Gece kulübü gibi meyhane

Duvarlar simsiyah. Sadece aynalardan yansıyan aydınlatmalar parlıyor. Pencerelerde köprü bir fotoğraf gibi. Pervazlar bilerek geniş tutulmuş ki üstüne çıkılıp dans edilebilsin. Kuruçeşme’de açılan Ena, ‘modern meyhane’ konseptini fütüristik bir seviyeye taşıyor.

Haberin Devamı

Yeni nesil’ ya da ‘modern meyhane’ lafı bundan 10 sene önce Asmalımescit’te açılan Safi ile girdi kent hayatımıza. Mey sponsorluğunda yapılan bu projede küçük dokunuşlarla yine geleneksel meyhane mezeleri servis edilecekti ama dekor biraz daha güncel, müzikler biraz daha popüler, ortam biraz daha ‘kadınlı’ olacaktı. Hatta siparişler bile tabletten veriliyordu. Tablet işi tutmadı, ‘daya mezeyi-ver müziği’ konsepti tuttu; yıllar içinde yer gök modern meyhane oldu.

Bunun geldiği son aşama Kuruçeşme’de yeni açılan Ena. İş öyle bir boyuta geldi ki meyhane demeye bin şahit lazım.

Dekor tamamen siyah. Ortam gece kulübü gibi loş. Tek parlayan şey aynalardan yansıyan aydınlatmalar. Üstü açılabiliyor. Pencerelerde fotoğraf gibi bir köprü manzarası. Önlerindeki pervazlar üstüne çıkılıp dans edilebilsin diye yarım metre genişliğinde.

Haberin Devamı

150 kişilik Ena açılalı üç hafta olmasına rağmen cumartesi akşamı tıklım tıklım. Mekân biraz erken, 20.00 gibi hareketleniyor. Yaş ortalaması 25-45. Kılıklar meyhane: Kravatını gevşetmiş genç işinsanı da var, kazak içine gömlek giyen de... Müzik El Classico: Levrek marin, atom, Girit ezme, acılı ezme gibi mezelere önce Sezen’ler, Ajda’lar, Kayahan’lar eşlik ediyor.

Gece kulübü gibi meyhaneEna’da masaya levrek marin, atom, Girit ezme gibi mezeler geliyor.
Fotoğraf: Emre YUNUSOĞLU

Siz ara sıcaklara geçerken Yaşar’lar, Çelik’ler, Tarkan’larla devam ediyor. Dört peynirli patlıcan tandır çok ilginç. Ara sıcaklardan sonra balık, tavuk ya da et. 23.00 gibi ana yemeğinizi de bitirdiğinizde DJ artık ‘Havam Yerinde, Oynamadan Duramam’a geçmiş oluyor.

Sonrasında siz güzelden anlar mısınız, yoksa Roma’yı da mı yakarsınız, peki bu asrın hatası mı olur? Kendi tercihiniz, keyfiniz...

Gece kulübü gibi meyhanePazartesileri kapalı olan Ena’da çarşamba akşamları pop-arabesk repertuvarıyla Bade Derinöz, diğer gecelerse DJ çıkıyor. Fiks menü hafta içi 380, hafta sonu 440 lira.

Haberin Devamı

BU AKŞAM SEN NEREDESİN?
CUMARTESİ ATEŞİ

Reynmen Eskişehir IF Performance Hall’da, Candan Erçetin Bostancı GM’de, Bülent Ersoy Niğde Casablanca Bistro’da, Levent Yüksel Kartal Jolly Joker’de, Cem Adrian Mardin Yay Grand Otel’de, Manuş Baba Kartal Beyrut Performans’ta, Bülent Ortaçgil Balıkesir Hayal Kahvesi’nde, Yaşar Mecidiyeköy Dada Salon Kabarett’te, Zakkum Muğla 6:45 KK’de, Hayko Cepkin Beyoğlu’ndaki Dorock XL Rooftop’ta, Edis Antalya Nâzım Hikmet KM’de...

Gece kulübü gibi meyhaneHayko Cepkin

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN, PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

- Harbiye’deki açık hava buluşma noktası Dekk’te buz pateni pisti kurulduğunu… Özel ders fiyatlarının 180-280 lira, 40 dakikalık serbest seansın 70 lira olduğunu…

Haberin Devamı

Gece kulübü gibi meyhane

- Beyoğlu Narmanlı Han’daki İllüzyon Müzesi’nin Anadolu Yakası’nda Emaar Square AVM’de bir şube açtığını... Sergilerin de düzenlendiği bu şubede diğer müzelerden farklı olarak ziyaretçilerin illüzyonların parçası haline gelebildiğini...

150 LİRA: Bugün 13.00’te, Zorlu AVM’deki Walkers Market’te yapılacak highball kokteyl atölyesine katılım ücreti... DenemenLazım ekibinin vereceği kursta üç farklı reçete öğretilecek. 

İSTANBUL'DAKİ ALAÇATI

Çeşme’de kebap zor iş. Yerlisine de tatilcisine de ot ve balık hitap ediyor. Yine de Nişantaşılı kebapçı Cabbar sezonun kazananlarından biri oldu bu yaz. Port’taki 1.500 kişilik dev yeri doldu taştı. Akşamlara kebapçı olarak başladı, gece kulübü olarak sabahı sabah etti. Bir nevi Çeşme usulü Reina... Ot-balığın başkentine ‘kebap-eller havaya’yı götüren Cabbar, yazlıktan şehre Alaçatı eğlencesiyle döndü. Harbiye’deki yerinde aralıktan itibaren her pazar aynı DJ’lerle Alaçatı atmosferi yaşanacak. Nişantaşı’nın bir başka Alaçatılı yenisiyse Inno. Abdi İpekçi Caddesi’ndeki kışlığında Afro geceleri falan düzenliyorlar. Bu arada Çeşme’nin popüler beach’i Momo da Bebeköy’deki yerini yeniliyor. Eski hali bana bir tık ‘fazla Egeli’ geliyordu. Yeni Momo, mimar Fahrettin Aykut’un elinde daha İstanbullu mu olacak, daha mı Çeşmeli? 

Haberin Devamı

Gece kulübü gibi meyhaneCabbar, Alaçatı’dan şehre, Harbiye’deki yerine döndü.

Yazarın Tüm Yazıları