Karanlık yılın geceleri

2020’ye zaten çok havamızda girmiyorduk ama en azından turizmden falan umutluyduk. Pandemi tuz biber ekti. Gece hayatındaki hasarın üç-beş yıldan önce telafi edilemeyeceğini düşünüyorum. Ama bütün bu olumsuz tabloya rağmen tek tük güzel şeyler de oldu...

Haberin Devamı

Karanlık yılın geceleriMüzikseverler Yenikapı’daki arabalı konserler sayesinde eğlence özlemlerini giderdi.

Şehrin gecelerine ölü toprağı serpilmiş gibi, her yer yeniden kapalı, sokağa çıkma yasağı var.

- Birçok mekân açılmamak üzere kapandı. Elemanlar, biriken işgücü dağıldı. Kentin kült kulüplerinden Roxy’nin işletmecisi Mersin’de muz üretmeye başladı. Yılların perküsyonisti Müslüm Döner pazarda maske satıyor...

- Gece hayatındaki bütün bu hasara rağmen tek tük güzel şeyler de oldu şehirde. Bunlardan biri Karaköy’de JW Marriott Oteli’nin terasına açılan Sky Bar. Pandemiye denk gelmese başka bir ilgi objesi olurdu. Salgın biter bitmez olacaktır.

- Sonra Şişli’de açılan Safiye Kabare... Çoktandır kimse böyle geniş şov kadrolu bir masrafın altına girmek istemiyordu. Göze aldılar. Yine 2000’in İzzet Çapa kafası. Drag queen’ler falan... Biraz daha Batılı. Biraz daha turistik.

Haberin Devamı

- Cihangir tavernalandı bu kış: Tanisia. Ortada sirtakili, kenarda çat çat çat tabak kırmalı.

- Nusr’et’in Nişantaşı’ndaki yeni yerinin önünde bekleyen kuyruğun gerçek müşteri olup olmadığı tartışıldı. 

- Şef Maksut Aşkar ile şarap uzmanı Levon Bağış’ın Nişantaşı’nda açtığı Foxy de var. Bütün şef arkadaşları, yeme-içme dünyasından simalar oradaydı.

- Bodrum’dan Yeniköy’e kışlık açan Eski Yer ‘yerini hiç yadırgamadı’. Eski Âdet de var. ‘Yeni’de ‘eski’ istilası gibi.

- Pandemide ilk arabalı ve sosyal mesafeli konserlerimizi yaptık. Yenikapı’da. Kenan Doğulu’yla başladı, devamı geldi. Bunu becerebildiğimizi, çok da iyi organize olabildiğimizi gördük.

- Beş demlenmelerini yeniden keşfettik. Mekânlar erken kapanınca bir tık daha erken buluşmanın o eski nostaljisine girdik.

- Biraz 80’ler Türkiye’si gibi: Beylikdüzü’nde tek günlük kiralık evden Boğaz’daki yalılara kadar ev partileri patladı.

- Biraz da 90’lar Türkiyesi gibi: Özel partiler için restoranlar, tekneler, hamamlar kapatıldı.

Yazarın Tüm Yazıları