrafımı çok güzel yapıp beni öyle paylaşmışlar” diye düşünebilir. Ama bazıları için de bu şu anlama geliyor: “Biz güzelin ne olduğunu biliyoruz, e sen de güzel değilsin. O yüzden biraz düzelttik senin fotoğrafını...” Aslında bir çeşit hakaret. Yasemin Sakallıoğlu da böyle anlamakta son derece haklı.

Haberin Devamı

Tarkan’ın sürpriz Mısır konseri
Tarkan daha 2 ay önce açıklamıştı salgın kontrol altına alınana kadar konser vermeyeceğini: “Biliyorum, belirli kurallar çerçevesinde konserler yapılıyor şu an ama ben benim konserlerim için riskli buluyorum. Çünkü biliyorum, biz bir araya geldik mi koparız. E kimseyi tehlikeye atmak istemem. Şu virüsü kontrol altına aldığımızda, düzlüğe çıktığımızda kavuşuruz...”
Biz Tarkan’ımıza kavuşamadık ama Mısırlılar kavuşacak.
Megastar, yılbaşında ülkenin turistik bölgesi Şarm El-Şeyh’teki Rixos Premium Otel’de sahne alacak.
Eşi ve çocuğunu da yanında götüreceği otelin yönetimine özel isteklerini şimdiden iletmiş bile.
Bozulmadık, Mısırlıları hiç kıskanmadık desek yalan olur tabii. “Burada var da Mısır’da virüs yok mu?” diye bir sürü soru da sıralanabilir. Ama varsın olsun. Tarkan’ın bu konserden 5 milyon lira gibi rekor bir kazanç elde edeceğini öne sürdü popbizde. Böylece belki salgında iptal olan konserlerin bir kısmını telafi edebilir.
Hem belki dönüşte konser vermeme kararını da gözden geçirir.

Keşke Sibel Can’la
Burak Kut düet yapsa
Sibel Can, AKM’deki “Uluslararası Halk Müzikleri Festivali” kapsamında “Sordum Sarı Çiçeğe” ilahisini senfonik orkestrayla söyledi. Program bitiminde de gazetecilere “İlahi albümü çıkarabilirim” dedi.
Ben de Ahmet Hakan gibi düşünüyorum: Çok iyi fikir.
Hatta bir küçük katkım da olabilir belki: Burak Kut ile birlikte çalışsınlar, bazılarında düet yapsınlar hatta.
Sibel Can böyle bir projeye kalkışacaksa Burat Kut’un 2011’de yine bir senfoni orkestrasıyla verdiği ilahi konserini dinlemesini tavsiye ederim. Dinlememiş, kaçırmış olanlar da çok şaşıracak, eminim.

Haberin Devamı

YENİ LAF
Bedenden bağımsız kariyer
Berrak Tüzünataç tarafından Aslıhan Turan’ın YouTube kanalında söylendi:
“Niyetim 10 yıl içinde bu bedenden bağımsız yürüyen bir kariyere sahip olmak. Yazmak, çizmek gibi...”
Yani fiziğiyle, güzelliğiyle değil, entelektüel becerileriyle var olmak istediğini anlatıyor.
Bir nevi bedenen işçilikten fikir işçiliğine geçmek gibi.
Yarın öbür gün kendisi de bölüm başı 3 saatlik diziler yazmasın da…

PANDEMİ GÜNLÜĞÜ

Bill Gates’ten 2022 müjdesi
Hayatımızdan tam çıkmamıştı ama en azından gündemde alt sıralara düşmüştü pandemi.
Hatta kısıtlamalar kalkınca 30 binlere fırlayan vaka sayısı da yavaş yavaş 20 bin bandına doğru iniyordu.
Avrupa’dan ardı ardına gelen kötü haberlerle virüs kendini yeniden hatırlattı. Kısıtlamalar, sokağa çıkma yasakları...
“Acaba bizde de tekrar olur mu?” kaygısı yeniden sardı dört bir yanımızı. Şu anda tek teselli 2015’te yaptığı bir konuşmada Covid-19’u öngören Bill Gates’in açıklamaları.
Geçen hafta yeni bir pandemiye yeterince hazır olmadığımızı söyleyip moralleri bozan Gates, bu hafta ümit verdi. Ölümlerin 2022’nin ortasında çok düşük seviyelerde olmasını beklediğini söyledi:
“Ölüm ve enfeksiyon oranlarının mevsimsel grip seviyesine ulaşacağına inanıyorum. Gelecek yılın ortasında tehlikeli varyantların ortaya çıkacağını sanmıyorum.”
Bill Gates tartışmalı bir isim. Kimileri virüsü de, varyantlarını da, aşılarını da onun çıkardığına, derdinin insanlığa çip takmak olduğuna inanıyor. Kimine göreyse de dünya, iklim, çevre, insanlık gibi konularda çağımızın bir nevi Nostradamus’u. Bu konudaki çalışmalara önemli kaynak aktarıyor. Açıklamalarına hangisi taraftan bakarsanız bakın, önümüzdeki yıl rakamların düşeceği haberi herkes için iyi.
İster öngörüsü olsun, ister bizzat kendi yapsın...

Yazarın Tüm Yazıları