Kuruçeşme yılına hoşgeldiniz

Yan yana yeni mekânların sıralandığı semtte akşamları kapılarda kuyruklar oluşuyor, kalabalık sokaklara taşıyor. Bugünlerde eğlenmek için Kuruçeşme’yi tercih edenler “Burası artık yeni Arnavutköy oldu” diyor.

Haberin Devamı

Kuruçeşme yılına hoşgeldiniz

Hande Yener, Two’da arkadaşı Aylin Coşkun’un doğum günü partisine gidiyor, Saba Tümer’in Korto Live’daki doğum gününeyse Beren Saat ve Kenan Doğulu birlikte katılıyor. İrem Sak, Birce Akalay, Hazal Kaya, Zeynep Bastık öteden beri Alafçı. Hacı Sabancı’nın müdavimi olduğu komşu Goose’daysa rezervasyonlar bir ay sonrasına veriliyor.

Sadece ünlüler mi? Yan yana yeni yerlerin sıralandığı Kuruçeşme’de kalabalık, akşamları mekânlardan dışarı taşıyor, ortam bahçe sobalarının altında sokak partisine dönüşüyor. Nothing Cocktail ve Old School da güzel müzik yapıyor ama bu konuda en büyük rağbet, hepsinin tam ortasında duran Scatola’ya. Açılalı henüz üç hafta olan Ruud’da indigo kokteylini yudumlayan müdavim Filiz Türkmenoğlu “Burası artık yeni Arnavutköy oldu” diyor.

Haberin Devamı

Bunlar yoldan geçerken görebilecekleriniz. Bir de içini göremeyip kapısında kuyruk oluşan Oligark, Sortie, Ena, Boaz gibi ‘dışarıya kapalı’ mekânlar var. Ezcümle Kuruçeşme yıllar süren ıssızlığından kurtuldu, yeni yıla kentin en popüler semti olarak girmeye hazırlanıyor.

BİLMEMİZ GEREKEN DİĞER TRENDLER

CANLI MÜZİK...

Kısıtlamalarda müzisyenler çok zor dönemlerden geçmişti. Neyse ki dönüşleri muhteşem oldu. Yer gök canlı müzik. Ama kelimenin tam anlamıyla... Mesela gazino dediğiniz normalde düzayak olur. Taksim’deki CVK otelinin terası bile artık Private isimli bir modern gazino.

Kuruçeşme yılına hoşgeldiniz

Pandeminin etkisiyle yeme-içme dünyasında inanılmaz fiyat artışları yaşandı. Bu trend 2022’de devam edecek gibi görünüyor. Fiks menü yükselişte. Gece hayatı müdavimleri sonradan bir sürprizle karşılaşmamak için ne ödeyeceğini en baştan bilmek istiyor.

AFRO MÜZİKLER...

Kulüp ortamlarındaysa bütün DJ’ler anlaşmış gibi Afro house rüzgârı esiyor. Levent’te açılan Nommo’da DJ Mathilda da aynı kafada, Taksim’de açılan Ginza’daki Ali Arsan da... Mory Kanté’nin 35 yıllık ‘Yeke Yeke’ şarkısında dans ederken kendinizi Afrika’da hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kuruçeşme yılına hoşgeldiniz

 YAŞAM ALANI... 

Artık herkes kendine ‘yaşam alanı’ diyor. Bu sözü önümüzdeki yıl daha sık duyacağız. Ortaköy’de açılan Kult gibi sanatla sosyalleşmeyi birleştiren de var, Harbiye’deki dekk gibi sporla eğlenceyi buluşturan da: Bir yanda müzik dinleyip salınanlar, diğer yanda kaykay yapanlar...

 Kuruçeşme yılına hoşgeldiniz

Yazarın Tüm Yazıları