Galataport nasıl bir yer?

Açıldı-açılacak, ertelendi-geliyor derken Galataport tam kapasiteyle olmasa bile ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Kruvaziyer gemileri vızır vızır işlemeye başlamadan ve hazır havalar da hâlâ ‘tatlış’ken keşfetmenin tam zamanı.

Haberin Devamı

Galataport’un bir ucu Karaköy katlı otoparkında. Lüks The Peninsula oteli ve onun balo salonuyla başlıyor, sırasıyla İstanbul Modern, Kapalıçarşı adı verilen alışveriş bölgesi ve sonra da yeme-içme alanları yer alıyor. Diğer ucundaysa Deniz Ticaret Odası ve Mimar Sinan Üniversitesi var. Daha önce sivillerin giremediği 1.2 kilometrelik sahil şeridi şu anda boydan boya yürünebilir halde. Henüz kruvaziyer gemisi trafiği yok. Yoğunluk başlamadan manzaranın tadını çıkarın. Çünkü bir gemi yanaştığında yerden 3 metrelik kapaklar kalkacak.    

Galataport nasıl bir yer

Alışveriş merkezi ve yeme-içme alanlarında birçok mekân şimdiden hizmete girdi. Ama bu daha yarısı. Proje tamamlandığında bir bu kadar daha yeni mekân açılacak. Sahil boyunca Big Chef’s, Happy Moon’s, Cookshop, Kahve Dünyası, Mezzaluna, Populist, Nusr’et, Gina, Günaydın, Gizia Brasserie, Frankie, Balıkçı Sait, Liman Pastanesi sıralanıyor. Bu lüks markaların da en lüks segmentlerine yer verilmiş. Yalnız sinirlerinize hâkim olun, personelin eli kolu hâlâ yerli yerine oturmamış, hemen hepsinde servis çok yavaş.

Haberin Devamı

Galataport nasıl bir yer

Şu anda iki sergi gezilebilir halde. Biri, O2 Blok’taki ‘Monet & Friends’ dijital sanat sergisi. Diğeri G Blok’taki, Ara Güler’in ilk kez sergilenen karelerini de içeren ‘Denize İnen Yol’ fotoğraf sergisi. Her ikisi de ücretsiz. Binaların arasında kalan boşluklarda açık hava konser ve etkinlik alanları oluşturulmuş. Birine  denk gelirseniz yürüyüşünüze canlı müzik de eşlik edecek. Tarihi Merkez Han, Karaköy Yolcu Salonu ve Çinili Han artık The Peninsula oteline ev sahipliği yapıyor. Tophane Saat Kulesi’yse restorasyondan sonra çok ‘yakışıklı’ olmuş.

Galataport nasıl bir yerTüm Vandal şubelerinin kapısında break dance yapan bir tavşan heykeli oluyor.

Haberin Devamı

VANDALLAR ŞEHRİ BASACAK!

Galataport’un yeniliklerinden biri de 15 Ocak’ta açılması planlanan Vandal. New York, Berlin, Rotterdam gibi şehirlerde şubeleri ve Madonna, Kate Moss, George Clooney gibi ünlü müdavimleri var. Sokak sanatı ve sokak yemeğini eğlenceyle birleştirmesiyle biliniyor, bu yüzden kendilerine ‘resto-club’ diyorlar. Galataport’ta açılacak şube, 500 metrekarelik teras dahil, üç katlı olacak. İnşaatı gezdim, İstanbul çok sıkı bir eğlence mekânına daha kavuşuyor diyebilirim. Günün her saati hizmet verecek Vandal’ın simgesiyse her şubenin kapısında olan ve başının üstünde break dance yapan pembe bir tavşan heykeli.

BU AKŞAM SEN NEREDESİN?

Haberin Devamı

CUMARTESİ ATEŞİ

Nazan Öncel Beşiktaş IF Performance’ta, Zakkum Bolu 6:45’te, Erol Evgin Bostancı GM’de, Edis Kayseri Erciyes KM’de, Mirkelam Kadıköy Dorock XL’da, Yıldız Tilbe İzmir Ooze Venue’de, Manuş Baba Diyarbakır Hayal Kahvesi’nde, Çelik Kartal Beyrut Performans’ta...

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

Elektronik, indie ve dans müzik disiplinlerini bir araya getiren MIX Festival’in Zorlu PSM’de başladığını...

Bugünkü programda 18.00’den itibaren Style-Ist, Mikado, Goose, AaRON, Vitalic gibi DJ ve grupların sahneye çıkacağını...

Bakülü caz prensesi Aziza Mustafa Zadeh’in salı akşamı CRR’de konser vereceğini...

Ünlü besteci Vakıf Mustafazade’nin kızından 44 liraya Türk ve Azeri ezgilerinin caz versiyonlarını dinleyebileceğinizi...

Haberin Devamı

Galataport nasıl bir yer

135 LİRA

Yarın 17.00’de Tuzla Viaport’taki Rap Fest’in bilet fiyatı...

Anadolu Yakası’nın ilk büyük rap festivalinde Ramiz Bayraktar, Uzi ve Sagopa Kajmer sahnede olacak. (biletix.com)

 

Yazarın Tüm Yazıları